Обясни ми за какво му е сървърен модел за отопление?! Визирам тошибата... Не казвам, че не става, но е правена за друго.
Като предлагате някакви климатици поне гледайте за какво става въпрос... Някакви климатици по 6кВт за 90м2...
NA
NA
Обясни ми за какво му е сървърен модел за отопление?! Визирам тошибата... Не казвам, че не става, но е правена за друго.
Като предлагате някакви климатици поне гледайте за какво става въпрос... Някакви климатици по 6кВт за 90м2...
Аман от професори.Ти в клуб където се провеждат спортни мероприятия посещавал ли си ?Ако не си ще ти кажа че темп. от 18-19гр. е предостатъчна през зимата и този климатик ще се справи безпроблемно в това помещение :
http://olx.bg/promotsiya-1380-lv-mit...rtor-i43383777
Този пост е редактиран от bobovo; 29-08-14 в 11:19.
Благодаря на всички за съветите!
Относно по-горния пост... @bobovo е прав.... температурата над 18-20 градуса, не държа да се вдига. А и да не забравяме, че все пак има една конвекционална 18-ка (Мидеа) в залата както споменах по-горе. Миналата зима изкарахме само с нея и горе-долу се ядваше (но да не забравяме, че беше мноого топла зима). Та идеята ми е да взема някой хубав инвертор, който да си работи денонощно за да поддържа някаква прилична температура.... а в по студените дни да пускаме и Мидеата.
Да добавя също, че климатик втора ръка няма да взема... работя с една фирма от мноого години която ми прави прилични отстъпки и съм доволен... та ще е от тях.
Другото което е... просто държа да е само един климатик а не два отделни както ми предлагаха няколко човека по-горе.
И едно въпросче последно...
препоръчвате ми Mitsubishi Heavy (примерно SRK 63 ZM-S (71-цата ми излиза мноого над бюджета)), та по добра работа ли ще ми свърши примерно от Fujitsu ASYG 30 LFCA /AOYG 30 LFT при условие, че Хевито го дават за помещения от 40-50 кв.м. а Фуджитсуто за 70-100 кв.м.
Благодаря отново на всички
ЯСУ,само да ти спомена че клима втора употреба не се купува,защото е по-евтина,а тя не е............
Е, то на хартия Фуджитцуто е по-мощно - спор няма.Аз ти препоръчах MHI (но не и мощноста)понеже имам и Фуджтицу и MHI, като съм по-доволен от вторите.Но при еднакви мощности цената на MHI е по-висока!Може би има защо......Иначе на -26 и двата топлят(от опит).
П.С. Вместо пускане на конвенционалната Мидея за доотопляне в студените дни помислете за радиатор,конвектор,духалки и др. такива.Или за втори инвертор който струва колкото продадената конвенционална Мидея.
- - - - - - - - - -
Аа..., и още нещо,извикай си фирма да огледа....
Този пост е редактиран от ccankov73; 29-08-14 в 18:38.
Моля, препоръчайте ми климатик 12-ка - предпочитам марки Фуджицу, Мицубиши - Хеви или Електрик за доотопляване на едно сложно помещение, в което работи вече едно Мицубиши Хеви, но смятам да го разделя с врата хармоника....абе сложно е, но ми трябва дванайсетица само за отопление, икономичен и да работи и в голям студ. Не държа да е тих, помешението се ползва за кухня, но да е икономичен и добре да топли в студа. Ще ви бъда благодарна, ако някой специалист се включи със съвет.
С какъв бюджет разполагате?
Г-жо (г-це), така както е зададен въпроса от Вас, отговори няма да има... Това помещение някакви параметри има ли? Споделете ги и ще получите съвети за конкретни модели.
Благодаря за съвета, но бюджет повече няма Все пак съм под наем в това помещение и на този етап не ми се влагат повече пари за радиатори или конвектори Както споменах миналата зима се отоплявахме само с тази Мидеа (MSR-18HRN1) и не беше чак толкова зле... сметките за ток само от нея не надхвърляха 70-80 лв. месечно (пискахме го всеки ден за по 5-7 часа). Та все си мисля, че за резерва в големите студове ще ми свърши работа.
То е ясно, смятам средата на другия месец да им се обадя, но просто искам да съм подготвен предварително преди да говоря с тях
Горна граница 2000 лв с монтажа.
- - - - - - - - - -
Както желаете, аз зададох мисля достатъчно конкретен въпрос. Параметрите да сложни, в къщи е идвал специалист и ми е препоръчал климатик с мощност 12-ка. Помещението е с много особености, една от които е например че дограмата не е добра, не грее слънце зимата достатъчно и т.н. Няма добра изолация, въобще всякакви затрудняващи отоплението обстоятелства. Размерите на помещението са малки и предполагат 9-ка, но тъй като се отваря врата към преддверие ме посъветваха да взема по-голямата мощност.
А Вие самата наясно ли сте какво значи 12-ка? И можете ли напълно да се доверите на този човек, така че при -10°С външна температура, конкретната "12-ка" ще се справи?
За да получите по ясни отговори е необходимо да се кажат параметрите на помещението, населено място, каква температура искате да се поддържа и т.н....Въпросителните са много. тези неща, не ги пиша само ей така, а защото са важни при избора на конкретна машина.
Вижте, аз не съм специалист в сферата на отоплителната техника, имам друга професия, така че не е нужно да зная какво означава 12-ка, доверила съм се на специалист, който е дошъл в дома ми, видял е параметрите на помещението, знае населеното място и температурата, която искам да се поддържа. Попитах единствено за добри модели от конкретни марки, но ако Ви е много трудно, не е задължително да отговаряте естествено. Приятна вечер.
General Fujitsu ASHG12LUCA
Panasonic CS-E12QKE
Panasonic CS-RE12QKE
Toshiba RAS-B13N3KV2-E Suzumi Plus
Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZM-S
Hitachi RAK35PXB
Sharp AY-ZP35PR
Sharp AY-XPC12RR
Samsung AR12HSSDAWKNEU Series 7000
Samsung AQV12KBBN~AQV12KBBX (Jungfrau-F)
Може още модели да изброя, но едва ли има нужда...
Всичките са 12-ки.
Защо тогава не питаш специалиста за конкретни модели!? Алексадър те пита за добро, а ти му се репчиш. Как да ти отговорим на постовете еднозначно, без нужната информация?
Този пост е редактиран от pilot; 29-08-14 в 22:42.