Вчера, 20:33 #12
iaro
Novice Тук е отJul 2014Постове7
Отговор: избор на климатик за 35кв.
Първоначално публикувано от
Иван Вълков
Колега в същото като квадрати помещение отоплях тази "зима" с по големият климатик от подписът ми в Димитривград. Аз съм на първи етаж от тухлен блок. Изолация нямах през миналия сезон и климатика въпреки това се справи. Според мен избери си доказана фирма за монтаж, като пристигнат да огледат мисля че ще кажат най-добре.
Ами в интерес на истината се чудех нов ли да е климатика или някои втора употреба , но има много противоречиви мнения за втората пък и в Добрич има смо една фирма за втора ръка климатици кадето избора е много малък и в момента съм в дилема нещо ново до 2000лв или нещо японско но втора ръка ?
Колега, по-добре не рискувай с К2У! Ходил съм по секънд хенд магазините/Да не казвам даже фирмата,че си от Варна/ и те убеждават, че са супер. Малко по-евтини са от новите, а най-новия им климатик е 2005 г. Направи си сметка дали ти се дават 1100-1400 лв. за 10-15 г. машина която "Ама имала плазмен филтър и COP 4.5" и кой знае колко живот и остава. Това е лично мнение и не убиждам колегите с климатици 2У!
Не съм разбирач, просто те насочвам с няколко климатика според квадратурата ти:
Инверторен климатик Hitachi RAK50PEB/RAC50WEB ECONOMY 2014
Инверторен климатик Hitachi RAK50PPB/RAC50WPB PERFORMANCE 2014
Инверторен климатик Toshiba RAS18N3KV2-E/RAS18N3AV2-E SUZUMI
Аз съм в същите условия като теб, само дето стаята е 27 кв. и си чакам в събота поръчката. Спрял съм се на Тошибата. MSZ-SF50VE също ще свърши работа
Успех в ибора и да се похваш!