Ааа, ясно....успех!
NA
NA
То е ясно как ще мине снимките по горе говорят за качеството на монтажа.
Велев,ще ми излезе много скъпо да ти плащам пътните да ми сложиш хитака,иначе с удоволствие ще те поканя:rolleyes:
Днес имахме три монтажа цял ден ни отнеха два подови и един стенен като имахме 6м само пвц канали снимах само вътрешните тела. Ако бях снимал всичко можех да покажа какво правим и как. Утре имаме да монтим Е9PKE.
За ваша информация ако ви е интересно за Е9PKE. Машинката работи добре!
Външна температура 9°C. В помещинието 23,7°C. Зададени от дистанционното 21°C.
Минимум на който съм го виждал да задържа 335W - работи он-офф. При тази работа изкарва отпред 37,2°C въздушна струя. Духа хладно когато не работи компресора, а то не се разбира освен на ватметъра!
Моя 12lkc работи на 200-250вата при зададени 21.
Термометърът, с който мерите температурата на струята специален ли трябва да е?
У нас на колкото градуса го настроя, толкова става и толкова си поддържа в стаята и то съвсем точно.
Относно задължителният монтаж от веригите и гаранцията- с тоя техният монтаж за каква гаранция може да става дума? Каква полза от гаранцията при положение, че липсва нормално обслужване? Как мога да ги убедя, че примерно климатикът не работи добре? Според мен- никак. Гаранцията ще послужи единствено, ако през тези две години той изобщо спре да работи, т.е. му изгори някоя част. От което следва, че така или иначе климатиците са им без гаранция. Но за платените профилактики ще откликнат веднага, без допълнителни молби
Този пост е редактиран от slavV; 27-02-14 в 23:42.
добре че не взех от новите модели на Панасоник до сега да е заминал в Продавалника и той
Е9PKE за около 12 часа работа е бутнал около 3KW. Условията в които работят машините са винаги различни, така че в друго помещение може да покаже друго.
Велев, бях тръгнал да си взимам 09LUCA, понеже имам 09LDC и впечатленията ми са добри. Обаче като видях този номинал залепен за максимала и то като на 7-ца... Отделно на външното тяло му липсват едни 10 килограма желязо, пък 200 лв. отгоре и се отказах. Фуджитсу правят добри машини, на добра цена и продават доста, но решиха и да печелят повече! 12lkc - 5.60 kW! Старите деветки го задминават - 09LDC -6,1kW!
Никого не искам да убеждавам с писанията ми. Всеки си прави изводите за него!
Има много по-добри машини от Е9PKE и японски втора употреба. В случая получаваш това за което плащаш!
Че има ПО-ДОБРИ машини е ясно, но КОИ са в средния ценови клас? Аз мисля, че за парите си е отлична покупка /12-ка за 1600 с монтажа//9-ка за 1300, а в случая и аз мога да ползвам допълнително 7% за да е 1200 лв/.
"В случая получаваш това за което плащаш!" - има много машини, за които плащаш, а получаваш далеч по-малко!
П.С. Колегата, дето не е взел 9GHR за 1000 лв за хол, наистина ТРЯБВА да е ЛУД!
Кофтито на тези РКЕ е единствено високия минимум и от там- дискомфорт при ползване в по-малки помещения. Искат пространство. Сравнен с моделите на Мицубиши, за предпочитане е пред тях. Поне що се отнася до хора, ценящи си парите.
това с намалените мощности не е само при Фуджицу ,тази тенденция дори тръгна от машините на 100 волта но там поне във високия клас не си правят подобни експерименти
За намаление на кои мощности става въпрос? Ако е за номиналните, кофти! Ако става въпрос за максималните, решението е правилно и полезно. Втрещих се от шест и кусур киловати отдавана мощност при модели с няма и 30 кила външни тела. Егати и демагогията!