Колега защо не обмислиш вариянта вътрешна или външна изолация и с парата която остане тогава да вземеш климатик. Вариянт също е и климатик 2-ра хубост.
Изолация на къща не струва една машина. След време може и това да стане, вътрешната изолация е сякаш най-вероятна, но не зная колко ще бъде ефективна без външна. Но се отклонявам от темата. Благодаря на всички за мненията.
Аз ще ги предложа Mitsubishi Heavy Industries SRF35ZMX-S~SRC35ZMX-S Diamond или Toshiba RAS-B13N3KV2-E1 Suzumi Plus.
Нашитее са в такава къща на село,две външни стени ,само измазани,стара дограма ,отдолу са мазите ,отсрани не се топли.Една камина на дърва Priti която я водят сигурно 8-10 кв,им идва тамън ,а стаята е 13 кв и държат 22-24 гр. макс.Та не знам с какъв климатик ще се стоплиш добре.
Извинете, да поясня - говоря за ново строителство, къщата е готова и вътре и вън, а временно ще е така без изолация. Догодина или 2017 може и да се опакова изцяло. Сега трябва да помисля евент. за решение.
Ако мислиш да слагаш машина, преди да си опаковал къщата и да не я сменяш, след като я опаковаш, ще трябва да инвестираш в дайсейкай 8-ма серия, за 17 квадрата - десятка. Така няма да загубиш от комфорта, след като изолираш отвън. Сложи и дълги стойки на външното, да да не пипаш после по нея.
Здравейте,
Предстои ми покупка на климатик и бих желал да помоля за съвет!
Става въпрос за следното помещение/я- хол със кухня приблизително 35 м2 и 80м3, среден етаж, със външна изолация, Алуминиева дограма със френски прозорци, намира се във гр. Пловдив. Климатика задължително трябва да може да топли добре- т.е. да има запас тъй- като сме с малко дете и също така да има добри филтри. По принцип се бяхме насочили към подов климатик, но не съм сигурен дали разликата в цената си заслужава, а и дали ефективността им наистина е по голяма. Забелязах, че в новото строителство почти навсякъде са предвидени подови, ако това е някакъв фактор. Като марки съм се насочил основно към Дайкин, ЛГ, Тошиба, Митсу и Самсунг. Бюджета ми е до 3000-3500 лв.
Добре ще е и ако някой може да ме насочи към читав търговец в Пловдив.
Предварително благодаря!
Забравих да добававя, че е важно и да е по тих, от гледна точна на детето.
Този пост е редактиран от valentinpl; 10-02-16 в 11:21.
Там нещо имаше с 8цата по спомени. А външното тяло май ще бъде директно върху терасата.
http://*********/productv/6959/hiperi...eikai-6-5.html
А това като вариант?
Но пак са до минус 15! И двата варинта на Тошиба, както и Сузумито де.
Този пост е редактиран от mkukas; 10-02-16 в 11:25.
Не става за спалня 6.5. Видях го в Биттел, вътрешното тяло не струва. Ти си решаваш, преминах вече по твоя път и само споделям.
Че почти навсякъде, помещенията в новото строителство нямат необходимата височина за нормално пребиваване, сиреч са като контейнерни клетки.
Ами на някои сгради има вградени тръби и кабели за монтиране на климатици. Така продават апартаментите.