Аз пък ще помоля, да се добави към правилата - че негативни или неутрални мнения за Самсунг са нарушение. Тогава ще сме наясно, защо се модерират.
Аз пък ще помоля, да се добави към правилата - че негативни или неутрални мнения за Самсунг са нарушение. Тогава ще сме наясно, защо се модерират.
След доста чете по форумите накрая се орентирам към някой от тези двата като цена са почти еднакви , като клоня към SUZUMI PLUS , само липсата на плазма ме кара да се замисля !
Toshiba Daiseikai ( RAS 16 SKVR / RAS-16 SAVR ) или RAS-18SKV2-E SUZUMI PLUS
Тошибите са много хубави, но 16-цата не си заслужават много, те са еднакви с 10-ка и 13-ца само софтуерно е форсиран с много високи максимални обороти на компресора който е 750 вата за 10 13 и 16-ца Може да видиш дайсекай 8 където компресора на 13, и 16 е по мощен и разтоварен 1100 вата . Също вариант е Fujitsu General NOCRIA AWHZ14LBC/AOHZ14LBL
Не знам каква ти е изолацията колега, но ако не е поне 12-15см.EPS на външни стени и поне 5-7см.XPS на плочи - тези Тошибки няма да те стоплят зимата в Добрич, при желани температури от 23-24С. То за 21-22С е много съмнително, какво остава за 23-24С.
Или корегирай бюджета или се ориентирай към К2У.
Този пост е редактиран от tony34al; 19-07-14 в 07:28.
Колега мислил ли си вариянта за две по малки машини. Аз направиг грешка че се хвърлих на голям климатик т.к. помещението всъщност при мен са преходни стай с голяма врата. Вярно малко се оскъпява инвестицията но ще има по добро разпределение на температурата.
Ами излоцията е EPS 10 см външна и XPS 5 см вътрешна изолация , изложението юг и запад съответно на външните стени,но има големи прозорци 3 бр алуминиева дограма 6 камерна мисля беше , като стаята е трапезария разделена от бар които започва от половината стена.
Знам че една AWYZ14LB NOCRIA ще е най добрия вариант но ми е малко множко като сума , а с енергиината ефективност чувам че нямало голяма полза много такси обирали банките , и накрая оставало май само разкарването.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 19-07-14 в 11:43.
Ти си от Добрич, фирмата е от Пловдив... Има телефони, говори с тях и си уточни нещата които те интересуват.
Потърсете в базарбг има нови Fujitsu Asyg 18 Lfca с нарушени опаковки с 3 год. гаранция за 1600лв.
Този пост е редактиран от preparatos; 19-07-14 в 11:57.
Fuji Electric RJ-18UB Nocria - 1550
а какво ще кажете за това , тази цена реална ли е?