Страница 28 от 233 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 3493
Like Tree1857Одобрявам

Избор на климатик 2016 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна

Отговор: Избор на климатик 2016 г.

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    Защо да бягат? Както казах, при MHI в режим ОТОПЛЕНИЕ може да се избира само горна клапа, или и двете. В режим ОХЛАЖДАНЕ е само горна, защото студения въздух пада надолу. Долната клапа е безмислена и некомфортна в режим ОХЛАЖДАНЕ.
    Да това го разбрах, че при повечето може да избираш само горната или двете, но само Тошибата дава възможност за избор на долната. За това казах, че другите бягат от тази опция.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от emil vasilev Виж публикацията
    Отоплението с подови климатици е доста по-комфортно отколкото със стенни.Това е оценено от доста зиморничеви хора,които са идвали вкъщи.Температурата е по-равномерно разпределена по височина.Нямат висок SCOP и COP. Но икономията идва оттам,че температурата може да се държи с 2-3 гр. по-ниска.Модела на обдухване,специално на Daikin FVXS-F е много сполучлив. Затова други производители като Panasonic, Toshiba-Carrier и някои китайски го използват.

Честно казано,имам някои съмнения.Подовия,принудително духа топлия въздух към тавана,където той си отива така или иначе.Стенния,особено на по висока степен,взима топлия въздух отгоре където се събира и го духа принудително към студената долна част на стаята.Подовия работи на принципа на конвектора,но с ускорени темпове.А навсякъде дават че при отопление с конвектори,най топло е на тавана,а на пода е по студено отколкото при отопление с лъчист конвектор.

4. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от ifesliiski Виж публикацията
    Здравейте, от известно време търся пододящ климатик за спалнята и "събирам" впечатления от различни форуми и приятели. Попаднах на много различни съвети, които препоръчват много различни марки и модели.

Климатика ще се използва за отопление и охлаждане, спалнята е около 17кв. (височина 2.7м.), има два двукрилни прозореца с ПВЦ дограма и ролетни щори, изложението е ЮГ едната стена и ЗАПАД - другата. Етаж - 3 от 3 старо строителство с дебели стени, без външна или вътрешна изолация на стените, тавана е гредоред и е топъл, вроятно ще слагам гипсокартон с вата на тавана, ако се наложи.

До момента съм се спрял на два конкретни модела:

1. Fujitsu ASYG09LUCA/AOYG09LUC
    2. MITSUBISHI Heavy SRK25ZM-S/SRC25ZM-S

Ще съм Ви много благодарен, ако ми дадете съвет кой от дват да си взема и защо. А мислите, че има друг алтернативен вариант а такова помещение до 1300лв., съм склонен да избера и друга марка и модел.
    Аз има Хеви в едната спалня и е много тих и комфортен за спалня. За Фуджитсу нямам впечетления.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Цитат Първоначално публикувано от ^Rokera^ Виж публикацията
    Честно казано,имам някои съмнения.Подовия,принудително духа топлия въздух към тавана,където той си отива така или иначе.Стенния,особено на по висока степен,взима топлия въздух отгоре където се събира и го духа принудително към студената долна част на стаята.Подовия работи на принципа на конвектора,но с ускорени темпове.А навсякъде дават че при отопление с конвектори,най топло е на тавана,а на пода е по студено отколкото при отопление с лъчист конвектор.
    Сравнението между конвектор и подов климатик според мен е некоректно.Конвектора(особено прочутия Adax) изстрелва топлия въздух вертикално нагоре. Докато при подовия климатик, топлия въздух от горната клапа излиза почти хоризонтално на височина 70-80 см., а от долната клапа директно в пода.Мерил съм температурата на пода и височина 2м. на отсрещната стена. Почти винаги е една и съща. Понякога съм измервал и по-висока температура на пода.При стенния, колкото е по-високо от пода температурата е по-висока.
    mkukas одобрява това.

6. Member Аватара на peshaka
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Сoфия

Колеги,кой модел топли повече (става въпрос за сравнително малко помещение ,но с големи топлозагуби 15м2).ASHG12LTC или RAS-B10N3KVP-E - Daiseikai 6.5?
    Шумове и подухване не ме плашат ,искам "груба" отоплителна сила .

7. Member Аватара на JOKVN
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Варна

Първия,ама за 15кв по добре си вземи 9ката,освен ако не ти липсва някоя стена в стаята.
    mkukas и kokovox харесват това.

8.  

9. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Ако не си предубеден виж и AR09HSSDAWKNEU, той също е в категорията на топлещи като калорифери.

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

В София коя фирма монтира Samsung /освен технотата/

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    „Климамаркет Ефендулов“ ЕООД , адрес: 1528 София, бул. „Искърско шосе“ №7, Търговски център Европа, сграда 15, както и "PowerClima"

12. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Климамаркет, предполагам и други, стига да се поиска модела от клиента, не е проблем.

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Не съм сигурен, че ще има в наличност. Оня ден минах през варненския офис и имаше опашка за самсуняци.
    Alexi и SPSt харесват това.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2016

Здравейте на всички, дойде време да сменям старата осака та имам нужда от помощ при избора на нов климатик:

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? жилищно - всекидневна 2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? и двете 3. Каква е:а) квадратурата и кубатурата на помещението; 23 м2 - 60м3 б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); ПВЦ двоен стъклопакет в) квадратура на прозорците; 5м2 г) изложението на помещението; юг-запад д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? етаж от къща с доста слънце през лятото, и ветровито през зимата е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; всекидневна с кухня ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? етаж от къща 4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? Варна 5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? лято 23 зима 25-26 6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? без изолация 7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? всички ел уреди за една кухня + телевизор 8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор.1600-1800лв След доста четене из форумите се насочих към следните модели:
    Панасоник KIT-E12QKE

General-Fujitsu ASHG12LUCA/AOHG12LUC
    има ли по-добри модели според вас от посочените, които ще свършат по-добра работа?

Благодаря предварително на отговорилите.
    Този пост е редактиран от compiz; 07-03-16 в 17:08.

16. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Виж Митсубиши Хеви 35ZM-S и Тошиба Сузуми + 13ка.
    mkukas и kokovox харесват това.

17. Member Аватара на mkukas
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

+ за Luca или за това, което дава KI_YOOU.
    Аз лично с панасоник свърших курса. Двете машини от подписа ми ще си изкарат ресурса и толкова.
    Този пост е редактиран от mkukas; 07-03-16 в 20:21.

18. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2016

Защо са толкова лоши тези панасоници. Гледам в другата тема доста недоволство има срещу тях, а като ходя по фирмите с климатици търговците казват че те са оптималното решение.Шумни ли са , не топлят ли, сдават багажа бързо ли? Фуджитсу за европейския пазар не се ли произвеждат изцяло в Китай? Май само за Митсубиши и Тошиба не съм чел лоши неща.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 28 от 233 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Левски - Завръщане | А ПФГ 2015 / 2016
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 5
    Последно: 13-11-17, 18:52
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. Избор на климатик
    От Nikolai_Ivanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 26
    Последно: 03-10-13, 21:19
  4. Избор на климатик
    От dzatara във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 12-09-13, 00:34
  5. Избор на климатик
    От dragozow във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 14
    Последно: 06-07-10, 18:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе