Еее има раздел където всичко е обяснено. Принципно тук има профита, които ще ти го обяснят по-точно. Но е важна стъпка при монтажа на сплит-системата. Отстранява се влагата, херметичност итн.
Еее има раздел където всичко е обяснено. Принципно тук има профита, които ще ти го обяснят по-точно. Но е важна стъпка при монтажа на сплит-системата. Отстранява се влагата, херметичност итн.
Гр.Варна, южно изложение, 4сезона двоен стъклопакет, хол 17.5кв.м х 2,75м височина, панел с изолация.
Желани температури нямам тъй като до сега не се ползваше активно помещението, но предполагам в диапазона 21-24°.
Бързото ми търсене показва, че поне на хартия LG D12RN е доста и кономичен което е основното ми изискване.
Всякаква конкретна информация относно климатика и фирма която би могла да го монтира качествено и да поеме гаранцията е добре дошла.
Благодаря!
Този пост е редактиран от hienata76; 29-07-16 в 12:39.
ВаЛчер или ваучер?
Иначе е супер, че все пак правиш подарък на човек от форума [emoji106]
Супер! Ако може да споделиш впечатления от фирмата която ти го монтира ще съм най-благодарен.
Виж в раздела на ЛГ . https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...%BA%D0%B0.html
Здравейте.
Доста почетох, но тъй като на родителите ми предстои закупуване на климатик реших да пиша. Климатикът ще се ползва предимно за отопление през студените месеци, но също така и за охлаждане разбира се. Помещението е 4.5дх3.8шх2.7в съответно 17.1кв.м и 46.2куб.м всекидневна, югозападно изложение в едноетажна къща на гредоред в Пловдивско, но отгоре има доста дебел пласт около 20см стъклена или минерална вата не съм много сигурен. Тухлени стени, няма изолация, само мазилка около 2-3см. 2 прозореца 1.6х1.4м с обща площ 4.5кв.м. Наясно съм, че обстоятелствата са доста неблагоприятни за отопление на климатик и то за бюджета, който са приготвили, а именно 1400лв. Надявам се да ме насочите към някои модели. Търся машина, която ще е в състояние да поддържа нормална стайна температура от порядъка на 20-22гр зимата, без чести дефрости, също така държа да е икономична откъм консумация на ток. Тихата работа също е винаги добре дошла. В момента вкъщи има 2 евтини Мидеи, които зимата са практически постоянно на дефрост, никаква работа не вършат, дори мъглата им пречи, а имам усещането и, че не са особено икономични дори и сега през лятото. Затова в сегашният избор най-важното е климатикът да няма затруднения в зимните месеци при темп. да кажем -7/-8 градуса, да работи нормално без постоянни дефрости. Също така виждам, че препоръчвате модели на Gree, но аз ще се въздържа от тях, тъй като родителите ми държат да купуват от "големите вериги", които мисля, че не ги предлагат, а и не ми се иска да обяснявам каква е тази марка Gree. Eто към какво съм се насочил:
TOSHIBA RAS-B10N3KV2-E1/RAS-10N3AV2-E1 Suzumi+
Fujitsu General ASHG09LUC
Fujitsu ASYG 12LMCA/AOG12LMCA
MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 25 ZM-S
Мисля си, че посочените модели вероятно ще имат затруднения да поддържат 20-22 градуса в най-големите студове (-10/-15), парите ограничават избора, но все пак съм отворен за вашето мнение по въпроса. Все пак 17кв.м не са много, но пък няма изолация.
Ето и формата попълнена с всички детайли:
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? Цялостно сезонно, но главно отопление.
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението; 17.1кв.м/46.2куб.м
б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); обикновени дървени прозорци, двойни.
в) квадратура на прозорците;4.5кв.м
г) изложението на помещението; югозападно
д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? 1 етаж
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; всекидневна
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? къща
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? Пловдивска Област
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? 21-23гр
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? Няма, стъклена вата на тавана.
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? Нищо особено, телевизор, лампа и тн.
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор.1400лв
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? – зимa – 15, лятo +40
ЕДИТ: Намерих някаква уникална промоция на ASHG12LUCA под 1400лв, някой мнение за този сайт:
http://klimaticionline.com/%D0%9A%D0...LUCA/AOHG12LUC
Според мен това си е обир за този климатик.
Този пост е редактиран от Vladimir Nikolov; 29-07-16 в 18:31.
Към добри модели сте се насочени. И трите би трябвало да свършат работа. Мхито не знам дали го продават по технотата.
Аз не съм специалист. От въпросните предложения имам същата Тошиба. Работи добре и най-важното топли. До 1400 моделите, които гледате са може би най-доброто, което може да вземете. Ако отидете в ниския клас не знам как ще е с дефрости и колко ще топлят. Според мен изберете между Тошиба 10 Сузуми, Fujitsu 9 Luka, МХИ 25 ZM-S.
Благодаря за отговора. В момента общо взето търся мнения от реални ползватели на посочените климатици и подобни мнения са много ценни. Всъщност намерих 12LMCA на цена 200лв под бюджета и така с монтажа ще се вместя точно. От прочетени коментари разбирам, че климатикът работи чудесно и с аванс дори на -10 и отоплява прекрасно около 20кв. Мисля, че ще избирам между 12LMCA и B10N3KV2-E1.
А колко са външните стени? Около тази стая , другите стаи с какво се отопляват? Като, че ли си за 12-ка. С 9-ките да не стане на кантар работата.
Здравейте, колеги. Предстои ми покупка на климатик за отопление. Въпросите ми са, дали изборът ми е подходящ и ако не, какво, ще ме посъветвате. Благодаря ви предварително за съдействието.
1. Fujitsu ASHG12LUC
2. Fujitsu ASHG12 LTCA/AOHG 12 LTC
3.Нещо друго до около 2000лв.
Ще се отоплява апартамент които се състои от две преходни стаи по 17 кв.м. и кухня (по долу съм приложил схема). Терасата е затворена, на всякъде е изолирано и с пвц, също и прозорците между терасата. Има само една малка външна стеничка (изолирана). Идеята ми е да отоплява двете стаи с приоритет. И ако има излишък на топло и кухнята. Ако не, следващата година в кухнята, ще се сложи някоя девятка и така предполагам няма да има проблем. Апартаментът по принцип е топъл и досега се отоплява при градуси около 0 с един обикновен климатик 12-ка "куча марка" на която силата му не е в топленето. И една духалка в кухнята на 1000W, само когато има хора. При по-студено време имаше камина, която се пали вечер с по няколко дървета.
Като цяло вторият модел, на които съм се спрял и съм повече за него, дали си заслужава по-скъпата цена спрямо първият и има ли осезаема разлика. И като надеждност как са.
Схема на разположението на стаите:
Този пост е редактиран от JOHN6230; 29-07-16 в 22:41.