Този пост е редактиран от AC_From_Hell; 11-03-16 в 20:44.
Казах, че е с една профилактика, накрая на втората. Това, че са те прецакали с профилактика всяка година е твой проблем, а не на марката. Отваряйте си очите.
- - - - - - - - - -
При 4 профи вносителя и 2 вериги вносители както и да следиш няма да му хванеш края...
Няма проблем - следващата седмица ще видя гаранционната карта и ще пиша отново, за да съм коректен. Иначе машината е добра, добра изработка, но съм обяснил защо не е моята. Гаранцията изобщо не е фактор. Въпросът е, че не е безусловна.
Ма естествено. И потретвам - гаранцията не е безусловна, като аз съм го приел това при покупката. Спорът бе за условна или безунловна е.
Не бих казал, че са програмирани, просто RKE версията, в частност моделите RE са осакатени спрямо QKE.
Добре де, защо им куца маркетинга? Има търсене на добри машини! Точно сега в горния клас има вакуум. Да, не такива машини за по 5 бона, но има ниша в горния клас, при това не лоша. Това са машини 2300+, защо Panasonic не могат да отговорят. Искат да отговорят само ценово, не и с качество?
Различните търговци имат различни практики. Аз си купих от специализирана фирма Панасоник и Тошиба, със задължителни годишни профилактики. Но, продажната им цена беше по-ниска. Така, че количеството пари винаги е почти едно и също. Много по-важно е КОЙ СТОИ зад гаранцията, а не какви са условията и цената. Аз го разбрах по по-трудния начин.
Поздравления, хубав климатик си избрал - надежден, ефективен, с достатъчно мощен компресор и както казах, много хубаво пречиства и освежава въздуха, а има и други екстри. Освен това миналогодишните Етереи на Panasonic за 2015 - Е_QKE имат по-добри параметри и по-хубав дизайн в сравнение с новите им модели за 2016 . На каква цена го купи?
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 11-03-16 в 22:44.
... То какво стана, носталгията към предния оплют модел се превърна в традиция. Не само за Panasonic де. Масово е.
Тайминга е от значение във всяка една ситуация в която си бъркаш джоба, за да вадиш (кво не баждам ) Шегата , страна, но точно новия модел би направил "стария" по евтин и като цяло би била доста примамлива сделка. +2300лв не са малко за климатик, било то и 18ка. Не случайно Сузумито бе моя фаворит, но всеки преценява сам за себе си. С какъв компресор е 18ката на QKE?
900 ватов, четери-полюсен компресор. Закачен на 46 килогарамово външно тяло и 13 килограмово вътрешно. Много добра комбинация за висок COP и ефективност. Като отчетеш, че климатика има пречистване на въздуха и датчици за движение, какво повече ти трябва? Другите марки и толкова не предлагат за тези пари.
А според мен, панасоник трябваше поне на 15-ките си да сложат тоя 900-ватов компресор. Тогава всички щяха да са доволни.