Страница 158 от 233 ПърваПърва ... 108148156157158159160168208 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,356 до 2,370 от общо 3493
Like Tree1857Одобрявам

Избор на климатик 2016 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2014

Отговор: Избор на климатик 2016 г.

Здравейте!

Скоро се нанасям в новото ми жилище, чиито ремонт е на финалната права и предвид застудяването е време да уредя въпроса с отоплението. Тъй като около средата на октомври трябва вече да сме новодомци, искам до края на седмицата да поръчам климатиците, но има някои неща, които леко ме притесняват. Те са свързани най-вече с правилното оразмеряване, защото фирмата към която се бях насочил ми предлагат климатици според квадратурата, но не отчитат кубатурата. При мен специфичното е, че височината на помещенията е 310 см., което е с 20% повече от стандартната височина за българско жилище. Колебанията ми са на първо място между 9-ка и 12-ка, а след това и между няколко конкретни модела. 9-ките са точно на границата като квадратура, но под границата като кубатура. Консултантът от фирмата ме убеждава, че трябва да отчета кубатурата на мебелите, което би ме вкарало в параметрите на 9-ките, макар и точно на ръба. Но аз се чудя не са ли предвидени мебелите и в препоръчаната от производителя кубатура?! От друга страна 12-ките надхвърлят с немалко, а в този форум четох доста мнения, че не е хубаво да се вземат по-мощни машини от оптималните за помещенията. По-долу ще използвам шаблона от първата страница с цел да дам максимално подробна информация за апартамента.

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
    За жилищно.

2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора?
    И за двете.

3. Каква е:
    а) квадратурата и кубатурата на помещението;
    б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
    в) квадратура на прозорците;
    г) изложението на помещението;
    д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)?
    е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
    ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
    Апартаментът е на 4-ти етаж от 5. Дограмата е PVC с троен стъклопакет и К-стъкло.
    Спалня 1: 19 м2 и 59 м3; граничи със съседния вход, стълбището и остъклена тераса при площ на врата и прозорци общо около 5 м2
    Спалня 2: 18 м2 и 56 м3 ; граничи с хола, друг апартамент на етажа, и неостъклена тераса, а прозорците и врата на външната стена са около 3 м2
    Хол: 19 м2 и 59 м3; граничи със Спалня 2, трапезария + кухня и неостъклена външна тераса при площ на врата и прозорци около 4 м2
    Кухня + трапезария: 17 м2 и 53 м3; граничи с хол, съседния вход и неостъклена тераса с площ на врата и прозорци 3 м2
    Холът и трапезарията са свързани чрез портал с ширина 120 см и затова мисля, че ще е по-добре с 2 отделни климатика.

4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?
    София.

5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
    23-25 целогодишно.

6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
    Няма изолация за момента, но планирам напролет да сложа качествена външна. За таваните вече е малко късно.

7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви?
    Климатиците са на отделен предпазител.

8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор.
    Смятам, че за около 2000 на климатик могат да се намерят хубави машини.

9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане?
    От най-голямия студ (-20C и надолу) до най-голямата жега (35C+).

10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
    Схемата е на paint и е далеко от перфектна :D, но дава представа за жилището. Игнорирайте пропорциите на стаите и гледайте само квадратурата и кубатурата, които са точни.

Ще съм ви благодарен за обективно мнение какви климатици ще ми свършат най-добра работа. Умишлено не публикувам препоръчаните от фирмата модели, за да не се завърта дискусията около тях.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    09LUC при 0.5 kW, консумира 250 W.
    Благодаря за тази информация.
    А, дали имате измерена каква е консумацията на 09LT при минимално топлоотдаване?

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

LT при минимум от 0.9 kW, консумира 250 W.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
    Gyokov и mkukas харесват това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

bb17, за около 2000 лв. на климатик може да погледнеш следните модели:
    Fujitsu-General *12LTCA;
    Fujitsu-General *09LTCA
    Daikin FTXL25JV
    Daikin FTXL35JV
    Daikin FVXS25F/RXL25M3
    Daikin FVXS35F/RXL35M3
    necata2, mkukas и bb17 харесват това.

6. Member Аватара на brave
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    London UK

Колега bb17 на теб определено най-големия ти проблем са високите тавани които са 3,10м.
    Аз бих ти препоръчал този климатик за всяко от помещенията ти 9-ка е Daikin FTXM25M модел 2016г.
    Само за пример аз сам сложил такъв Daikin FTXM35M -12ка, в стая 33м2/80м3. Аз съм с окачен таван с изолация в него и това ми намалява кубатурата на стаята което е много важно.
    Виж какво ще ти предложат и другите колеги и сам си прецени какво да купиш.
    necata2 и bb17 харесват това.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

brave ,
    Daikin FTXM35M, как се държа миналата зима в това помещение?
    Този пост е редактиран от tony34al; 26-09-16 в 14:52.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

LT при минимум от 0.9 kW, консумира 250 W.

Това засичал ли си го,или данни от сервизното?

10. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Данни от сервизното.

necata2 одобрява това.

11. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Bb17 може да погледнете и MHI 25 zmxs поне за спалните. Изключително тиха и незабележима работа плюс икономична. Нямам досег до Дайкина, който ви препоръчват по-горе. Въпросните Фуджитсу може да са една идея по-шумни.
    bb17 одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2014

Цитат Първоначално публикувано от С.Мезинов Виж публикацията
    Здравейте!
    След като запитах преди време за избор за климатик/ци за отопление, Вие ми предложихте 2 бр. AR12HSSDAWKNEU или дайсекай 8, или 1 24ка самсунг. След като нещата по ремонта се развиха и до 3-4 седмици ще се закупува въпросната техника, искам да попитам към днешна дата има ли някакви промени? Искам само да напомня за какво става въпрос:
    -помещението е хол-трапезария-кухня 51 м2 и 2.5м височина, втори етаж от монолитна кооперация с южно изложение, като първия и трети са обитаеми и отопляеми
    -намира се в гр. Хасково
    -цялата кооперация в момента се санира с 8см стиропор, тавана на помещението е ГК и 10 см вата
    -дограмата е 5 камерен трокал с 32мм стъклопакет (двоен) външно 4мм 4 сезона и вътрешно бяло 6 мм
    Предния път бях посочил бюджет от 5000лв, но сега се наложи да бъде редуциран до 3000-3500лв.
    Благодаря на тези, които ще се отзпвът!
    И една простичка схема на помещението -->
    По този казус, какво ще кажете за Daikin FTX60KV? Утре идват хората на оглед и ми подметнаха за дайкин, но утре, на място ще се доуточнят нещата.
    На мен като най-рентабилен вариант ми се върти тошиба сузуми 22, сега е с 5г. гаранция.
    Благодаря!

13. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Данни от сервизното.

Питам защото скоро мерих една 12LMC и папкаше 160W. на студено,което се разминаваше със сервизното.

14.  

15. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

За равномерно поддържане на темпефатурата в това огромно помещение са ти нужни 2 машини. Мисля, че предния път отговорих пак по същия начин.

16. Тук е от
    Oct 2011
    penkoyordanov, от тези които изброявате, 12LMC е най-сносната машина. Друг е въпроса, че щом Ви предлагат подобни машини, бюджета Ви е ограничен. От тук нататък, трябва да сте наясно, че ще правите компромиси при избора.
    Благодаря за отговора. Бюджета ми е 1200лв.

17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Привет!
    Доста четох и по-скоро се обърках.
    Моля препоръчайте ми климатик за следното помещение:

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно - кухня с приобщена тераса2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? и за двете3. Каква е:а) квадратурата и кубатурата на помещението;14м2, 35м3б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); пластмасовадограма - старав) квадратура на прозорците; 3м2г) изложението на помещението; изтокд) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)4 ет.,не е краен апартаменте) какво е предназначението на помещението- кухняж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? апартамент4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? гр. Бургас5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? 24/226. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? 5см. стиропор външна 7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? печка , хладилник, телевизор8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. 1200лв. с монтажа9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? 10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.Много ще съм благодарен за съвет.
    Бях се спрял на Fuji/Fujitsu 09llc но четох че влизат в някакъв странен режим с развъртане на вътрешния вентилатор на макс
    гледах и Daikin FTXB25, FTX25JV но те пък не били качествени и влизали в чести дефрости
    единственото изискване е ако е възможно климатика да е по-тих понеже до година помещението ще се преобразува във спалня.

Много благодаря.

18. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

С този бюджет да топли и да е тих трудно. Вижте дали можете да си позволите mhi 20zm-s.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Левски - Завръщане | А ПФГ 2015 / 2016
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 5
    Последно: 13-11-17, 18:52
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. Избор на климатик
    От Nikolai_Ivanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 26
    Последно: 03-10-13, 21:19
  4. Избор на климатик
    От dzatara във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 12-09-13, 00:34
  5. Избор на климатик
    От dragozow във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 14
    Последно: 06-07-10, 18:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе