Страница 42 от 233 ПърваПърва ... 3240414243445292 ... ПоследноПоследно
Резултати от 616 до 630 от общо 3493
Like Tree1857Одобрявам

Избор на климатик 2016 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Отговор: Избор на климатик 2016 г.

Не е оферта, такава си му е цената. Даже в Русе го дават и за 1450лв ако е въпроса... Ще свърши работа. Слагай смело.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    За двата CZ-SA13P и CZ-SA14P според инструкциите е препоръчително да се сменят веднъж на 2 години и трябва да се почистват поне 2 пъти в годината. Чистят се само с прахосмукачка и след това се оставят 6 часа на пряка слънчева светлина.
    Пише също, че деактивират 99% от вирусите и бактериите уловени във филтъра.
    А някой вЕрва ли в това "написано". То и за моя "Toshiba new IAQ filter" е написано какво ли не пречиства, но след 3 месеца така беше прашлясал, че колко и да го смучеш с прахосмукачката той си миришеше на прах. Пробвах да го изпера, но при намокрянето почна да се разлепва и т.н. И филтърче с размери 20х4см. /поне при мене е толкова голямо/ какъв поток ще прекара през него......

4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Единствените филтри на които може да разчиташ са плазмата и йонизатора. Това хартиеното при всички марки е майтап работа. След 12 месеца в кофата.
    bobovo, ivan74, milanov и 1 други харесват това.

5. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    А някой вЕрва ли в това "написано". То и за моя "Toshiba new IAQ filter" е написано какво ли не пречиства, но след 3 месеца така беше прашлясал, че колко и да го смучеш с прахосмукачката той си миришеше на прах. Пробвах да го изпера, но при намокрянето почна да се разлепва и т.н. И филтърче с размери 20х4см. /поне при мене е толкова голямо/ какъв поток ще прекара през него......
    Ми ако въздухът при теб е много мръсен естествено, че ще трябва филтрите да се сменят по-често. Аз у дома съм сложил два мрежести филтъра един върху друг и пак се полепва малко фин прах по турбината, който е предпоставка за мухъли като пусна на охлаждане през лятото. Мога да си везма и един такъв филтър за финна очистка на възудуха. Като минавам през Техномаркет ще ги огледам тези филтърчета.

6. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Хм, откакто 2004 г. минах на ламинат в целия апартамент и изхвърлих всички килими и мокети, проблемът с праха бе решен централно.

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Делфин Виж публикацията
    По-ниския клас климатик беше споменат в поста ми във връзка с обстоятелството, че не ми трябва за отопление, защото доколкото изчетох повечето клиенти търсят мощност за отопление. Но не и че аз търся нисък клас, затова има обаче в изречението. За цената, да разбирам ли, че не ми препоръчвате климатика от първия ми линк с нано технологията, който е с посочена там цена 1499лв.? Какви са Вашите препоръки за марка с добро пречистване? Всъщност сега виждам, че връзките в поста ми не са активни...извинявам се. Отдавна не съм писала по форуми и не помня как се слагаха активни линкове Климатик Panasonic CS-XE09QKEW/CU-E09QKE ETHEREA 2014 ето тук даже е намален на 1299 Тук е 1500лв.
    Sharp AY-XP09GHR/AE-X09GHR

A Иначе климатикът е тошиба супер дайсекай- те са с истински плазма филтър.За съжаление по-евтин няма.
    mkukas и Делфин харесват това.

8.  

9. Member Аватара на peshaka
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Сoфия

На панасоник нано-джито също се усеща , особенно на охлаждане ,но трябва да се чисти често и внимателно.
    Mega и Делфин харесват това.

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Нямам представа за нано джито на панасоника, но тези които са с плазма "решетка"(касета) са най-ефективните.Те имат по 8, 10-12 и дори 16 електрода от които се генерират мини "мълнии" върху решетката и озонът във въздуха се усеща(надушва).

Нано джито е само 1 електрод ...

Същото е и с шарпа.Шарпа имат модели и с по 2 електрода.

Друг вариант е обикновен климатик + уред за генериране на озон(озонатор) или уред за пречистване на въздуха.

11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Едно време имах плазмена топка. Тя също озонира много здраво. За 15 мин. работа и цялата стая миришеше на озон. Дори като я пипаш, след това и ръцете ти миришат.

12. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

малко спам......чак сега разбрах, как МЕГА оправя и избира клими без дадени му параметри....с КРИСТАЛНА ТОПКА

13. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2016

Здравейте някой има ли представа каква е разликата между MHI SRK35ZMX-S струва около 2300 лв. и MHI SRK35ZM-S струва около 1600 лв? Като мощност на външното тяло и SEER са с почти идентични показатели, COP на ZMX е 4.48 на ZM е 4, екстрите и на двата модела са обсолютно еднакви. Въпроса ми е заслужават ли си +700лв само заради COP-a и има ли други съществени разлики?

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

те и компресорите им са еднакви това смятам отговаря и на въпроса ти ..

16. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Вземи ZM-S, другия не прави впечатление, освен с по високата си цена.

17. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2016

Благодаря за бързите отговори.

18. Тук е от
    Feb 2014

Интересно ми е кои модели климатици са с касета, а не са 1-2 електрода? Японското Daikin-че е със смешни 2 електрода. Toshiba PDR нямаше екстрата, а от европейските не съм виждал с касета от "новите модели".

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    Нямам представа за нано джито на панасоника, но тези които са с плазма "решетка"(касета) са най-ефективните.Те имат по 8, 10-12 и дори 16 електрода от които се генерират мини "мълнии" върху решетката и озонът във въздуха се усеща(надушва).

Нано джито е само 1 електрод ...

Същото е и с шарпа.Шарпа имат модели и с по 2 електрода.

Друг вариант е обикновен климатик + уред за генериране на озон(озонатор) или уред за пречистване на въздуха.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 42 от 233 ПърваПърва ... 3240414243445292 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Левски - Завръщане | А ПФГ 2015 / 2016
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 5
    Последно: 13-11-17, 18:52
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. Избор на климатик
    От Nikolai_Ivanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 26
    Последно: 03-10-13, 21:19
  4. Избор на климатик
    От dzatara във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 12-09-13, 00:34
  5. Избор на климатик
    От dragozow във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 14
    Последно: 06-07-10, 18:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе