Явно съм объркал Тайланд с Малайзия.
Има ли разлика в качеството?
Явно съм объркал Тайланд с Малайзия.
Има ли разлика в качеството?
За безброй път ще се напише.Няма никаква разлика между GENERAL,FUJITSU и FUJI.Единствената разлика е в надписа.
И в цените...
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Надявам се, ще споделиш някои. Аз също съм чувал, но дали е истина - ...
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Здравейте,
Моля да ми препоръчате климатик за хола.
1. Зa ĸaĸъв вид пoмeщeниe- жилищно2. За отопление3. a) 17м2; б)PVC 5 камерна, двоен стъклопакет с аргон; в) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; г) Изток; д) Последен 5 етаж,Над апартамента има таван. Помещението е с 1 външна стена. Предстои външна изолация. Около мен няма съседи, които да помагат с отоплението. e)xoл, ж) aпapтaмeнт 4. гр.Русе 5. температура 20-22градуса 6. Изолация на тавана 3см стиропор, 5мм Фибран под ламината. 7. Телевизор 8. 1500лв. 9. до -15,20градусаПреди време бяхте ми препоръчали Sharp GHR 09, но за съжаление не се намира вече. Спрял съм се на TOSHIBA RAS-10N3AV2-E1/B10N3KV2-E1
Благодаря предварително за съветите.
Тошибата не е лоша, но може да трябва по-мощна машина за тези условия. Може би Фуджитсу 12lmca?
Този пост е редактиран от Aleksandars; 15-01-17 в 13:57.
Същия
Ми има си тема за LM серията. Виж, попитай собствениците и ... А и що само дефроститеѝ? Има още бая важни неща. Но ти си знаеш
В Русе се намира 12LMCA за 1250лв с включен монтаж. Аз в същата квадратура съм сложил 12 Гри Чейндж и засега баба ми е много доволна от машинката, размразява при нужда.
Здравейте и честита нова година на всички!
Първо да благодаря и да дам малко впечатления от вече втори сезон General 18LFCA избран с помощ от форума.
Перфектен избор. Справя се за хол с кухненски бокс от около 33м2 + държим отворени врати към спалня 12м2 + коридор 4м2. От коридора има страшни топлозагуби - буквално като затворим вратата за минути се вдига осезаемо температурата в хола. Въпреки това цяла зима не съм виждал под 25 градуса термометъра :D
Сега имам нова задача и ще съм благодарен на Вашата помощ!
Приземен етаж на стара къща съсоящ се от хол 30м2 + отделна кухня 15м2 + спалня 15м2. Хола и кухнята са вкопани на около 1м под земята, а спалнята е на нивото на земята. От хола има вътрешно стълбище към втория етаж, което за момента не е затворено, но ако се наложи може да се затвори за да се оптимизира отоплението на хола.
В кухнята само се готви, а и е отделена, така че при тежки условия ще е затворена. Спалнята също смятам, че ще бъде прекалено отпимистично да се очаква да се отоплява ефективно от само една машина в хола, така че не е задължително условие, а може би само би се отоплявала само в преходните сезони, ако е възможно.
Има прозорци с дървена дограма (по мое наблюдение с високи топлозагуби, въпреки, че е нова на под 10год.) около 5-6м2 с южно изложение. Настилката е теракот.
Като цяло къщата се усеща "усойна". В момента се отоплява на камина с водна риза и локално парно, като резултата е задоволителен, но на цената на твърде много дърва и хамалогия.
Накратко от климатика(ците) се очаква да отопляват основно само хола, и само при възможност да се държат отворени вратите към кухнята и спалнята.
На база прочетеното във форума съм наясно, че при по-големи и неблагоприятни помещения общо взето винаги две машини дават по-добър резултат в отопления, разход, комфорт, отколкото една голяма.
Също напълно осъзнавам, че е необходимо специалист да направи оглед на място и даде обосновани препоръки. Това ще бъде направено и в тази връзка - моля за препоръка специалист или фирма, която може да свърши работа в Сливен!
Целите на запитването са:
- общи препоръки за доказани в практиката модели при двата подхода - един голям или два по-малки
- общи препоръки за факторите даващи предимство на двата подхода - един голям климатик или два по-малки
- общи препоръки за оразмеряване на машините при гореописаните условия
Ето и попълнен въпросник:
1. Зa ĸaĸъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa - тъpгoвcĸo, жилищнo, oфиc, мaгaзин и т.н?
- Жилищно
2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe (цялo ceзoннo пoлзвaнe-oxлaждaнe и oтoплeниe) щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
- Отопление
3. Kaĸвa e: a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; б) видa нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); в) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; г) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo; д) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? e) ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; ж) в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe?
а) 30м2/66m3 хол + опционално 15м2/33m3 кухня + опционално 15м2/33m3 спалня
б) дървена еденична дограма
в) 5-6м2
г) Юг
д) хол и кухня на къща "вкопани" на 1м в земята. Вътрешно стълбище към втори етаж със спални
е) хол (+кухня) (+спалня)
ж) къща
4. B ĸoя чacт нa Бългapия и пo възмoжнocт в ĸoe нaceлeнo мяcтo e пoмeщeниeтo/cгpaдaтa?
- Източна България - Сливен
5. ĸaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?
- 22 градуса зимата
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и нa ĸoи нe ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?
- има 5см вътрешна изолация на стени
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?
- 32" LCD телевизор
8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвил зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтизaтop.
- 2000-2500лв с монтаж
9. дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?
- до -15 градуса
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
- нямам схема засега
Благодаря предварително!
Този пост е редактиран от blazarov; 15-01-17 в 15:34.
В София, 24кв.м. хол при поддържана температура 23-24 градуса, в студовете от тия дни, размразява през различни интервали, което ме кара да мисля, че е само при нужда. Не съм гледал външните тела когато дефроства, защото не ми нарушава комфорта. Не смятам, че трябва да се робува на машина. Холът ми е с южно изложение, но при студовете нямаше слънце. Имам съседи (блок), които помагат. Дограмата е стара и лоша и имам изолация, но също лоша. С две думи, дефроста не е проблемен при тая машина. Рядко (в моите условия), на 2-3 часа сутрин, после по-рядко, 5-6 часа и повече. Важното е, че за десетте минути максимум, помещението не се охлажда. Леко шуми и пука обаче, но само при дефрост или драстична промяна на заданието. И топли! Много!
Ако има повечко пари, тук има кой да предложи и мн. по-добър климатизатор.