Страница 215 от 233 ПърваПърва ... 165205213214215216217225 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,211 до 3,225 от общо 3493
Like Tree1857Одобрявам

Избор на климатик 2016 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на mkukas
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

Отговор: Избор на климатик 2016 г.

Спират Панасониците от подписа ми на -15. Те и до толкова ги дават, така че драма няма. Просто спират, стане ли под -15 тръгват. Иначе съм много доволен, но в големия студ не стават. Не знаех, че и нордика им е зле.

Изпратено от моят GT-I9515 с помощта на Tapatalk
    Този пост е редактиран от avenger; 21-11-16 в 10:02.

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

За да съм по-точен, говоря за CS/CU-NE12MKE, за по-новите не знам. Едва ли са направили нещо ново, предвид другите им машини.
    Този пост е редактиран от Mega; 20-11-16 в 22:39.

4. Member Аватара на hawai76
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Русе

Ето вече всички могат да си направят своят избор достатъчно много се вкключиха в дискусията така ,че успех с бъдещия избор на всички .
    PANASONIC =CARTON BOX

5. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от mkukas Виж публикацията
    Спират панасониците от подписа ми на -15. Те и до толкова ги давават, така че драма няма. Просто спират, стане ли под -15 тръгват. Иначе съм много доволен, но в големия студ не стават. Незнаех, че и нордика им е зле.
    Не само Панасоник, а като цяло производителите на европейски клими удариха през просото и вече правят машини предимно за охлаждане. Почти не останаха хора, които да се топлят с клими на въздух. В Западна Европа едва ли ще намериш някой, който при -15 или при -20 да стои на веялка, която да му бучи на главата и да му дефроства през нощта. Европейците си имат евтин газ за зимата, гърците са на дърва, даже и румънците не се топлят с клими. Май само ние останахме, и само заради нас производителите нещо не си дават зор...
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 20-11-16 в 23:05.
    dodo_pv одобрява това.

6. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Като цяло си прав, едно време корейците от Самсунг се чудеха, как може да се топлим с климатици. Беше 89-та, 90-та година. Но това е, ако искат, да правят, ако не, да не правят. И ние търговците, както и клиентите имаме интерес от добри и здрави машини. На никой не му се виси на -20 през прозореца, или на покрива. За гърците в момента не е точно така. Там е доста по-топло зимата. Тази година и там си поработихме. Започнаха да минават и те на клими. Само, че там минават с по-евтини машини. Рядко да видиш добра машина по фасадите.

... За нас кой да си дава зор, една шепа народ сме, при това беден.

... Малко оф, бившият ми съдружник преди три години емигрира в Канада (Монреал). Това лято си дойде и си говорим. Питам го там зимата на газ ли сте? Той ме гледа като треснат. Вика не, на ток сме!?! Как така на ток? Ами така, блока е на входове като тука. Всеки вход в мазето има котел на ток. Това е и за топла вода, и за парно. Питам добре а какво плащате? Ами как какво, по 60 (или 90 не помня вече) канадски долара на месец целогодишно. Само помощите за две деца под 18 години са им 900 канадски долара на месец. Така, сега кажете как ви промиват мозъка тука, че тока ни е без пари.

http://www.hydroquebec.com/residenti...es/rate-d.html
    Този пост е редактиран от Mega; 21-11-16 в 00:16.
    bobovo, SPSt, mkukas и 1 други харесват това.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2016
    Живее в
    София

Колеги, моля дайте алтернатива на PANASONIC CS/CU-QE9NKE за отопление на спалня, 15 квадрата.
    С дограма е, без изолация, но е с изложение ЮГ. Бюджета е около цената на панасоника 1600-1700 лева с монтажа.
    Мерси.

EDIT: В хола съм с PANASONIC CS/CU-QE9NKE, и при -15 и -20 градуса не е имало никакъв проблем с климатика, дефрост 4-5 минути. Вътре в стаята 22-23 градуса!
    Когато беше толкова студелно даже имаше дупка в стената от тръбите на климатика ( не беше оправено ) така че или съм нацелил бройка или точно този панасоник си е хубав.
    По мнението на повечето хора тука као не вземеш 9-ка за 2 бона все едно не си купил климатик... А това не е точно така.
    Този пост е редактиран от iNfRaSoNiC; 20-11-16 в 23:16.
    ronnie72 одобрява това.

8.  

9. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

General 09LUC, MHI25ZM-S, докато го има, че чакат новия модел. 35-ци вече няма. Toshiba Suzumi 10-ка.
    bobovo одобрява това.

10. Junior Member
    Тук е от
    May 2015

Аз последно се чудех между MHI 25 ZM-S и Toshiba Suzumi 10 и се спрях на Toshiba. Малко ме притеснява 26 dB, но май няма толкова да пречат. Харесва ми, че е малко по-мощна и с по-нисък минимум.

EDIT: Благодаря на всички за мненията. Помогнахте ми изключително много при избора на климатизатор.
    Този пост е редактиран от NoneBG; 21-11-16 в 00:56.
    ronnie72 и hawai76 харесват това.

11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Тези 26 децибела не ги гледай. Тя има и под нива. Освен това има и тих режим по-спомен. Разбира се, трябва да е стоплила добре за да се ползва. Друг е въпроса, че с всяка година ги правят по-леки и хилави.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2016
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    General 09LUC, MHI25ZM-S, докато го има, че чакат новия модел. 35-ци вече няма. Toshiba Suzumi 10-ка.
    Не разбирам много, но параметрите и на 3-те изглеждат малко по-ниски от споменатия Panasonic. ( пак казвам, не разбирам особено )
    Явно не се гледа само COPa :D

13. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Pansonic-a няма лоши данни, има други недостатъци, които убиват добрите данни. Аз лично очаквам повече от марката и не само от нея. За съжаление за сега се въздържам.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2016
    Живее в
    София

Аз лично съм доволен от сметките за ток и от шума, но винаги съм отворен за нови мнение, още повече че този в спалнята ще се ползва по-малко за отопление и по скоро ми е нужен климатик, който не покачва сметките за ток страшно много при студен старт.

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

За студен старт, климатик с печка (Gree). Или печка разбира се.

17. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от iNfRaSoNiC Виж публикацията
    Колеги, моля дайте алтернатива на PANASONIC CS/CU-QE9NKE за отопление на спалня, 15 квадрата.
    С дограма е, без изолация, но е с изложение ЮГ. Бюджета е около цената на панасоника 1600-1700 лева с монтажа.
    Мерси.

EDIT: В хола съм с PANASONIC CS/CU-QE9NKE, и при -15 и -20 градуса не е имало никакъв проблем с климатика, дефрост 4-5 минути. Вътре в стаята 22-23 градуса!
    Когато беше толкова студелно даже имаше дупка в стената от тръбите на климатика ( не беше оправено ) така че или съм нацелил бройка или точно този панасоник си е хубав.
    По мнението на повечето хора тука као не вземеш 9-ка за 2 бона все едно не си купил климатик... А това не е точно така.
    MHI20ZMX-S

18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Имах възможност да видя на живо най-накрая прословутият ZMX-S (стенен), в моя случай 12-ка.
    В действителност е доста тих. това, което проверих веднага е колко силно духа като достигне желаната температура и спре компресора.
    Тестът не беше труден, понеже в стаята беше 24 градуса и просто го намалих до 18 от дистанционното.
    Лека полека влезе във въпросния режим, вдигна клапите автоматично да духат хоризонтално и смали оборотите.

При правилно позициониране не би трябвало да има проблем за спалня, но все пак си духа и движи въздуха.
    Не знам каква е точно идеята на това, но аз бих взел FTXS25K пред 20ZMX-S.
    Едно, че цената е на практика същата, друго, че номинала е малко по-висок, а все пак говорим за неизорлирано жилище и да не стават изненади.

PS - разгледах на живо и Дайсекай 6 (някаква 10-ка), вече е на 4 години и няма такъв тракалник. Говоря за вътрешното тяло.
    Не знам дали не му се е случвало нещо, но звучеще прилично зле.
    Отделно целия капак е пожълтял, докато други пластмаси седят бели... Изобщо.. не лъха на климатик за над 2 бона честно казано.
    emil vasilev одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Левски - Завръщане | А ПФГ 2015 / 2016
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 5
    Последно: 13-11-17, 18:52
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. Избор на климатик
    От Nikolai_Ivanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 26
    Последно: 03-10-13, 21:19
  4. Избор на климатик
    От dzatara във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 12-09-13, 00:34
  5. Избор на климатик
    От dragozow във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 14
    Последно: 06-07-10, 18:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе