Страница 68 от 233 ПърваПърва ... 1858666768697078118 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,006 до 1,020 от общо 3493
Like Tree1857Одобрявам

Избор на климатик 2016 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Русе

Отговор: Избор на климатик 2016 г.

Цитат Първоначално публикувано от emil vasilev Виж публикацията
    Да се поправя. MSZ-FH50VE/MUZ-FH50VE няма да се справи, MSZ-FH50VE/MUZ-FH50VEHZ ще се справи.
    Пак редовното плюене.Колега само един въпрос-върху колко монтирани FH-50 имаш наблюдение.Защото аз имам върху няколко в русе и мога да те уверя,че се справят отлично и с по-големи помещения с такава изолация.

А сравнението на тази машина със Сузуми18 е смешно.
    Aleksandars, necata2 и JOKVN харесват това.

2.  

3. Тук е от
    Jun 2016

tony34al,

Долу-горе съм го решил. За спалните твърдо ще са MHI-та, само за хола не съм убеден, че е нужна тая 63-ка, голяма ми се струва... В този апартамент на тапа януари-февруари температурата беше поносима за събличане... Ще помисля малко за голямата машина, защото все пак и тялото е по-голямо, по-шумно, повече харчи... А бе, аз съм против презапасяването, в общи линии.

4. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Разбери какви са ти топлинните загуби през зимата и тогава си избирай климатици спрямо тях. Ако се презапасиш прекалено, ще имаш една скъпо струваща конвенционалка.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Цитат Първоначално публикувано от wheezy Виж публикацията
    tony34al,

Долу-горе съм го решил. За спалните твърдо ще са MHI-та, само за хола не съм убеден, че е нужна тая 63-ка, голяма ми се струва... В този апартамент на тапа януари-февруари температурата беше поносима за събличане... Ще помисля малко за голямата машина, защото все пак и тялото е по-голямо, по-шумно, повече харчи... А бе, аз съм против презапасяването, в общи линии.
    Като си написал,че дограмата е с KA стъкло и си с южно изложение , как издържате през лятото?

6. Тук е от
    Jun 2016

Още не знам :D Не съм се нанесъл. Ама... С пердета и климатик мисля да издържаме :D

7. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010

КА стъкло плюс външни ролетни щори е много добра комбинация.През зимата КА стъклото ще помага за намаляване на сметките за ток,а лятото външната щора ще пази от слънцето.

8.  

9. Тук е от
    Jun 2016

Здравейте,

Ето моя случай и се надявам на малко насоки от ваша страна:
    Стая 25-26кв 2.55 височина, 2 външни стени, едната с вратопрозорец (северозапад), другата (по дългата част от стаята) с голям прозорец и две отварящи се крила (Запад-юг), алумениева дограма, не съм сигурен с какво стъкло е, външна изолация, нова сграда на 2-3 години. Доста е топло като цяло 26-27 градуса си ги държи през тези няколко дни, ще се ползва само за изстудяване. Като цяло бюджета е доста ограничен, ще се гледа нещо максимално евтино защото е квартира и хазайна ако се съгласи да приспадне от наема ще трябва да е максимално евтин. Сега гледам в технополис SANG AUS-12H53R150P26 е 669 лв с монтажа, вярно, че е Санг, но 2г. гаранция за 70лв може да стане 5г, монтажа е включен, инверторен е, като параметри доста прилично по мои разбирания. Предполагам ще предложите Мидеа, но поне по телефона в 2 фирми цената с монтаж минават 800лв и то за конвенционални.
    Предложиха ми конвенционален за 710лв с монтаж., нещо с М беше пак Китайски. Приемам всякакви предложение по темата - фирми и климатици.

Нещо което забравих това е краен вариант, не знам дори даи е вариант де, но все пак:
    Чисто нов мобилен климатик NEW 2016г гр. Пловдив Кършияка • OLX.bg
    Пише, че е с вода и не трябва да се свързва с комин или подобно, предполагам доста ниско ефективно, но като последна най-евтина опция.
    Този пост е редактиран от elmo; 02-06-16 в 16:02.

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Цитат Първоначално публикувано от doooon Виж публикацията
    КА стъкло плюс външни ролетни щори е много добра комбинация.През зимата КА стъклото ще помага за намаляване на сметките за ток,а лятото външната щора ще пази от слънцето.
    С тая дограма по-добре е да се акцентува върху охлаждането и тишината, а не върху отоплението.

11. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Хитака в 30кв хол+кухня с КА стъкло и отворен коридор си охлаждаше мин. лято безпроблемно и слизаше на 180вата.

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

12. Moderator Аватара на avenger
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от elmo Виж публикацията

Нещо което забравих това е краен вариант, не знам дори даи е вариант де, но все пак:
    Чисто нов мобилен климатик NEW 2016г гр. Пловдив Кършияка • OLX.bg
    Пише, че е с вода и не трябва да се свързва с комин или подобно, предполагам доста ниско ефективно, но като последна най-евтина опция.
    Първо това,което пише НЕ е мобилен климатик,а охладител с вода.На мобилния климатик му трябва комин или отвор в стената,за да изхвърля топлия въздух от стаята навън,като цяло не се препоръчва за домашна употреба.Охладителят с вода духа съвсем леко по-хладен въздух и то докато има вода в него или лед.Миналата година го гледах в Бриколажа на цена около 100 лв,но не си струва.По-добре си вземи истински климатик с 2 тела-вътрешно и външно,за да не плуваш в собствен сос това лято.

13. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Toshiba RAS-10BKV-E Mirai или употребяван японски климатизатор.
    Къде да я намеря тази Тошиба в Бургас?
    Никъде не я намерих!

A ако дам повечко пари, кой ще ми препоръчате от двата:
    Panasonic E09QКЕ или MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 20 ZM-S ?

Koй е по-подходящ за спалня и кой е по-добър като климатик?

14.  

15. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Хевито, заложи на 25ца обаче, освен ако стайчето не е 10кв.

16. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

Стаята е 15 кв.м. спалня, южна и доста топла.

17. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

Градски ако се интересуваш от Мирайчето ще ти пиша на лични.Нека спецовете да кажат ще я бъде ли тая рахетична Тошиба

18. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Както писах по-горе мхи 20zm-s ще е добър избор. Приготви 1500 лв с монтажа.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Левски - Завръщане | А ПФГ 2015 / 2016
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 5
    Последно: 13-11-17, 18:52
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. Избор на климатик
    От Nikolai_Ivanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 26
    Последно: 03-10-13, 21:19
  4. Избор на климатик
    От dzatara във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 12-09-13, 00:34
  5. Избор на климатик
    От dragozow във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 14
    Последно: 06-07-10, 18:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе