Страница 124 от 233 ПърваПърва ... 74114122123124125126134174 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,846 до 1,860 от общо 3493
Like Tree1857Одобрявам

Избор на климатик 2016 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Отговор: Избор на климатик 2016 г.

Едва ли, освен може би ZMX-S на Митсу Хеви.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2006

От 10 години ползваме Hitachi Rac E14H2 предимно за отопление, но тази година поради рекордните жеги и за охлаждане. Вътрешното тяло взе да издава странни звуци от време на време, та започвам да се подготвям за "наследник".
    Признавам си че от 124 страници за тази година в темата съм прегледал само 2-3 и се отказах. По спомени от преди години когато съм чел подобна тема е много трудно да се отсеят личните пристрастия от професионалните мнения. Ще съм благодарен за някакви начални насоки за модели от които да започна и евентуално ако има калпави модели от добрите марки от които да бягам.
    В къщи не обичаме да затваряме вратите, както и да стоим на студено. Апартамента ни е хол около 25кв.м, коридор 8кв.м и 2 спални по 12кв.м. В двете спални имаме конвектори. Климатика си работи денонощно на 22-23 градуса, като според студа навън пускаме и 1 или 2 конвектора в спалните (където е около 20градуса). Голям бонус е че имаме около 7м прозорци в хола, който е с югозападно изложение и понякога при ясно време и външни температури около 0, климатика си почива, защото вътре е 25 градуса.
    Когато навън мин. температурите са над 5-6 градуса, нагласям климатика да се пуска 1 час преди да се приберем. Много ми се иска да мога да го настроя да работи примерно през деня на 20 градуса и 1 час преди да се приберем да вдига на 23 например. За сегашния търсех такова решение с универсално дистанционно с макроси, но за съжаление така и не успях да го "обуча" за хитачито.
    Попаднах на някаква информация, че някои модели може да се командват през телефон, което ако работи ще е супер.
    Системи за филтрация/пречистване на въздуха мисля че ще ми е полезна екстра (Пловдив е сред най-прашните градове).
    Дизайна почти не ме интересува - стига да се събира на мястото на сегашния.

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
    Жилищно
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора?
    Предимно отопление
    3. Каква е:
    а) квадратурата и кубатурата на помещението;
    27кв.м, като 6 от тях са бокс т.е. реално го смятам 25кв.м., съответно 62куб.м.
    б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
    ПВЦ + бяло стъкло
    в) квадратура на прозорците;
    Около 10кв.м
    г) изложението на помещението
    Югозапад
    д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)?
    е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
    Хол
    ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
    Апартамент
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?
    Пловдив
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
    Зима 22-24 градуса, лято - 26
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
    Външни стени от итонг, без изолация
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви?
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор.
    1500-2000
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане?
    -15 до +40
    10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Щом до сега си карал с 14-ицата Н2, една 12-ица LUC ще е подходяща.

5. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

valyo, предвид условията на помещението, може да обърнете внимание на следните модели:
    edi1 е споменал вече един,Toshiba RAS-B16N3KV2-E Suzumi Plus, Toshiba RAS-16BKV-E~RAS-16BAV-E Mirai, General Fujitsu ASHG12LTCA, Toshiba RAS-B13N3KV2-E1 Suzumi Plus, Gree GWH18KG-K3DNA6G Change, Daikin FTX50GV~RX50GV Comfort.

6. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Георги погледнете МХИ 20zmx-s. Точно ще пасне на помещението и бюджета.

7. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от Георги Виж публикацията
    За такива пари има ли нещо по-добро за такава спалня?
    Това което е споменал kokovox, както и Toshiba RAS-B10N3KVP-E Super Daiseikai 6.5

8.  

9. Тук е от
    Aug 2016

Цитат Първоначално публикувано от kokovox Виж публикацията
    Георги погледнете МХИ 20zmx-s. Точно ще пасне на помещението и бюджета.
    А ако трябва да избирам между MHI 20ZMX-S и 25ZM-S за отопление и охлаждане кое е по-подходящо? 25-цата не е ли по-мощна?

10. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

По-мощна е, но няма смисъл според мен. 20цата е модела проектиран за вашата спалня, а и ще има достатъчно запас. Отделно е по-евтин.

11. Тук е от
    Aug 2016

Цитат Първоначално публикувано от kokovox Виж публикацията
    По-мощна е, но няма смисъл според мен. 20цата е модела проектиран за вашата спалня, а и ще има достатъчно запас. Отделно е по-евтин.
    За съжаление 20-ката MHI 20ZMX-S е доста по-скъпа от 25-цата MHI 25ZM-S, а си мисля, че с по-мощния по-бързо ще затопля/охлажда вкл. и коридора, ако се отвори вратата.

12. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2006

Цитат Първоначално публикувано от edi1 Виж публикацията
    Щом до сега си карал с 14-ицата Н2, една 12-ица LUC ще е подходяща.
    Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    valyo, предвид условията на помещението, може да обърнете внимание на следните модели:
    edi1 е споменал вече един,Toshiba RAS-B16N3KV2-E Suzumi Plus, Toshiba RAS-16BKV-E~RAS-16BAV-E Mirai, General Fujitsu ASHG12LTCA, Toshiba RAS-B13N3KV2-E1 Suzumi Plus, Gree GWH18KG-K3DNA6G Change, Daikin FTX50GV~RX50GV Comfort.
    Благодаря! Разгледах моделите - харесах си Ashg - 12LUCA по чисто аматьорски причини - произведен в Япония, на хартия за 31кв.м.. В раздела за дайкин нещо много негативни мнения мернах - за понижаване на качеството на "евтините" модели и т.н. Може и аз да се бъркам..

13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Произведен е в Китай, не Япония. Марката е японска.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
    Mega, ivan74, KI_YOOU и 2 други харесват това.

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
    Нищо де, ще към климатика има и лепенка - Бонус.
    ivan74 и P.Hristov харесват това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2006

Хм, явно на сайта на който го гледах са се объркали, защото пише прозизход Япония. Като мина през офиса им ще питам. Планирам покупката някъде началото на септември, така че имам време да харесам и някое от другите предложения..

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Машината не е лоша, просто не е правена в Япония, това искаме да кажем. А ако отношенията ви започват с лъжа, не знам как ще завършат?
    valyo и P.Hristov харесват това.

18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2016
    Живее в
    видин

Здравейте
    Бихте ли ми помогнали с избора . Детска стая 12 к. м. изолация . Южна . Догрма с прекъсат термомост. През деня врататае постоянно отворена с идея да отоплява коридора.Останалите две стаи са отопляеми също с киматик. Избора ми е между : MITSUBISHI Heavy SRK25ZMX-S/SRC25ZMX-S ; TOSHIBA RAS-10G2KVP-E/RAS-10G2AVP-E Daiseikai 8 и LG H09AK-NSM/H09AK-UL2 ATHENA

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Левски - Завръщане | А ПФГ 2015 / 2016
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 5
    Последно: 13-11-17, 18:52
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. Избор на климатик
    От Nikolai_Ivanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 26
    Последно: 03-10-13, 21:19
  4. Избор на климатик
    От dzatara във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 12-09-13, 00:34
  5. Избор на климатик
    От dragozow във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 14
    Последно: 06-07-10, 18:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе