Модела си заслужава, но не мисля че е нужно да "издевателствувате" на него с тези две помещения...
NA
NA
Модела си заслужава, но не мисля че е нужно да "издевателствувате" на него с тези две помещения...
Нещо добро за тези пари,което да ми върши работа.
Супер е, вземай го докато не са ти предложили нещо втора употреба!
Здравейте,
за апартамента по долу подходящи ли са тези климатици:
FUJITSU ASHG09LMCA
FUJITSU ASHG14LMCA
или
Toshiba Suzumi Plus RAS-B10N3KV2-E / RAS-10N3AV2-E
Тoshiba Suzumi Plus RAS-B13N3KV2-E / RAS-13N3AV2-E
или пък има по-добри предложения около тази цена?
Ще се ползват за охлаждане и отопление съответно на северната спалня и всекидневната.
Жилището се намира в с. Труд, Пловдивско. Има външна изолация и е на предпоследен етаж.
Препоръчайте ми фирма за монтаж.
Благодаря предварително!
flat.jpg
qw22, по принцип за тези помещения могат да се предложат и други модели. Между другото, смятам, че има по удачни места за монтаж на вътрешните тела, но това може да се каже със сигурност след като се знае разположението на мебелите. Най-добре е да се направи оглед на място. Какви температури желаете да поддържате? Досега тези помещения отоплявани ли са и ако да, с какво? Има много въпросителни преди да се вземе решение какви модели са необходими.
Благодаря Ви за бързия отговор!
Единствената висока мебел е гардероба в спалнята. Някои от стените са скосени /с жълто на чертежа/, а незнам дали вътрешното тяло може да се монтира под наклон и затова съм избрал това разположение, но може би има и по-добро. Всекидневната рядко се обитава и там климатикът ще се ползва основно в големите горещини. Има парно в апартамента, но ако е по-икономично с климатиците ще се ползват те. Желаните температури са 17-18 градуса през зимата и до 25-26 през лятото. Моделите ги посочих само информативно и като пример за ограничението в бюджета, просто от тези две марки мога да ползвам някакво намаление. Бихте ли посочили други варианти?
flat Model (1).jpg
Здравейте, какви и колко климатици ще препоръчате за:
- тухлен апартамент (етаж 5 от 8) в София
- за отопление и охлаждане, зима/лято към 22/25 градуса
- Кухня (4.2кв.м.) и спалня (4.7кв.м.) с 5-камерна ПВЦ дограма, 3-ен стъклопакет с КА. Хол (4.7кв.м.) с 3-камерна с 2-ен пакет
- допълнително поставена външна изолация, не знам каква
- до 3000лв. с монтаж, евентуално още 1000 кредит мога да изтегля
Не съм в час с марките и моделите, но имам отстъпка за Hitachi, така че ако те имат прилични модели, предпочитам тях. Също така се чудя, дали да не са подови под прозорците, за да не се налага да се копаят канали по стените. Два в по-мощни в южните стаи дали ще са достатъчни да топлят и коридора и кухнята?
Здравейте!
Какъв климатик бихте ми препоръчали? Стаята е 17 кв.м,височина 2.60, една външна стена 3,5 м. санирана 5 см. южно изложение, прозорец 3 крила, пвц, зимата има долу-горе постоянна температура от 17-18 градуса, като стане много студено,примерно външна температура -20 -22 вътре пада до 12 градуса, лятото стига до 28-30 в отделни периоди. Бюджета ми е до 1400 лв с монтажа.Достатъчна ли е 9-ка? Ако препоръчате и фирма от Русе ще ме улесните допълнително.
За фирма в Русе препоръчвам Виктор Електрик. Няма да съжаляваш!
Препоръчайте ми кой от двата климатика е по-удачен за следното помещение:
Първи етаж над гаражи, източно изложение, топло-изолация, външна стена с прозорци 3 метра, помещението е хол с бокс - около 25 кв.м.
Главно ме интересува отоплението през зимата. Съседите отляво, отдясно и отгоре ги няма по цял ден и тогава е доста студено.
Моделите, които ми предлагат са:
TOSHIBA RAS-406EDR и MITSUBISHI MSZ-Z36L - Втора употреба са и двата
Благодаря за мненията Ви.
За твоите условия Тошиба-та.
Здравейте,
Бях писал преди, но хора от тук ми препоръчаха Самсунг климатик, което се оказа доста оплювана марка от почти всички фирми, с които говорих. Затова ще помоля отново за мнение и избор: става въпрос за 2 спални помещения съответно 12 и 15 кв. м. южни с добра изолация. Колебая се между Daikin FTXS25K и Мitsubishi Electric или Mitsubishi Heavy. Важно ми е да са колкото се може по-тихи, защото все пак са спални, както и да имат добра енерго-ефективност. Също така видях, че Daikin предлагат мултисплит система за 2 вътрешни тела - DAIKIN 2MXS40G - въпросът е дали си заслужава.
ГА СА ОКОТИ ВЪНШНОТО,тогаз нямаш нищо
Тишината тази година е при самсунг - едва 16 децибела. Вече имам такива монтирани и са безумно тихи, на единия клиент лаптопът му беше единственото, което се чуваше в стаята докато работеше климатика.
Телата се предлагат и във вариант мултисплит и във вариант единичен сплит.
Ако желаеш да повярваш на хора с опит,а не на някакви говорители-философис радост бих ти помогнал , както би ти помогнала и останалата част от форума.
По грубата част беше изтрита.Занапред се въздържай от лични нападки както към търговци така и към потребители.
Всеки има право на мнение за определен продукт и ако то е негативно, това не ти дава право да го наричаш с обидни епитети.
В бъдеще изтъквай положителните страни на продукта, без да преминаваш на ниво лични нападки.В предходните няколко поста никой не те обидил и изобщо не е имал негативно отношение към теб, а ти провокираш такова с обиди към определен кръг от хора.
Този пост е редактиран от justify; 02-07-14 в 12:03.