Страница 167 от 233 ПърваПърва ... 117157165166167168169177217 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,491 до 2,505 от общо 3493
Like Tree1857Одобрявам

Избор на климатик 2016 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Избор на климатик 2016 г.

Както е дадено на схемата, няма да стане работата с една машина, заради лошия комфорт и голямата температурна разлика в помещенията през зимата, поради липсата на изолация. В горещините би било малко по-добре, но машината трябва да е по-малка. Две нови 20-ки или употребявани 22-ки могат да свършат работата безболезнено.
    Aleksandars одобрява това.

2.  

3. Тук е от
    Jun 2014

Да попитам тогава - под "20-ки" кой точно модел се има предвид ? Предполагам не става дума за General ?

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

MHI 20 ZM

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Стая 25кум.м. е под 10кв.м или 3х3,20....къде ще го сложите този климатик за да не ви вее на главата.

6. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Стая 25кум.м. е под 10кв.м или 3х3,20....къде ще го сложите този климатик за да не ви вее на главата.
    Приземните етажи на селските къщи в Пловдивско са правени с дялан камък и с дебелина около 60 см. Друга изолация не им трябва. Височината обаче е не повече от 2,20 м. Така, че стаите са може би около 11-12 м2​.
    Този пост е редактиран от SPSt; 02-10-16 в 21:57.

7. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Две машини с номинал 2.2-2.5 kW ще са достатъчни.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

12кв.м. по-става, но да си викне проверена фирма за да не му претупат монтажа. Освен модел/марка и мястото на вътрешното не е за пренебрегване.
    Aleksandars одобрява това.

10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2016

Привет на всички! От няколко дена съм се заровил по форумите и вече съм близо до лудост! Значи, постановката е следната: трябва да се стоплят две стаи, едната 20 кв.м. на 2.60м., изложение изток, 5 камерна пвц дограма, а едната дълга стена се пада външна(всъщност там е фугата между двата входа, панелен блок), но блока в момента се санира и тази неприятност ще се отстрани. Другата стая е 12 кв.м., изложение запад, дограмата ще се сменя с по-добра, като отново едната дълга стена е към въпросната фуга. В момента, в по-голямата стая съм Panasonic 12-ка, конвенционален, а в по-малката някаква заварена от мен Осака. И двата климатика не се справят със задачата си да топлят, което не е чудно, предвид ниския им клас. Търсят се два климатика - 9 и 12, които ще се ползват предимно за отопление, врати не се отварят и няма да се опитвам да топля коридори, бани и т.н. Та, до момента най-много ми харесват 9 и 12 LUCA на Fujitsu. Обаче, един приятел на бащата, който се занимава с климатици, ми предлага вместо тях FTX25J3 и съответно 35-ца на Daikin, като по-добри. По негово мнение, тази серия на Fujitsu била проблемна, гърмели платки и т.н. Аз не успях да открия в нета потвърждение на този факт, а и параметрите на Fuji-то са като че ли по-добри. Отделно гледах и LT серията на Fujitsu, ама там малко си надхвърлям възможностите- при вариант LUCA ми идва около 3000 лв. с монтажа, а при LT около 3600-3700лв. И сега съм в състояние да не мога да взема решение. Някой би ли могъл да наклони везните в някоя посока? Също приемам и всякакви предложения за два броя машини от друга марка, като изискванията са да топли добре(жената е много зиморничава) и да е максимално икономичен, тъй като миналата зима с посочената конфигурация плащахме ток между 220 и 290 лв. в зимните месеци. Бюджета е около 3000 лв. плюс, минус 100-200 лв. Става въпрос за Бургас, където въздуха е влажен, духа си доста силен вятър, апартамента е в панелен блок, доста старичък. Благодаря предварително на всички, очаквам мненията Ви!

11. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Моят съвет е, пред j3-ката да предпочетеш luca серията!

Sent from my MI 4W using Tapatalk
    bobovo, necata2 и mkukas харесват това.

12. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2016

Цитат Първоначално публикувано от ivan74 Виж публикацията

ОК, супер, съвпада с моето мнение засега! А вярно ли е това, че са проблемна серия или ме пързалят? Също гледах и предложения на Toshiba - серията Suzumi, около тея пари са за 10-ка и 13-ка, но дали са за предпочитане пред въпросните Fujitsu? Съжалявам, че толкова много питам, но за мен това са не малко пари и се надявам да избера най-доброто за тях. А и както казах, отворен съм и за други аргументирани предложения, благодаря Ви!

13. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от ivan74 Виж публикацията

На същото мнение съм и аз твърдо за Фуджика.Дайкините до 1500лв.не че няма да те стоплят ама от 2гр.на долу размразяват по време(което дразни някои хора) а не по датчик,другите им модели които не правят така си заслужават но ще ти надминат бюджета за съжаление.
    avenger, ivan74 и mkukas харесват това.

14.  

15. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

При повишаване на температурата в стаите, сметката ще се вдигне още. Само комфортът ще е по-голям. До отстраняването на топлинното изтичане към подветрената фуга и дограма, няма да има практичесса икономия на ток. LUCA на фуджицу няма никакви проблеми. Познавам 12-ката.
    mkukas одобрява това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2016

Сърдечно благодаря на всички включили се до момента! Въпреки, че очаквам още мнения, везната определено се накланя в полза на LUCA.

17. Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    Добрич

здравейте, искам да попитам относно една малка дилема: 4 етаж ,12кв стая с хубава дограма с 2 външни стени с гипскартон и изолация вътрешна искам да я климатизирам, след оглед от компетентно лице, ми препоръча следните 3 машини:
    1.MITSUBISHI MSZ-SF25VE/MUZ-SF25VE
    2. GENERAL Fujitsu ASHG09LMCA/AOHG09LMCA
    3.DAIKIN FTXB25C/RXB25C
    Въпросът ми е колебая се между фуджицуту и митсубишито кой е по добрият, като нисък минимум за да не работи он-оф понеже е малка стаята и в студа кой е по добре с дефростите и топленето при ниски температури? Дайкина го изключвам понеже не съм привърженик на марката а и е по слаб като параметри от другите 2 или може би именно той ще е по правилно оразмерен за стаята?

18. Тук е от
    Jun 2014

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    Приземните етажи на селските къщи в Пловдивско са правени с дялан камък и с дебелина около 60 см. Друга изолация не им трябва. Височината обаче е не повече от 2,20 м. Така, че стаите са може би около 11-12 м2​.
    SPSt e прав с информацията за къщите около Пловдив.

Кухнята на този етап повишава много бързо температурата си ако работи дори котлон или печка. Затова избора е климатик, за да се поддържа комфортна температура, докато има човек там - няколко часа на вечер.
    Иначе наистина стаите не са високи. Климатика може да се сложи така, че да не духа директно в хората ( в момента в апартамента е така - стаята е малка и General ASH9RSJC се справя достатъчно добре)

Отново благодаря - въпроса беше главно дали тази схема 1 климатик 2 стаи може да стане (на който се отговори вече )

Тогава въпрос за MHI 20 ZM - до колкото съм чувал Mitsubishi Heavy Industries е марката Mitsubishi за избор, а не Electric версията им. Прав ли съм, т.е. този MHI 20 ZM добър ли се води

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Левски - Завръщане | А ПФГ 2015 / 2016
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 5
    Последно: 13-11-17, 18:52
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. Избор на климатик
    От Nikolai_Ivanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 26
    Последно: 03-10-13, 21:19
  4. Избор на климатик
    От dzatara във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 12-09-13, 00:34
  5. Избор на климатик
    От dragozow във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 14
    Последно: 06-07-10, 18:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе