Извън темата: Отново има някакъв бъг във форума - последната страница с мнения не е видима. Трябва да се публикува мнение, за да се оправи.
Здравейте, от 4 години ползвам Митцубиши електрик MSZ -GE35VA, с който отоплявам спалня, кухня, коридор, баня и тоалетна - всичките помещения стоят с отворени врати и държа температура от 23 градуса. Климатикът стои на 4 степен през деня и го свалям на трета за през нощта, за да не ни бучи на главите, тъй като е монтиран в спалнята.Общата квадратура е около 55кв.м., с външна изолация съм и сменени дограми навсякъде. Холът, който е 20 кв.м. стои затворен през зимата и не го отоплявам. Досега ни беше добре, единствено в големите студове се товареше машинката и пусках допълнително един конвектор, за да й помага.
Отскоро имаме бебе и се налага да затваряме вратата на спалнята, когато го къпем, което води до изстиване на останалите помещения. Решил съм да взема една 9-ка, която да монтирам в кухнята, за да помага на 12-ката и да компенсира времето, когато вратата на спалнята е затворена.
Четох доста из форума и тотално се обърках, защото се бях насочил към:
Климатик Daikin FTXZ25N / RXZ25N URURU SARARA, www.Techno-Shop.BG
или
Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VEHZ Zubadan | www.techno-shop.bg
Тъй като Дайкинът надвишава предвидения от мен бюджет от около 2000 лв се чудя дали има смисъл да се хвърлям на него или да заложа на вече изпитаната марка МЕ?
Моля за съвет или предложение за някой друг модел/марка, която да ми върши работа.
Благодаря предварително за отделеното време!
Няма смисъл да набиваш толкова пари за климатик в кухня, който ако не се профилактира редовно, ще се скапе. ASHG09LUCA | Wall Mounted High COP | Split Systems (Air Conditioner) | FUJITSU GENERAL EU
Обявил си бюджет от 2к, но си склонен да го надвишиш двойно? В същото време питаш дали има и други машини които да ти вършат работа? Има да, LMCA за 1200, Гри Чейндж за 850...
В кухнята не се готви, така че приеми, че е обикновена трапезария, готвим на терасата, която е към кухнята и е остъклена.
- - - - - - - - - -
Ако си заслужава инвестицията, то да готов съм да надвиша бюджета двойно, защото съм се убедил, че "евтиното винаги излиза по-скъпо".
LMCA - не ми говори нищо, а за Гри - брат ми си взе такъв миналата година и е крайно недоволен от него.
Можеш ли да ми дадеш линк към тези модели, за да ги разгледам?
Fujitsu General ASHG09LTCA/AOHG09LTC, 9000 BTU, Клас A+++
Gree GWH09UB/K3DNA4F U-Crown, 9000 BTU, Клас A++
Mitsubishi Heavy SRK25ZMX-S/SRC25ZMX-S, 9000 BTU, Клас A++
Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE, 9000 BTU, Клас A+++
Избирай!
пп Подредени са по начина по който аз бих избирал ако ми се налагаше сега да купувам машина, за кухня.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 09-12-16 в 19:54.
Добри машини са ти посочили. Аз имам опит с първата и не бих се поколебал да повторя избора си - 9LT. Но .... ползвал си илектрик .... продължи си с марката, ще ги сравняваш непрекъснато и ще търсиш кусури. Успех при избора
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Взимай Фуджисту 12лмца и въобще не се замисляй за трактора на Грее. Имам и двата и фуджика грее по-добре, само внимавай къде го слагаш, защото струята е доста силна. Аз дори и да нямах проблеми със своето Грее, пак бих казал, че 12лмца си струва парите. Също така си избери добра фирма за монтаж. Дано не правя реклама, но ориентирай се и по форума.
Първо да се извиня,че отворих безсмислена тема.Нуждая се от помощ за избора на 12ка инверторен климатик.
"Здpaвeйтe,oт дocтa вpeмe cлeдя фopyмa c интepec.Ceгa oбaчe тpябвa дa пoмoля зa пoмoщ.
Oт мeceц ce poвя из интepнeт,xoдя пo мaгaзинитe зa ĸлимaтиĸ.Toтaлнo мe oбъpĸaxa,ĸaĸтo ĸoнcyлтaнтитe,тaĸa и caмитe xapaĸтepиcтиĸи нa мaшинитe.Иcĸaм дa ĸaжa,чe инфopмaциятa e мнoгo пpoтивopeчивa,oтĸъм шyм,ѕсор,ĸoнcyмaция.Ta иcĸaм дa cъбepa oщe мнeния.
Aпapтaмeнтa e нoвo cтpoитeлcтвo,външнa изoлaция,aл.дoгpaмa.Tъpcя пo мoщнa 12ĸa пoнeжe щe oтвapям вpaтaтa нa днeвнaтa(14 ĸв) ĸъм ĸopидopa(5 ĸв) и мaлĸa cпaлня(9 ĸв).Kлимaтиĸa щe e в днeвнaтa,дopи пpи мнoгo ниcĸи тeмпepaтypи,мoжe дa ce зaтвapя вpaтaтa.Днeвнaтa e c eднa външнa cтeнa(5м),излoжeнa ĸъм югoизтoĸ.Бюджeтa e 1300 лв,пo възмoжнocт и c мoнтaжa.
Kлимaтицитe,ĸoитo paзглeждax-Mитцyбиши,мoщeн,нo въpтял пocтoяннo,a c пo-нoвия мoдeл излязox oт бюджeтa.Фyджицy 12lМСА,мoщeн,нo бил мнoгo шyмeн.Дaйĸин,нe ми гo пpeпopъчaxa.C тeзaтa,чe тaзи гoдинa нe e нa Дaйĸинa,ĸaĸвoтo и дa oзнaчaвa.Oтвopeн cъм и ĸъм дpyги мapĸи и мoдeли.Блaгoдapя пpeдвapитeлнo.
Π.Π.Πpeдлoжиxa ми и Πaнacoниĸ КІТ-ХZ9ЅКЕ или Toшибa RАЅ-137ЅКV-Е3"
Темата ти бе на неправилно място,а не безмислена и фирма ,която ти каже,че не е ГОДИНАТА на ДАЙКИН(нямам предвид качествата на машината) я пропусни.
Аааа,не,не.Нямам абсолютно никакви претенции.Напълно ми е ясно,че с такъв бюджет всичко е компромисен вариант,но дотам ми стигат силите.Та за тези пари гледам да извлека максимума.Просто събирам повече мнения,че другата седмица да отида по подготвен в магазина
Не съм специалист в тая техника, но и аз, като теб, трябваше скоро да купя три климатика и не успях да отделя достатъчно средства за това. Без значение защо, но купих LMCA на FUJI и за това си позволявам да пиша в темата.
Не съм имал досег до висок клас машина и не мога да сравнявам, но тези, които имам не ме разочароват за сега.
Първо- топлят! В София вече имаше порядъчно ниски температури и при -9, -10 външна, не съм забелязал стаята да изстива, а консумацията, мерена за трите машини заедно, варираше между 500 и 1300 вата.
Шума от турбината е нормален и в спалните не ми създава дискомфорт, което ме плашеше най-много.
Други шумове- леко пукане на пластмаси, основно, когато климатикът работи в ON/OFF. За тия пари, такава сглобка, ясно е.
Шум от движение на фреон не съм чувал.
Дефрости правят рядко и не се усеща, ако не си си поставил за цел да го хванеш.
Външните тела съм монтирал на един балкон, неостъклен, едно под друго и са в съседство със спалнята на дъщеря ми. Дограмата е добра и нова, но и със старата, вътре не се чуваха. Пак казвам, три външни, до спалня. Това е докато са нови. После ще видим!
Друг недостатък за някой може да бъде доста силната струя, за това да се мисли преди монтажа. Над главата в спалнята не пречи, в авто режим на турбината.
Друго не се сещам, ако мога да помогна, питай. За Тошибата дано се изкаже друг, аз не знам нищо.