NA
NA
Ако хола и "малката стая до него" са свързани с нещо като барплот ,поне аз така го разбирам ти препоръчвам 2 по-малки климатика ,с които комфорта ще е много по-висок и според мен ще топлят по-ефективно от нокрия 14. В такова голямо помещение бих сложил в двата края на стаята по един такъв
Климатик Hitachi RAC/RAS 35FH6 - Търговска верига "Зора"
при ниски температури,тези 2 хитачита ще се озорят в 44 кв.м. според мен,а да се сравняват с нокрията е малко несериозно-иначе за комфорта от 2 клими си прав.
Hitachi RAC/RAS 35FH6
- Отдавана мощност:
- охлаждане: 3.50 (0.90-4.00) kW
- отопление: 4.20 (0.90-5.00) kW
- Консумирана мощност:
- охлаждане: 1.09 kW
- отопление: 1.11 kW
- EER: 3.21
- COP: 3.78
- Енергиен клас: охлаждане/ отопление: A/A
- Подходящ за помещения с размер 23 - 28 м2 (60 - 71 м3)
- Работна температура:
- охлаждане от - 10 °C до + 46 °C
- отопление от - 20 °C до + 24 °
справка: гогле
различни сайтове,различни данни....................ама екстрите
А за mitsubishi heavy 457zp-s какво мислите? 1950 лева с монтаж и казват, че било по-добро от нокрията разни хора...
Този пост е редактиран от Zhivko Georgiev; 12-10-13 в 19:54.
Ето го :
Климатик MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 45ZMP-S
Той на максимум не достига нокрията...
Всъщност това е модела, объркал съм една буква:
Климатик MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 45ZJP-S
Утре реално съм решил да подам документи за КЕЕ за Нокрията, но все пак исках да питам и за този, защото не изглежда да е лош избор. За 38 кв. го дават и е с 350 лева по-евтин, супер тих и икономичен.
Този пост е редактиран от Zhivko Georgiev; 13-10-13 в 23:23.
2 Адакса съответно 4КВ в голямата стая и 2 КВ в малката не могат да вдигнат повече от 20 градуса като работят на макс или ти се уплаши от сметките и ги ограничи на 20 градуса?
Ти с тези 6КВ конвектори дето външната температура не им влияе на мощността ако не можеш ги стопли тези две стаи, не виждам как с климатик на -10 градуса(дето мощността ще му падне с 30-40% спрямо данните дето гледаш при +7 градуса) ще стоплиш нещо.
Вместо това МН бих избрал това PANASONIC CS/CU-E15PKE климатик - цена, снимки, характеристики - Brosbg.com
или това http://www.climamarket.bg/%D0%BA%D0%...-e15mke-3.html
И двата са с по добри показатели и са под 2000 лв , като вторият е с безплатен монтаж
Като ги сложа на макс вдига до към 22 много рядко когато е до максимум -5 навън. Също така двата адакса са само в голямата, а в малката има трети, който е 2 кв. Положението никак не е розово както се казва...
Този пост е редактиран от Zhivko Georgiev; 14-10-13 в 21:28.