Вижте и Genеral-Fujitsu 18LFC, както и моделите на MHI. Добре е монтажа да е на ниво. За да не станат грешките поредни.
Вижте и Genеral-Fujitsu 18LFC, както и моделите на MHI. Добре е монтажа да е на ниво. За да не станат грешките поредни.
Този пост е редактиран от Mega; 04-12-16 в 13:24.
experriment, като за начало, забравете посочената фирма от Вас, ако искате правилен избор, качествен монтаж и последващо адекватно обслужване. Двете машини които са Ви предложили няма да ги коментирам - само ще кажа, не са за Вас. Предвид бюджета посочен от Вас и условията на помещението, ще Ви посоча подходящи модели:
General Fujitsu ASHG18LFCA
Gree GWH18UC-K3DNA4F U-Crown
Panasonic CS-TZ18SKEW~CU-TZ18SKE
Samsung AR18HSFNCWKNEU Classic+
Toshiba RAS-B16N3KV2-E1 Suzumi Plus
Mitsubishi Heavy Industries SRK50ZM-S~SRC50ZM-S Premium
Взех Gree 12 change.Доволен съм за сега,топли и нямам претенции към него.Благодаря за съвета!
Появи се обаче един проблем-съседа отдолу се оплаква,
че му мокри прозореца.Гледам, че няма изведен отделен
кабел за конденз ли е какво е.Какво бихте ме посъветвали
да направя в случая?
Този пост е редактиран от avenger; 06-12-16 в 20:27.
Под външното тяло се монтира отводнителна тава и с pvc тръба се отвежда водата на безопасно разстояние от прозорци и т.н. Ако има олук, може да се включи в него.
Вече при монтиран климатик отводнителната тава лесно ли се монтира или трябва да се сваля външното тяло?и от фирмата от която го купих чак след нова година можели,сега имали много поръчки.толкова ли е сложно и трудоемко?
Тук се вижда как се монтира.Ако имаш достъп до външното тяло е елементарноtawa_inox_1.jpg
Този пост е редактиран от VLADO 66; 07-12-16 в 06:51.
Извинявам се, но единствения начин да вляза в 223 стр, беше да напиша нещо. Не знам защо, но не ме пускаше, само на 222стр. влизах.
Този пост е редактиран от tony34al; 07-12-16 в 08:28.
Здравейте,ще можете ли да ми предложите климатик главно за отопление на хол 16 кв/м и коридор около 8 кв/м. Жилището се намира в София изложение изток,3 етаж с една външна стена. Бюджет около 1300 лв. Благодаря!
24 кв.м. в София са предизвикателство за всеки климатик до 1300 лв.
Здравейте,
Моля,за предложения.Десетина дни се ровя из форума и не мога да реша какво да купя,
Всекидневна 24кв,метра/62м3 ,с 3 външни стени,2вратопрозореца-около10м2,Изложение-запад,север и юг,
4 етаж от къща-на 10км от Бургас и на 1,5км от морето,от горе покрив ,отдолу неотопляем етаж,Къщата е изолирана с 5см изолация,тавана на стаята с 2см,Има монтиран малък кухненски бокс-котлон и печка,още тв и пералня,Причината за голямото ми чудене е ,че се ползва само петък вечер,събота и неделя до обяд,
В момента ползвам Мидея-с черното лъскаво вътрешно тяло-12-не инвертор,имам и конвектор Адакс,Искам да сменя мидеята с инверторен,-до 1500лв,
Въпросьт ми е дали си заслужава да давам тези пари при това използване на климатика-8-10дни в месеца,
Мислех за Дженерал или Митсубиши-които са със седмичен таймер,но аз може да сложа също и таймер на Адакса.
Моля, за предложения и идеи,ще съм много благодарен,
Този пост е редактиран от avenger; 08-12-16 в 21:18.
Luca
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk