Ти го оставяй целогодишно пуснат (като комшиите отгоре) пък нека видим няма ли смисъл.
Ти го оставяй целогодишно пуснат (като комшиите отгоре) пък нека видим няма ли смисъл.
Никога досега не съм ползвал целогодишно климатизатори в Пловдив. Тествал съм дайсейкай 5 и дайсейкай 8, които имат доста различни по големина минимуми при около +5 градуса навън. Енергийните им разходи за топлопренос са практически еднакви. Не се отоплявам при средна външна температура под +14 градуса, защото в стаите не пада под +20.
Здравейте, имам спалня към 40куб.м. южно колебая се между Hitachi RAK-25RPB/RAC-25WPB и GREE GWH12KF или Fujitsu ASYG 12LLCC/AOG12LLCC. Кой бихте препоръчали?Благодаря.
Този пост е редактиран от juspar; 24-09-16 в 18:03.
Здравейте,
Предстои ми закупуване на 2 климатика и моля за малко помощ. Един за дневна с бокс 24кв (с усвоена тераса). и един за спалня 14кв, височина 250см. Тухлена сграда, изложение север изток, 5 камерна ПВЦ дограма, външна изолация 5 см, външен, последен етаж, мансарден, София. Ще се ползват и лято и зима, целта е около 20-22 градуса. Иска ми се да са доста тихи, особено този за спалнята и да вършат работа, блазни ме wifi управление, но не е задължително. Кои модели бихте препоръчали? Дали 12ка и 9та са достатъчни за тези помещения или да гледам по-мощни? Бюджет не съм определил, но колкото по-нисък, толкова по добре. От гледане и четене се насочих към:
Daikin FTXM35M
Hitachi RAK35RPC
Fujitsu ASHG12LMCA
Някое Mitsubishi Heavy?
Стават ли за нещо или какво друго ще препоръчате?
Благодаря предварително!
Този пост е редактиран от Futurist; 25-09-16 в 11:43.
Futurist, ще споделя моето мнение:
Daikin FTXM35M - нов модел, не е презимувал, но като се има предвид как работи предишния модел, ще ви свърши работа. Висока цена, която не оправдава параметрите на модела.
Hitachi RAK35RPC - нямам конкретни наблюдения над модела. Дано някой който има да сподели.
Fujitsu ASHG12LMCA - топлещ модел, но трябва да имате едно наум за болежките на марката - шумни външни тела (при отрицателни температури), като това важи до някаква степен и за вътрешните.
Предвид условията които сте описали, може да погледнете:
General Fujitsu ASHG12LUC, Toshiba RAS-B13N3KV2-E1, Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZM-S~SRC35ZM-S Premium, Panasonic CS-Z12SKEW~CU-Z12SKE Etherea
За спалнята - като чета, че всеки го дразни нещо в дадена машина, не смея да Ви препоръчам нищо. Тишината е относителна за всеки и смятам, че първо трябва да знаете, какво искате от дадена машина и след това да избирате.
Aleksandars, благодаря за бързия и изчерпателен отговор! Да, разбирам ли, че 12ка и 9ка ще ми свършат работа? Много ме мъчи това, да не взема нещо, което след това да трябва да сменям с по-мощно?
Абстрахирайте се от понятията 12 или 9...Измамни са... Във Вашия случай, Ви е необходима машина за голямото помещение, която да отдава 3.6~4.2 kW номинално в режим отопление и за спалнята машина която има номинална стойност 2.2 ~ 2.5 kW.
Здравейте,
Търся си климатик за отопление. Апартамента е в Димитровград и стаята която ще се отоплява е с площ 20кв, с две външни стени и стъклопакет. Стените са с вътрешна изолация. Другата част от апартамента не е отопляема. В магазините в града ми предлагат:
FUJITSU ASYG 12 LMCA
DAIKIN FTXB 35C
FUJITSU ASYG 12 LLC
Подкрепям VeleV.Klima, но винаги съм се опитвал да убеждавам хората да си купуват машини от една и съща марка. За съжаление, при повечето марки, не може да се направи такава успешна комбинация. Но смятам, че за спалнята по голяма машина от 20ZM не е необходима, предвид нейната големина.
penkoyordanov, от тези които изброявате, 12LMC е най-сносната машина. Друг е въпроса, че щом Ви предлагат подобни машини, бюджета Ви е ограничен. От тук нататък, трябва да сте наясно, че ще правите компромиси при избора.
Мой приятел в Пловдив топли 30 квадрата х 2,80 метра с 12 LUCA и поддържа над 20 градуса в помещението. Има частично вътрешна изолация, доста постна. Поинтересувай се, дали разликата между LMC и LUC е само в комфорта и ако да, взимай спокойно FUJITSU ASYG 12 LMCA.
12luca е с значително по голямо външно тяло и максималната мощност на отопление е 5.6kw a 12 lmca e 5.3kw.
Sent from my K012