Доволните потребители са незначителен процент от хората които пишат по форумите.
Доволните потребители са незначителен процент от хората които пишат по форумите.
Хубаво е малкия процент доволни потребители да споделят несъвършенствата на машините си, вместо да се хвалят колко са доволни. За да може лутащият се потребител да преценява сам, дали тези недостатъци са свързани с критериите му за избор на машина. В противен случай форумът ще се превърне в безполезен и безсмислен рекламен блок. Към лутащите се потребители не спадат тези, търсещи да прочетат това, което искат. Те са си обикновени тъпаци.
Информираният избор е свързан с доста четене и способност да отсееш плявата.Изключвам тези хора които са си решили какво да направят и търсят подкрепа на неправилното си решение.
Миланов, VLADO 66 го е написал. Трябва да се чете внимателно, по няколко пъти и после да се мисли. Ако прочетеш как някой охлажда помещението си до +28 градуса по термометър, когато навън е само +21 и се оплаква от некоректност в работата на машината, която сам не може да обясни, трябва да ти светне лампичката, че трябва да потърсиш други отзиви. Същото е положението, когато някой се оплаква от некомфортното отопление на нокрия, монтирана в малък кенеф. Най-кофти са постовете, в които са изложени само оплаквания, без достатъчно или без никакви подробности за тяхната поява, свързани с помещение и начин на монтаж. Не случайно периодично се пише, че доверяването на фирма с опит в климатизацията е силно препоръчително. Така се заобикаля проблема, описан в пост #2463.
Ти под "нокрия" имаш в предвид "Дайсейкай-6 10-ка" и под "малък кенеф" имаш в предвид стая 17,5кв.м. в панелен блок с остъклен балкон....?????? Сори ама нали това беше КЛИМАТИКА С НАЙ-НИСЪК МИНИМУМ и беше най-подходящ точно за "малък кенеф". Или за "малък кенеф" трябва климатик с висок минимум. Обяснявай на избиращите. Като погледнеш София има стотици хиляди "малки кенефи".(17кв.м. стая с остъклен балкон).
Имах пред вид комфорта, предлаган от преоразмерените машини. Помещението, което споменаваш, е перфектно за дайсейкай 6. Но дайсейкай 6 е далеч от високия клас машини. Втората грешка е убеждението, че по-ниският минимум предлага автоматично по-голям комфорт. Купил си си скъпа за екстрите си машина и си имал големи очаквания. Това е.
Същият климатик в същото помещение това лято на охлаждане работеше винаги on/off , но не можеш да разбереш кога включва и кога изключва. Или трябва да погледнеш ватметъра или външното на балкона. Няма видима /слухова промяна, просто се усеща хладната струя когато включи. А сега де, същата "нокрия" в същият "кенеф". Е,...искам и на отопление да е така. Нищо не съм очаквал, просто климатик на стената. Ама не съм и очаквал с форсаж да ти повдига завивките и като се форсира след дефрост да се чува в 5 сутринта из целият квартал. Хайде , че се отклонихме от темата.
Аз бих разкарал шумна машина или такава, развиваща ме и сменил с нещо, което става за спалня. Осма и пета серия на дайсейкай със сигурност стават. Не съм си играл с шеста серия, но имам съмнетия, че дистанционното устройство ти идва малко сложно за употреба или си опитвал да се отопляваш в жегите. Много са странни тези форсажи на турбината.
Напротив, цяла седмица го пускам вечер за по 3-4 часа с таймер за изключване в 23 часа и таймер за включване сутрин в 5,30. А навън е топло, но вътре е 22, а на мене ми е добре на 24. За това е купен. Да прави температурата в стаята колкото на мене ми се иска. Вечер след първоначалното форсиране се кротва на 170W и работи без да изключва. Заданието е 25, на по-ниско задание работи on/off и не може да се установи на минимум. До изключването от таймера в стаята става 24...24,5, т.е. не стига заданието. На мене ми харесва като работи така, включена е и плазма-озонатора. И тя работи, усеща се специфичната миризма. Всичко е шест.
Постовете ти през последната година са пълни с противоречия и изключително натоварващи за читателите:
1. Как може: "на мене ми харесва като работи така, включена е и плазма-озонатора. И тя работи, усеща се специфичната миризма. Всичко е шест.", при положение, че машината те развива с ветровете си?
2. След като на тебе ти е добре на 24 градуса и машината ги поддържа коректно, какво те интересува колко харчи, какво пише на дистанционното и дали влиза в повторно кратковременен цикъл, след като спиш от 23.00 до 5.30 часа, когато тя не работи и няма как да те развие?
3. Ако искаш да спиш на включена машина в режим отопление, защо не зададеш параметрите, които ти харесват? Сигурен съм, че е възможно за този модел, дори да няма бутон със снимка на задраскано одеяло или чаршаф
Няма противоречие dodo_pv, както съм го написал в горният пост е сега, когато е слънчево времето и дневните стигат 20 градуса. След някой ден ще стане по хладно, дъждец, през деня ще стигат до +12...+15 градуса и няма да мине само с няколко часа работа на климатика. Ще трябва да остава включен през цялата нощ, ама както си работи така добре, външната става +3..+4 градуса по някое време през нощта и климатика вдига минимума и както е работил без изключване започва on/off. И като почне този on/off почва това развъртане на турбината на всяко "on"-че. Знаеш ли кога е бил първият ми пост по темата Дайсейкай-6 ----на 30.декември.2015. Като преди това месец и половина съм се чудил какво става та "най-добрият климатик" така да работи.
''""""'''''30.12.2015
При мене Daiseikai6 10-ка с понижението на външните температури си вдига минимума и пак работи on/off. Имах такива подозрения и вчера и днес го наблюдавах и установих следното: вчера през деня в София се показа малко слънчице и при външна температура +4 .....+5 градуса консумираната мощност според ватметъра беше 185w и климатика работи без да изключва. Вечерта към 19:30 -20:00 часа качи на около 250W като външната да е била около +3.....+4 градуса с много малка мъгла. Започна да работи on/off с период 30-35 мин. между всяко изключване и така до днес сутринта. В 5 часа на балкона ми беше +1 градус.
Към 8:30 забелязвам, че външната температура е паднала до -2...-3 градуса и погледнах ватметъра - 380W. On/Off цикъла продължи, но между всяко изключване минаваха 15-17 мин.
Стаята е 17кв.м, изцяло вътрешна / от всичките шест страни е поне +16...+17 градуса/ , зададена температура 23 градуса, FAN ръчно на 1-ва степен , стаята е темперирана и е около 22,5-23. Сега като вдигна минимума ако продължи така до вечерта ще подмине 23,5 и ще отиде до към 24.
Въпроса ми е така ли трябва да работи климатика или при мене е частен случай. Понеже ще му е първа зима и не знам при -10 да не отиде на киловат и on/off през 5 минути."""""""""""""
На мене все ми е тая как ще работи - непрекъснато, on\off или по друг начин. Не искам цяла нощ през 10мин.---20мин да разбирам по пуканията и форсирането на турбината, че се е включил.
Тошиба работи така-форсира се след изключване на компресора! Да беше си купил японска с нисък минимум и нямаше да се изключва толкова често, нямаше да пука и щеше да ти е кеф като се форсира и стопля за няколко минути! И японките се форсират, но мнооого рядко влизат в on/off режим. Моята за 8 месеца е изключвала 2 пъти-един път на отопление и един път на охлаждане.
Нито дайсейкай 5, нито 8 форсират турбината след стартиране на компресора. Форсира се самия компресор, но не се усеща физически. Минимумите на японските машини далеч не се поддържат при всякакви условия.
Не може човек да знае всичко в дадена област. Пък и само един ползвател е имал забележки към работата на Дайсейкай-6. /меко казано щото го смени за няма и месец/