Тази зима ще разбереш,но като наследник на S-a няма да има проблем съм сигурен.
Да и аз така мисля стаята в която е монтиран е най-топлата в апартамента през която минава и комин и зимата е топло. А и аз искам 22 градуса не 25. Така че мисля че ще се справи.
Аз няма как да разбера, щото нямам. Имах FTX35, който и в 20м2 не се oправяше при t<0*C, a беше с показателите на сегашните FTXS/FTXM и малко по тежко външно тяло/36кг./. Всичко това в Петрич!
Интересно ми е обаче, с какъв опит, и на какво основание, колегата brave така смело препоръчва тези машини и то за огромни/за тях/ кубатури.
П.С. Предлагам на всички участници, просто да игнорират постовете на brave, защото, според мен те са силно заблуждаващи!
Тони,склонен съм да ти повярвам,а ти вярваш ли, че до -10 топля хол+трапезария почти 40м2 с FVXS35 и нямам проблеми в Пловдив.
Тази информация е крайно недостатъчна, за да си направи човек верни изводи. Такава площ аз топлех с FTXS50, но само това нищо не означава.
Не препоръчвам нищо, казвам само как при мен е монтиран и при какви условия. Всеки сам си решава. На всеки са си му различни изискванията. Така че няма нужда само да ме упреквате. И не съм свързан с никой, климатика ми е купен от тази фирма с остъпка http://www.serviz-klimatici.com/index.html
Този пост е редактиран от brave; 08-10-16 в 21:42.
Значи да търся 9ка от М серия(2016) така ли? А за тези пари от другите марки има ли нещо което да топли по-добре? И как са с шума дайкините?
Защо пък точно дайкин... последното нещо което бих препоръчал.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Aleksandars не е казано че трябва да е дайкин, препоръчай ми климатик от друга марка, отворен съм за предложения, важното ми е да ме топли зимата, екстри като очи и тем подобни не ме интересуват.
Здравейте, колеги,
Дойде време да взема още един климатик и след успешен избор при 1-вия ще се допитам към вас отново:
1.) За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - Жилищно
2.) Ще се ползва за - Oтопление
3.) Каква е:а) квадратурата и кубатурата на помещението; 12 квадрата
4.) Вида на дограмата и стъклопакета /ПВЦ двоен стъклопакет,4 сезона стъкла)
5.) Квадратура на прозорците; приблизително 1,6м. на 2,6м.г)
6.) Изложението на помещението; Северно изложение
7.) Етаж на помещението в сградата, особености 3 етаж ЕПК, комшиите от горе и от долу се отопляват добре, също така имаме и парно( което няма да се ползва), в стаята има тръби, които малко ще подпомагат.
8.) Какво е предназначението на помещението- детска
9.) В къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? апартамент
10.) В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? Пловдив
11.) Каква е желаната температура за поддържане лято/зима? Зима 22-24
12.)Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? Няма
13.) Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? Няма
14.) Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. 1000 до 1200лв с монтаж9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлажданеN/A
Благодаря и хубав уикенд на всички ви
Този пост е редактиран от coOkies; 09-10-16 в 01:48.
Дайкин FTXB25
Gree 12 change
MHI 20zm-s
Последното е над бюджета, но е вероятно най-добрия избор за тези пари.