TOSHIBA 401JDR
По добре 402. Мисля че се намират и UDR, и GDR.
Този пост е редактиран от tony34al; 02-09-16 в 10:07.
Привет,
Днес ще идват да ми правят оглед и да ми препоръчат климатици. Доста мислих и за голямото помещение засега съм се спрял на FTXZ35N/RXZ35N
Имам 2 въпроса:
- тези дайкини наистина ли се произвеждат в Япония?
- как се справят с отоплението в София през най-студените дни? Да не се окаже, че трябва да свалям от тавана конвекторите?
Поне на кашоните така пише,че е произведен в япония.Пък дали ще се справя,зависи за какво помещение си го приготвил.
Ходих до магазина - на брошурата пише Произход Китай, на самия климатик Made in Japan
Вътрешното тяло ми изглежда огромно на FTXZ35N/RXZ35N
В спалня по около 43-44 кубика Toshiba RAS-13G2KVP-E Daiseikai 8 голямо ли е, защото цената му излиза почти като на по-малкия, който е 10000BTU. Около 80 лева е разликата.
Проблем ли е, ако сложа толкова голям климатик в по-малка стая? Мисля да избера Toshiba пред Mitsubishi, защото Toshiba го продават в момента с 5 години гаранция?
И да попитам. Ако се откажа от Дайкин, Toshiba RAS-13G2KVP-E Daiseikai 8 малък ли е за 35 квадрата с 10 см. изолация на тавана и т.н.?
Сигурно ще се справи, щом имаш такава добра изолация. Но е леко под въпрос.. Погледни FTXM 42
Дайсейкай 13 е по добра машина от FTXM42, да не кажа много по добра. Ако ще е Дайкин, то отиваш на 50ка.
Хора, аз ли нещо не вдявам или препоръчвате 42-ка и 50-ка за 16 кв.м. изолирано помещение? Я малко се вземете в ръце! Сега видях, че веднъж пише 43-44 кубика, веднъж 35 кв.м. и се пита за една и съща машина.
Този пост е редактиран от SPSt; 02-09-16 в 20:41.
" И да попитам. Ако се откажа от Дайкин, Toshiba RAS-13G2KVP-E Daiseikai 8 малък ли е за 35 квадрата с 10 см. изолация на тавана и т.н.?"
За това помещение препоръчах 42ката.
За голямата стая, която е 35 кв с добра изолация, ако ще е Дайсейкай 8, вземете 16ката. Дайкин Уруру Сарара си заслужава + 1000лв само, ако сте сигурен, че ще му ползвате екстрите, които тошибата не предлага. Колко е голяма спалнята?
Климатиците предложени от Джъсти са изцяло предназначени за японския пазар. Разбирай, качеството е най високо ниво!
Този пост е редактиран от KI_YOOU; 03-09-16 в 00:36.