Благодаря на всички за отговорите и предложенията.Явно ще е ltc12.Да наистина 34кв. си е доста,но мисля че 6kw. мощност са достатъчни за квадратурата и дори и да работи на макс 12ltc ще харчи 1.48kw.за 6.50 отдавана,докато 18lfc ще харчи 1.71kw за 6.30 отдавана, ако може да се вярва на дадените технически данни .А както споменах в по горен пост има парно с което мога да помагам в по-студените дни и в моя случай мисля че е по правилният избор защото при смяна на квартирата с по малка 18lfc ще работи само на on/off режим.Все пак повечето всекидневни или холове като изключим тези на по заможните са от порядъка на 25-30кв. Не съм никак добър в чертежите и ето какво се опитах да начертая
![]()
Този пост е редактиран от anelibe; 02-09-18 в 14:30.
ОК, ЕПК да е ... не е тухла имах предвид.
Да се върнем на климатиците ... Фуджицу LTC не ми допада с този декоративен капак, който се вдига нагоре ...
Някоя друга негова алтернатива ... по качества, което ще върши добре работа?
Предполагам в последствие, когато се постави изолация, че няма да е проблем мощността, защото до колкото разбирам тези LTC са по-мощни ли /ако точно се изразявам/, които ще успеят да затоплят дори и без изолация?
Този пост е редактиран от avenger; 11-09-18 в 21:30.
anelibe, не се осланяйте толкова на тези параметри за номинал и консумация, тъй като те са при +7 гр. Както и да е, във Вашия случай, 12Ltc мисля, че е много добър избор.
kolkoto, Ltc Ви го препоръчаха, тъй като няма аналог, като запазвана отоплителна мощност, на тази цена. Сложите ли изолация, вече ще имате повече вариянти.
П.п. Сега, като се замисля, може да погледнете Fujitsu 12 KGTA за хола и Fujitsu 07 KGTA за спалнята. Дори като цена идва по-надолу, а най-вероятно ще топлят не по-малко от LTC-тата.
Този пост е редактиран от rosswen; 02-09-18 в 14:54.
rosswen,първоначално се бях спрял на 12kgta ,но после като ги пуснах за сравнение 12ltc го дават за малко по голяма кубатура и от -20С и може би това надделява.Иначе 12kgta е с новия фреон но незнам дали е от такова значение.А и разликата е от порядъка на 100-тина лева
Е как не се научихте да не гледате кой набеден търгаш, за каква квадратура е посочил климатизаторите? Как аджеба утвърдени посочват подобни данни?
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Външното тяло на 12ltc го дават с 10кг. по тежко от това на 12kgta
Е и? По-точно 9...
Ами ние обикновените хорица които не се занимаваме с това не сме наясно и за това вярваме на търгашите какво пишат.От друга страна затова се допитваме тука където има специалисти и са наясно
Ок, но не четете явно кой какво Ви съветва...
Е и еднакви ли са?
- - - - - - - - - -
12ltc не е ли по висок клас от 12kgta или не
Е защо тогава е по - евтин?
Този пост е редактиран от avenger; 11-09-18 в 21:31.
anelibe, който и да вземете няма да сте на студено.
LTC е по-стария, но изпитан модел.
KGTA е по-нов, но още няма презимувал, би тябвало да е долу-горе същото.
Като цяло Фуджи/тсу нямат нетоплещи машини.
Ниските класове са по-шумни, по-неикономични и по-некомфортни, но топлят.
Вие сте се загледали в най-доброто преди Нокриата.Тъй че смело.
anelibe , бих ви посъветвал да вземете под внимание поста на necata2 ! Той е сериозен професионалист и при него няма плюнчене и недомлъвки ...