Toshiba RAS-B10N3KV2-E Suzumi Plus става, но мога да ти предложа Fujitsu ASYG09LUCA/AOYG09LUC. Според мен е по-добър и долу-горе са на една и съща цена.
NA
NA
Toshiba RAS-B10N3KV2-E Suzumi Plus става, но мога да ти предложа Fujitsu ASYG09LUCA/AOYG09LUC. Според мен е по-добър и долу-горе са на една и съща цена.
Чета из форума, че вътрешните тела на Фуджитсу имали разни шумове, като свирене, пукане на пластмаси и др.А и май тошибата има малко по-хубави филтри.
Аз бих предпочел тошибата,освен ако не си фен на панасоник като мен
Сега видях, че фуджитсу е със същите филтри.Панасоника ми харесва, ама пък колкото фирми съм обиколил, никой не ми го препоръчва.
Вземете "се спрете" на : mitsubishi-heavy-srk25zjp-s1-src25zjp-s1 докато все още го има, че след това
=============================================================
Грабвай мицубишито.По тихо е.
Или
За тези пари шарпа избери: sharp-ay-xp09ghr-ae-x09ghr и за зимата забрави ...
Те са кажи речи един клас и двата ще те спорлят в 15кв,не мисля че панасоника отстъпва по качество на сузумито.Според мен сам си направи избора,щото тук ще чуеш различни мнения и най много да се объркаш още повече.
За топленето знам, че ще топлят.Имам хубава изолация и другите ми стаи са отоплени много добре и какъвто и да сложа ще топли.Но основно държа на тишината и пречистващите филтри.По принцип панасоника са с най-много екстри, но съм го отхвърлил, тъй като никой не ми го препоръчва.
Не ти го препоръчват, защото работят с други марки, нормално е... Освен това точно при този модел от една Тошиба или Фуджицу от гореспоменатите със сигурност изкарват повече, отколкото биха от Панасоника (тъй като не го работят и не получават добри цени и самия модел не е на добра дилърска цена)
Що не идеш при някой вносител на Панасоник? Или някой, който работи активно с тази марка?
Е9 e със значително повече екстри и COP му е 4.72, а тошо е с 3.72...
Аз винаги съм препоръчвал панасониците, защото ми харесва как работят и това, че са тихи.
Ако става въпрос за най-тихия климатик с една от най-високите ефективности, то това би бил един Самсунг с ниво на шум 16дБ, модел AR09HSSDAWKNEU
Ама него не само няма да ти го препоръчат, ами сигурно и ще го оплюят, защото са големи говорители и многознайковци, пък не са пипали самсунг последните 10 години...
Panasonic CS CU-E09QKE бях си харесал.Пък в крайна сметка няма да векувам с него.6-7 години да изкара ще е добре.Много се обърках вече, накрая ще стрелям и каквото стане.
ако ще купуваш машина за 5-6 години-НИДЕЙ
И за двамата питащи по-горе -
За спалня, т.е. приоритет е тишината - Инверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK25ZJ-S/SRC25ZJ-S -
За хол и по-големичка стая, където икономичността и силата е по-важна - Инверторен климатик Sharp AY-XP09GHR/AE-X09GHR
Бих казал че Панасоник Е09*КЕ - е среден вариант на 2-те по-горе. Имам Шарпа у дома, а Панасоника - на едната баба - та съм наясно кво могат, а и го могат! Следващия ми иззбор за спалнята би бил посочения 25ZJ-S, ама Хитачито 25YH5 - не се предава, въпреки тормоза от 2007 насам
Има да чакаш да се предаде YH5.Поне още две петилетки ще си го търкаляш.
Както сами се досещате, на въпросите, които се задали, трудно би могло да се даде еднозначен отговор. Причините могат да бъдат от най-различно естество - приоритети, бюджет, печалба...
Във всяка една марка/модел има доволни и недоволни собственици, също като при другите видове техника. Във форума има предостатъчно инфо....трябва да отсеете само полезната информация, ама с четене, работите трябва да се получат. Успех.
DUNDURMA, какво имаш в предвид да не купувам машина за 5-6 години?И какво е това почистване на вътрешното тяло с озон при хевито?
Каква е разликата м/у SRK25ZJ-S (който предложи колегата по-горе) и SRK25ZМ-S??
Този пост е редактиран от mschumacher; 10-10-14 в 16:28.