И после да плаща по 60лв на година, защото само на Панасоник и Самсунг гаранцията е безусловна, а не като на останалите обвързана с платени профилактики...
И после да плаща по 60лв на година, защото само на Панасоник и Самсунг гаранцията е безусловна, а не като на останалите обвързана с платени профилактики...
Кое и откога е безусловно при Панасоник? До сега имаше 24 месеца без условия за машината. След това за компресора? При Тошиба е пак така, третата година е по желание и се заплаща?
При MHI и Daikin е 36 месеца без условия. При General и МЕ три години с профилактика всяка година.
Този пост е редактиран от Mega; 10-03-16 в 22:36.
При Панасоник вярно, че има една профилактика накрая на втората година, извинявам се за грешката. Относно тошиба, запознат съм по-подробно с условията на АХИ, а именно 2 години и дотам.
Ще снимам моята гаранционна карта, но не мога в момента, искат всяка година платена профилактика за Панасоник. Климатиците са купени ноември 2013. Тошиба - 5 години пълна гаранция, без никакви простотии. Поне тази, която аз купих. Фуджицу - 3 години пълна.
Този пост е редактиран от mkukas; 11-03-16 в 11:23.
Вижам, че по-горе се споменава за Самсунг AR18FSSEDWUNEU, каква може да е разликата (ако има въобще) в топлоотдаването и COP с този модел. Ако някой иска databook-a
https://mega.nz/#!Ep0lEKKb!209-AIia4...sFQBkjaMWk2Q_4
Благодаря още веднъж, съфорумници, помогнахте ми да избера и климатик (след телевизора) Днес поръчах Панасоника CS-E18QKEW / CU-E18QKE
Този пост е редактиран от floros; 11-03-16 в 17:28.
С огромен интерес ще следя, стига следващата зима да споделиш как се справя машината. Честито!
п.п Постни по 1 снимка на вътрешното/външното тяло като го монтират.
Надявам се да застудее да го пробвам още тази зима но надали ще паднат толкова температурите. М/у другото, KI_YOOU, поинтересувах се малко повече относно поста ти на предната страница за ниските температури, в които панасоника спират, но се оказа, че това се случва при по-новата серия, а не тази, която ще слагам май RKE накрая, не QKE
2 години пълна и 3 години с профилктика накрая на втората е официалната заводска гаранция на Панасоник. Това, че някой си е позволил да те изклати е отделен въпрос. 5-те години на Тошиба бяха промоция, която вече свърши, АХИ пак са на 2.
- - - - - - - - - -
QKE ще слагаш, Е серия няма RKE.
Мен никой не ме е изклатил щото гаранцията я прежалих и не ме интересува. Аз с тая марка приключих. Ти каза, че Панасоник били с безусловна, което е невярно. Както оценявам, че ти и други колеги от форума сте ми помагали със съвети за марката. Толкова