Toshiba RAS-18SKVR-E и RAS-16SKVR-E DAISEIKAI
някои има ли такава машина , може ли отзиви за тези два климатика !
Toshiba RAS-18SKVR-E и RAS-16SKVR-E DAISEIKAI
някои има ли такава машина , може ли отзиви за тези два климатика !
Този пост е редактиран от Aleksandars; 26-07-14 в 16:05.
Toshiba RAS18N3KV2-E/RAS18N3AV2-E SUZUMI е със същите параметри и е по-евтин. Имам го от седмица и работи перфектно!
Вече ти казаха да не гледаш 16-ки, за това помещение ти трябва нещо като Nocria, Hitachi 50, Mitsubishi 50
Успех!
F40PTEP ,F40NTEP , FTX50GV
А какво ще кажете за първите 2 япончета заслужават ли си парите и с какво са по добри от FTX50GV
Този Daikin S40NTEP си взех след много умувания колеги утре ще го монтират , но имам въпрос климатика ми го дадоха без траф, казаха ми че може така да работи Daikin S40NTEP мисля че е 200v казаха ми че по големите мащини можели да работят без траф , и трабвало да се монтира с някакъв мостов кабел, та вапроса ми някой занае ли повече по въпроса и каква е целта на този мостов кабел ?
Доколкото знам всички японски машини се монтират с мостов кабел. Според мен е нужен и траф, но нека колегите специализирани в японките да кажат.
Този пост е редактиран от Mega; 04-09-14 в 01:23.
Всички модели които работят на 100 и 200V се монтират с трансформатор. Между телата, кабела който трябва да се използва е СВТ 3х2.5 mm.
Има фирми, които монтират и без траф. Все пак климките понасят по-добре завишено напрежение, отколкото - понижено
Отделно самите електронни компоненти имат известен толеранс до +20%
и последно може ли без траф и има ли някаква опсаност за климатика ако е без траф или няма . защото климатика е взиман от една фирма там ми казват че монтират всички по големи климатици без трафове , монатжат ще бъде извършен от др фирма и там ми казаха че няма да има проблем и аз не знам как да процедирам ,да го слагат ли така или да ходя си турся сега и траф за монтажа
Ами зависи от това кой ти дава гаранцията за климатика
Трябва траф.Ама трябва и да разбираш какво да "вземеш" ...
Аз не знам, не ме питай.Някой друг да каже какъв трябва да е.
IMG_20141109_140031.jpgIMG_20141109_140051.jpgIMG_20141109_140008.jpgIMG_20141109_135956.jpgIMG_20140904_084404.jpg
Здр колеги, ето и малко снимки от новата ми придобивка , за 40 дена работа мога да кажа само добри работи за машината за момента , изключително тихо външно тяло почти не се чува , за времето през което го ползвам сам го виджал да влиза 4 пъти в дефорс и то много за кратко около 3-4 минути е дефорса , като навънка беше адска мъгла тук в добрич преди 4-5 дена, няма припуквания като европиеското ми фуждитсу нито и теча на фреона като тръбния път е около 3 метра (поне на око толкова ми изглежда )
Миналата седмица му сложеха една кондезна вана която не беше предвидена , но поради факта че дупката за отичане е много към вътрешната му страна и ми капеше на изолациата на първия етаж и се наложи упгрейда , без нагреватели е се надявам като паднат много температурите да не замръзва, ама ще гледаме ако замръзва ще се слагат и нагреватели
Да го ползваш дълги години.Иначе много добре изглежда