Що говориш глупости - 10 ката на сузуми е с топлообменник отзад и отстрани. Огледай хубаво агрегата - 10 Suzumi + и тук
Що говориш глупости - 10 ката на сузуми е с топлообменник отзад и отстрани. Огледай хубаво агрегата - 10 Suzumi + и тук
Може,след празниците ще видя,значи е само едноредов,тогава го бъркам с 10-та на Аванта и Мирая.
Привет на всички,
планирам да сложа климатик и имам нужда от вашия съвет:
1. Жилището се ползва за живеене
2. За охлаждане и за отопление – зима и лято само
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението – 41м2, 102м3
б) ПВЦ дограма, двоен стъклопакет, има външни ролетни алуминиеви щори
в) квадратура на прозорците – 9м2
г) изложението на помещението - Югозапад
д) етаж на помещението в сградата, особености – апартамент 2 етаж, вътрешен. Зимата е сравнително топло, но в най-студените дни се налагаше да включваме радиатор
е) какво е предназначението на помещението- всекидневна с кухня, вратите към коридора на жилището са често отворени!
4. София, кв. Редута
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? – ~ 25 градуса
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? – има изолация на външните стени.
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? – телевизор, хладилник, печка, миялна, сушилня (тя духа топло доста)
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор – 1500 лвПод наем сме (семейство с 2 малки деца) и инвестицията ще бъде за моя сметка. Не търся "вечен" вариант.Благодаря ви предварително!
Този пост е редактиран от kirilenko; 04-09-16 в 11:08.
kirilenko, кубатурата която искате да отоплявате не е малка. А бюджета който сте подготвили е малък за тази цел. При елементарни сметки, Ви е необходима машина която да отдава миминум 6.0 kW номинално режим отопление. Машини с подобни параметри са доста над сумата която сет приготвили. Като компромисен вариянт, може да погледнете Chigo CS-61V3A-W169AE2B, Gree GWH18KG-K3DNA6G Change или употребяван японски климатизатор.
Благодаря за бързия отговор - ще взема предвид двата варианта за нов. И 2 въпроса още - ако е употребяван японски, в кой сайт ме съветвате да потърся? И също, колко би струвал по-добрия вариант за нов?
За употребяваните японски, няма да се изказвам (по ред причини). Колкото до новите - General Fujitsu ASHG18LFCA, Samsung AR18HSFNCWKNEU Classic+, Toshiba RAS-B22N3KV2-E Suzumi Plus, Gree GWH18UC-K3DNA4F U-Crown.
Всичките са на цени над 2000 лв.
Искам климатик за спалнята 15 кв.м.
От Бургас съм, в нова кооперация!
Топъл апартамент, така че не искам чудеса от климатика.
Много ми се иска да е безшумен и да не се размразява често, но същевременно и не ми се дават много пари.
GREE GWH09KF Change ще ми свърши ли работа?
Ако реша да отделя повече средства, кой бихте ми предложили?
Gree - то ще свърши работа, като може да погледнете Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZM-S~SRC20ZM-S Premium, Toshiba RAS-10BKV-E~RAS-10BAV-E Mirai, Panasonic CS-E9QKEW~CU-E9QKE.
ГРЕЕ-то шумно ли е като за спалня и прави ли чести дефрости зимата?
Шума е индивидуален за всеки потребител. Колкото до дефростите - зависят от много фактори.
АСТРАГОНЕ,само да ти кажа,че на мъглите и моррския вятър не им пука,че ти е топъл апаррртамента
Здравейте!
След като запитах преди време за избор за климатик/ци за отопление, Вие ми предложихте 2 бр. AR12HSSDAWKNEU или дайсекай 8, или 1 24ка самсунг. След като нещата по ремонта се развиха и до 3-4 седмици ще се закупува въпросната техника, искам да попитам към днешна дата има ли някакви промени? Искам само да напомня за какво става въпрос:
-помещението е хол-трапезария-кухня 51 м2 и 2.6м височина, втори етаж от монолитна кооперация с южно изложение, като първия и трети са обитаеми и отопляеми
-намира се в гр. Хасково
-цялата кооперация в момента се санира с 8см стиропор, тавана на помещението е ГК и 10 см вата
-дограмата е 5 камерен трокал с 32мм стъклопакет (двоен) външно 4мм 4 сезона и вътрешно бяло 6 мм
Предния път бях посочил бюджет от 5000лв, но сега се наложи да бъде редуциран до 3000-3500лв.
Благодаря на тези, които ще се отзпвът!
И една простичка схема на помещението -->etaj.jpg
Този пост е редактиран от С.Мезинов; 04-09-16 в 14:31.
Не разбрах това!
Апартамента е южен и топъл, мисля си че всяка що годе свястна девятка би се справила с отоплението му!
По-скоро ме интересува ще може ли да се спи с този климатик! В момента в друга стая спя с Panasonic CS-E12NKEW и съм повече от доволен от нивото на шума, а пък за дефростите още повече. Ако има гъста мъгла и ли голя студ може да дефростне най-много два пъти през нощта, иначе въобще не го прави.
Много ми се иска Грее-то да се доближава до тези нива на шум и дефрост, но явно прекалено е желанието ми от този евтин китайски климатик!
Астрагоне, Gree-то е два пъти по евтино от Panasonic-а, какво очакваш?
Sent from my MI 4W using Tapatalk