Едно Gree GWH09UB-K3DNA4F U-Crown, ще работи гарантирано по добре от мицуто в такова помещение.
Greeто отгоре или някой Дайкин от средния клас.
Гледах, че Мицубишито има "Нежен полъх" и "Полъх от Kirigamine", функции за лек полъх....
Този пост е редактиран от avenger; 29-08-16 в 10:47.
Късметлия няма нужда да обясняваш, колко е хубав модела, който си си харесал. Като е толкова хубав го взимай и му се радвай. Това Митсубиши не е за 12 кв м обаче. Ти си знаеш.
Какво да взема за 12кв.м. тогава? да има датчик за движение/хора, да има wifi, да има плазмен или йонизиращ филтър,да е тихо и да е минимум А++
За какво ти е датчик за движение в 12кв.м., където и да застанеш все ще духа към тебе. Тази екстра е за 20-25 и нагоре. И ако се издърпа от контакта с какво wifi ще го включиш...Дяй схема на помещението с мебелите да се види дали има удачно място или си за акумулираща печка...
Ще се самоцитирам,защото никой не ми даде отговор.За Luca-та 12 разбрах че ще ми свърши работа,но се зачудих и за една 9LT,тя дали ще се справи в това помещение?Иcĸaм дa питaм зa тoзи ĸлимaтиĸ Fuјіtѕu АЅYG 12LUСА. Мисля да купя точно този модел,защото ми го дават на много ниска цена.Ще се справи ли в хол 20-21 квадратни метра,панелен апартамент,осми последен етаж,северно изложение.Има само една външна стена,която почти цялата е в ПВЦ дограма двоен стъклопакет.Ще се ползва предимно за отопление и желаната температура е около 23-24 градуса,става въпрос за София.Апартамента си е хангар,защото няма никаква изолация и това малко ме притеснява.
Виждам,че LT9 го дават от 20 до 25 квадрата,дали няма да е малък за помещението,като се има предвид,че няма изолация на тавана и на външната стена?Ще се радвам да чуя и други мнения.
Здравейте, дойде момента за избор на климатик в новото ми жилище и ще съм благодарен, ако ми помогнете!
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? - жилище
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - за двете
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението; 40 кв.
б) вида на дограмата - ПВЦ,троен стъклопакет, КА
в) квадратура на прозорците; 12 кв.
г) изложението на помещението; южно
д) етаж на помещението в сградата, особености - втори
е)какво е предназначението на помещението - всекидневна
ж) апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? - Варна
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - лято 22, зима 25
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? - кухненски уреди и 50" тв
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. до 4500 лв
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? зима -15C лято + 38C
Благодаря за вниманието!
С този бюджет има избор. Не стана ясно дали е тухла или панел. Ще нахвърля няколко модела от евтин към по-скъп
Тошиба 16 или 22 Сузуми
Дайкин Ftx50gv
Mitsubishi Electric fh50
Mitsubishi Heavy 50zmx-s
Daikin FTXZ50N
Това са стенни модели. За подови има други опции.
Този пост е редактиран от kokovox; 02-09-16 в 05:49.
Аз бих заложил на чисто нов 100 волтов японец. Ще останат парички и за екскурзия.
Sent from my MI 4W using Tapatalk