Вижте резултатите от анкетата: Коя марка и модел предпочитате?

Гласували
24. Не можете да гласувате в тази анкета
  • NA

0 0%
  • NA

0 0%
Отговори на анкетата
Страница 102 от 178 ПърваПърва ... 5292100101102103104112152 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,516 до 1,530 от общо 2666
Like Tree1317Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Nanoe-G си е йонизатор на въздуха и не филтрира нищо. Натрупването на прах по вътрешния електрод води до проблеми, поради което се почиства с памучна клечка от време на време, когато е изключен. Освен това, Nanoe-G възпрепятства от образуването на мухъл и неприятни миризми във вътрешния топлообменник чрез отделяния озон. При работа в режим на охлаждане поне 4 часа и последващо спиране на климатизатора, Nanoe-G генераторът остава включен, обогатявайки циркулиращият във вътрешното тяло с много ниска скорост въздух с озон и трепещ всякакви гадинки. Системата работи по-добре от плазмените филтри на Тошиба и е много по-безопасна за здравето.

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Системата работи по-добре от плазмените филтри на Тошиба и е много по-безопасна за здравето.
    И как го сътворихте това бе колега....?
    Mega одобрява това.

4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Аман от глупости! Плазмата седи на входа на потока, йонизатора на изхода. Ценово също плазмата е много по-скъпа и по-ефвктивна. След 6 -та серия в Тошибите има и двете.

5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

До 6-та серия са със софтуерен проблем, водещ до пренасищане на въздуха с озон, при определени условия. Когато решиш да квалифицираш определени твърдения като глупости, е добре първо да се замислиш дали си достатъчно компетентен за това или поне да попиташ за какво точно става въпрос. Нищо лично. Щом съм го написал, значи съм го проверил лично, няколко пъти. Аз да не съм търговец?

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    До 6-та серия са със софтуерен проблем, водещ до пренасищане на въздуха с озон... Аз да не съм търговец?
    А какво, да не си софтуерист?
    AC_From_Hell одобрява това.

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Плазмите са си много полезни и лете и зиме и особено за такива като мен!

"Пренасищането" на въздуха с озон, също е много полезно за мен.Нямам дразнение на гърлото, а пък откакто съм в новия офис вече близо 4 години не съм хващал зимата болест от клиент, за разлика от предни зими -поне по два пъти в зимата ...

Лично аз предпочитам да мирише на озон, отколкото на други миризми ...

Пък този толкова хвален йонизатор не е нищо друго освен един плазма електрод.Доколкото знам дори като плазмата на тъмно "свети", тоест искри .И той като плазмата когато се замърси от "изпържения" прах и гадини иска почистване и това става със спирт по възможност 95%-тов и нагоре.

За да сме точни -на шарпа плазма клъстера и на някои други климатици мисля, че е по-близко до йонизатор отколкото до плазма филтър.

8.  

9. Тук е от
    Jul 2014

Да, грешката е моя, по инерция моделите са 13SKV-E2 и 137SKV-E3

10. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    А какво, да не си софтуерист?
    Имаш пред вид програмист? Не, тестер съм и често обяснявам на такива като тях, как да си вършат работата. Между другото, измежду климите ми фигурират дайсейкай V и PKE на Панасоник. И двете машини са перфектни за помещенията си, осигуряват перфектен комфорт на минимална цена, от което съм изключително доволен. Бих ги препоръчал на всеки. Заслужават си всяка една стотинка от цената. Въпросът ми към теб е, кого го интересува това? Такива реклами вървят непрекъснато по телевизията, прави ги всеки един търговец и са абсолютно безполезни за информирания потребител. Той се интересува от нещата, които не са наред и не се споменават в сервизните, по магазините и по телевизията. Затова са техническите форуми, към които принадлежи (или принадлежеше??) този форум. Затова гледам да не пропусна нещо, което съм забелязал, че не е наред или да опровергая вменяването на невярна информация относно несъществуващи проблеми, като, например, опитите да се внуши неефективност в контрола на мощността на компресора на V серия дайсейкай около минимума. Когато щраусът си зарови главата в пясъка, му лъсва задника. Ти привърженик ли си на принципа, че всяка лична вещ трябва да се възхвалява като най-добрата и перфектна на света?

11. Тук е от
    Nov 2006

Моля за помощ при избора на 1 от следните три климатика:
    GENERAL ASHG12LMC
    DAIKIN FTX-35JV COMFORT
    MITSUBUSHI HEAVY SRK36ZMP-S
    Става въпрос за отопление най-вече на стая на 1 етаж, северно изложение, дограма и топоизолация
    Благодаря!
    Този пост е редактиран от star_t; 21-07-14 в 20:09.

12. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Отговор: Избор на климатик за спалня

Даикина го махни от списъка. Хевито не го знам как е аз препоръчвам Дженерала поне го знам че топли много.

13. Тук е от
    Nov 2006

Благодаря
    А модела 12LUCA заслужава ли си спрямо 12LMCA?

14.  

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Да, заслужава си.
    Mega одобрява това.

16. Тук е от
    Jul 2014

Моля за съвет за избор между 2 климатика със сходни параметри:
    Panasonic CS-RE12QKE/CU-RE12QKE
    Fujitsu General ASHG12LMCA/AOHG12LMCA

Ще се ползва предимно за отопление. Помещението е във Варна, около 16 кв.м. с предимно северно изложение. Две външни стени. Тухлени зидове, има външна изолация и алуминиева дограма. Отгоре и отдолу помещенията са неотопляеми.

Чух мнение, че външното тяло на Fujitsu General е по-шумно, но не съм сигурен в това. Един продавач говореше, че давало повече вибрации, които се усещало като бучене. Той препоръчва Панасоника.
    От друга страна забелязах, че системата за насочване на потока - ръчна и при двата климатика, е сякаш по-стабилна при Fujitsu General - има няколко твърди позиции, докато при Panasonic е плавно и се опасявам да не отклонява от силата на духането.

Благодаря за интереса!
    Този пост е редактиран от smateev; 23-07-14 в 09:17.

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Един глас за панасоника.

18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Един глас за Fujitsu General ASHG12LMCA/AOHG12LMCA.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2806
    Последно: 03-01-14, 09:52
  3. Помогнете в избора
    От Alex D във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 06-10-11, 23:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе