Toshiba, RAS-B13N3KV2-E1 Suzumi +
- - - - - - - - - -
Toshiba RAS-B13N3KV2-E1 Suzumi +
Toshiba, RAS-B13N3KV2-E1 Suzumi +
- - - - - - - - - -
Toshiba RAS-B13N3KV2-E1 Suzumi +
лято 23 ,зима 26 ? дали не си разменил числата колега ..
Е що аз съм виждал хора дето си нагласяха климатика на 20. Не се седи просто.
Здравейте. Предстои ми закупуване на климатик. Надявам се, че ще ми погнете с избора и решението.
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? - За жилищно.2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? За отопление.3. Каква е:а) квадратурата и кубатурата на помещението - Две стаи. Всекидневна - 15 кв.м. и спалня 10 кв.м. (като приоритет е всекидневната) кубатура 62,5 м3 общо, 37,5 м3 всекидневна б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); 5-камерна ПВЦ с двоен стъклопакет) квадратура на прозорците; 5,5 кв.м. г) изложението на помещението; Запад д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? Първи етаж (от долу са гаражи, има подова изолация) е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; Всекидневна ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? Апартамент 4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? В град Стара Загора 5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? През зимата 21-23 градуса 6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? 10 сантиметра изолация между отопляеми и неотопляеми части на сградата 7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? Стандартни уреди за кухня + пералня 8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. 1100-1200 лева 9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? Иска ми се климатика да се справя добре през зимните условия (имам Haier който зимата е пълна трагедия)За сега са ми предложили климатик General ASHG - 12LLC.Иска ми се да чуя Вашите мнения и предложения. Благодаря предварително на всички!
Всъщност съм дал комфортната зона в която се чувствам добре, независимо от сезона. Зимата, когато къпем детето или сме се намръзнали много ни е нужна висока температура за няколко часа, а лятото ако работя нещо в стаята (което често се случва), трябва да е студено за да не плувам в собствен сос и тъй като е условно съм дал диапазона на комфорт като цяло.
Имайки предвид комфортната ви зона, а и някой специални изисквания/дефрост/, ще трябва да преосмислите бюджета си... или комфортната зона и специалните изисквания. Wi-Fi за какво точно ще го ползвате - лично аз предпочитам да ми е топло.
Wifi то го ползват при едновременната липса на седмичен наймер и пенсионери (безработни) около помещението.
Принципно бих могъл да преосмисля бюджета ако ми предложите нещо конкретно, което покрива нуждите. Търся оптималния компромис между изисквания и цена... И двете могат да се коментират. И да - и аз предпочитам да ми е топло
Wi-Fi си е глезотия, но е удобно когато не е ясен графика или постоянно се променя (моят случай).
Чети на предната страница, предложих ти едни от най добрите модели, които са се доказали и топлят.
С тези машинки ще поддържа 23-26С и няма да има много дефрости в 26м2 панелка в София, само ако цялата зимата е като вчера и днес.
Трябва му като минимум Fujitsu 12LT или Toshiba 13 daiseikai 8, а най добре ако намери Toshiba 13 daiseikai 6.
Този пост е редактиран от Иван Вълков; 14-01-16 в 00:42.
Защо е по-добро за спалня? Режим отопление ли се има пред вид или шум?
Като се има предвид, че в спалнята се спи под одеяло на 20/21º, ти как смяташ?
п.п Не съм чул да има жалби в посока топлене при Хеви.
Този пост е редактиран от KI_YOOU; 14-01-16 в 01:39.