Защо да бягат? Както казах, при MHI в режим ОТОПЛЕНИЕ може да се избира само горна клапа, или и двете. В режим ОХЛАЖДАНЕ е само горна, защото студения въздух пада надолу. Долната клапа е безмислена и некомфортна в режим ОХЛАЖДАНЕ.
Защо да бягат? Както казах, при MHI в режим ОТОПЛЕНИЕ може да се избира само горна клапа, или и двете. В режим ОХЛАЖДАНЕ е само горна, защото студения въздух пада надолу. Долната клапа е безмислена и некомфортна в режим ОХЛАЖДАНЕ.
Той поръчва онлайн, но заплащането се извършва или на място при доставка или в магазина. Би трябвало да се получи врътката с въпросните ваучери.
Хевито с тази пластмаса ми се струва леко кекаво.
https://www.youtube.com/watch?v=v3eTaPUWmzw
https://www.youtube.com/watch?v=ch-gIWsFf5k
Този пост е редактиран от KI_YOOU; 02-03-16 в 21:15.
При традиционния подов FVXS-F има две ситуации:
-Духа от двете клапи
-Духа само от горе
Опцията не се избира от дистанционното, а от един механичен превключвател под предния панел.Имам два такива. На единия са отворени и двете клапи.На другия само горната,защото майка ми смята ,че когато са отворени двете духането се усеща,а тя сяда на 2 метра пред него.
Nexura и подово-таванния FLXS-B имат само горна клапа.Нямат долна клапа.
Казах вече - само долу и в двете посоки - горе и долу!
Добре,че му се гаси дисплея,че да заприлича на професионален клас климатик.
Въпрос на вкус. На мен ми допада така! А и така се вижда и индикацията.
Въпросът бе да се види и толкоз.
Така е,въпрос на избор.Обаче където сме монтирали такива клиентите си гасят дисплея, иначе заприличва на Осака.
Не зная за Осака, никога не съм работил с такава - казах, така се вижда накъде духа климатизаторът, а и се виждат клапите де. Апропо - климатът работеше и под -15! При големите студове през януари. Само да кажа.
Този пост е редактиран от mkukas; 02-03-16 в 22:57.
И това е въпрос на вкус. Дисплеят на 361PDR е по-голям и с повече разряди. На мен ми харесва приятната синя светлина и ако стане някой през нощта не си чупи краката в тъмното.
Отоплението с подови климатици е доста по-комфортно отколкото със стенни.Това е оценено от доста зиморничеви хора,които са идвали вкъщи.Температурата е по-равномерно разпределена по височина.Нямат висок SCOP и COP. Но икономията идва оттам,че температурата може да се държи с 2-3 гр. по-ниска.Модела на обдухване,специално на Daikin FVXS-F е много сполучлив. Затова други производители като Panasonic, Toshiba-Carrier и някои китайски го използват.
И стенните могат да се смъкнат долу, стига да има подходящо място и да не пречат: