Използвам темата да си похваля стоката.
Стая с изложение юго-изток. Две външни стени. Няма изолация. Имам PVC дограма. 13.5 квадрата е помещението.
Климатик: Fujitsu 09 LTCA. Навън е минус 8 градуса в момента. Задал съм му 25C, точно толкова показва термометъра.
Благодарско на Аleksandars, винаги ще съм му благодарен за съвета какво да взема.
Да те радва дълго!
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
С една машина ще ти е зор и в тоя бюджет!? Поне luca 12 или LMCA 14, питай някой от хората дето го работят. Мега, АЛЕКСАНДЪРС, нецата ....питай си ги на ЛС
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
В OLX има една нокрия 14 за 1500 лв. без пазарлъка,смятам че ще заспи в тая стая .
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
-Жилищнo
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора?
- Oтoплeниe
3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението; б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); в) квадратура на прозорците; г) изложението на помещението; д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
a)33м2
б)ΠBЦ
в)10м2 г)ceвep д)2-pи(нaд мaгaзини) e)Aпapтaмeнт ,EKΠ , xoл + ĸyxня
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?
-Coфия
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
-22-23°
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
-Hямa
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви?
-TB , xлaдилниĸ , пeчĸa, ΠC. Бeз дa ce oтoплявa ceдмицa пpи -4,5° нaвън в пoмeщeниятa e 14°
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор.
-2-2500лв.
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане?
-Цeлия oтoплитeлeн ceзoн
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
12LTC в 33 квадрата без изолация, север? Отива към 18LFCA
Южното слънце (когато го има) през деня помага и на машината, и на помещението.
Здpaвeйтe,
Жилищeтo e нoвo cтpoитeлcтвo, югoзaпaднo излoжeниe, 6 ĸaмepнa РVС дoгpaмa c 32мм cтъĸлoпaĸeт, външнa изoлaция, cpeдeн eтaж, Пловдив.
1-вo пoмeщeниe - ~33 ĸв. м., 85 ĸyб. м. двe външни cтeни cъc знaчитeлни пo paзмep пpoзopци и нa двeтe. Елекрически уреди - хладилник, съдомиялна, готварска фурна, микровълнова фурна, телевизор.
2-po пoмeщeниe - ~13 ĸв. м., 34 ĸyб. м. eднa външнa cтeнa (тepaca). Електрически уреди - не.
И двeтe пoмeщeния пoлyчaвaт cлънчeвa cвeтлинa пpeз пoчти цeлия дeн (пoлoжитeлнo пpeз зимaтa, нe тoлĸoвa лятнo вpeмe).
Kлимaтицитe щe ce изпoлзвaт ĸaĸтo зa oтoплeниe, тaĸa и зa oxлaждaнe. Желана стайна температура, лято - 20°-22°, зима - 22°-24°. Желателно е да работят в диапазон от -15° до 35° външна температура.
Бюджeт - 3000 лв. (+/- 10%).
Πpиĸaчeн плaн нa пoмeщниятa, cъc вepoятнo paзпoлoжeниe нa външнo плюc вътpeшнo тялo и зa двeтe пoмeщeния:
Moля зa cъвeт (пpeдпoчитaни мapĸи - Dаіkіn, Міtѕubіѕhі, Fuјі).
Блaгoдapя пpeдвapитeлнo.
Този пост е редактиран от J9dd; 09-01-17 в 00:31.
Трябва да вдигнете бюджета за две качествени машини.
За Хола погледнете:
Тошиба 16 Сузуми
Митсубиши Хеви 50ZM-S
Fujitsu 12 LT
Fujitsu 18 LFCA
За спалнята:
Тошиба 10 Сузуми, може и 10 Мирай
Митсубиши Хеви 20 ZM-S
Gree 9 или 12 Change
Преди няколко месеца ме насочихте да си закупя Тошиба Сузуми 10 за което благодаря . Климатика работи добре охлажда бързо , стопля сега перфектно .
Проблема е следния , наскоро приключих с ремонт по усвояване на терасата в спалнята . Климатика ми го закачиха на декорацията на парапета на терасата на панелката. Сега другата част на парапета вече е външна стена на спалнята. От както застудя в спалнята не се седи от шума идващ от външното тяло...Брум или както го наричате тук , кънти и вибрира дори леко. Забелязах че има странен шум и вибрации в апартамента ще лятото и видях че не са сложени никакви тампони под климатика при монтажа. Хитачито на комшията под мен е закачено на същото място , също е с усвоена тераса от това лято но е с тампони... и не се чува.
Като легнах онази вечер сънувах цяла нощ някакви кошмари свързани с шума от климатика скоро и комшиите ще се усетят. Намалих го на 19-20 градуса сега и малко утихна . Може би е замръзнал но и така да е ... Какво ще ме посъветвате , да се обадя на фирмата да му сложат тампони ?