Не. Във вашата стая няма да усетите разликата в сметките за ток според мен.
Друга алтернатива е етерия седмица на R410A, но не ги внасят. Не е ясно, дали девятките - етерии няма да са по-шумни от MHI SRK 20ZM-S. Тази зима ще видя. Да се дават пари за 20ZMX-S, вместо 20ZM-S си е чисто безумие.
Като дойде времето на дефростите ще се разбере дали е безумие или не. Все пак и температурите не са падали под +5 , а ползватели казват, че вентилатора на външното работел на макс при под 5 градуса.
Какво имаш пред вид от дефрости? Проектната мощност на 20ZM-S е по-голяма от тази на 20ZMX-S, така че при еднакви условия ще дефроства по-рядко. Как мислиш, че работи външния вентилатор на другите машини при отопление около +2 градуса?
На тошибата върти по-слабо и ли поне така се усеща. За разлика от вътрешният външният работи отлично. Нали са ми на балкона и се вижда разликата. При мене е от значение да не върти силно. За дефростите имам в предвид да не почнат през час два.
- - - - - - - - - -
Как да махна авто корекцията на клавиатурата на таблета. Това "или" го писах няколко пъти и пак стана "и ли"
Ако външният ти вентилатор на тошибата не работи на максимум около 2 градуса при отопление, свалям офертата за машината ти от 1000 лева на 500 лева!
Ами не работи защото климатика работи на минимум и то на он/офф. Специално за тебе ще проверя, но мисля че не се върти на макс.
А ако е на 150% ще вдигнеш ли на 1500?
- - - - - - - - - -
Изходяща температура на въздуха 37,4 при тръбният 32градуса.
Колко е офертата?
Сузумито на тошиба не го ли харесвате? Не е най-ниския клас, не е най-високия. Новите мирай са по-слабички от него. А и цената е прилочна. Мнения?
При мене е "лошо", защото са два климатика на балкон един срещу друг. Тошибата е по-спокойна с вентилатора на външното, но вдига мимимума при понижение на външните температури и MHI срещу нея ако я охлажда допълнително ще се почне драмата още преди да застудее сериозно.
Добър ден.
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? – Жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - За двете
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението; - 16кв. на 2.20см. височина =35.2куб.
б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); PVC двоен стъклопакет
в) квадратура на прозорците; - 4кв.~
г) изложението на помещението; - север
д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? 1 етаж от 2 етажа, стаята е вкопана около 80см. в земята с много дебели каменни стени.
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; - Спалня
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? - Къща
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? - Първомай
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - зима ~25градуса.
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - Не
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? - Телевизор и лаптоп
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. До 2000лв.
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? При всякакви температури.
Имам оферта от фирма която ми предлага Daikin FTX35K/RX35K за1449лв. и Daikin FTXS35K/RXS35L3 за 1950лв. Интересува ме мнението ви за тях, но съм отворен и за други предлойения. Важното ми е климатика да ме топли!
Тези предложени модели не са ли твърде големи или мощни за 35куб. Моят Daikin FTXM35M е със същите параметри и съм го монтирал в 80 куб. метра стая.
По скоро ти трябва или виж тези модели Daikin FTXM25M или FTXM20M. Тези модели са от 2016г. а по-горните 2 са от 2015г. Взимай нещо по-ново.
Виж във сайта на ********* , там пише за колко квадрата и колко кубика се препоръчват.
Този пост е редактиран от brave; 08-10-16 в 19:39.
CaptainSlow FTXS25 или FTXM25 ще ти свършат работа като втория ще измести от догодина (или докато се изчерпа)S-a.А FTXK не ви го препоръчвам.