Ясно! Като взема климатик и го монтираме ще споделя по нататък впечатления как топли и колко харчи при тази кубатура и всички всевъзможни топлинни загуби които имам.Бкагодаря
Ясно! Като взема климатик и го монтираме ще споделя по нататък впечатления как топли и колко харчи при тази кубатура и всички всевъзможни топлинни загуби които имам.Бкагодаря
Здравейте,
малко помощ за избор на климатик?
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa - жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa - основно за отопление
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo - 13м2/33м3
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид) - ПВЦ, троен стъклопакет
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - 2.5-3 м2
· изложение нa пoмeщeниeтo - север
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти) - 3ти етаж (2-ри нежилищен)
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н - детска
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe - апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата) - гр.Пещера
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - 22-24 ????
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - външната стена
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - не
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? - 1000 лв.
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe -15
бях се сппрял на тези засега:
Mitsubishi MSZ-DM35 - все още на промоция при румънците
и
Daikin FTXB35C/RXB35C
Този пост е редактиран от lucky11; 03-09-18 в 14:19.
Според мен за това помещение би бил по-подходящ някой климатик 7-ца или 9-ка. Сигурно и те ще работят on/off ама...
Тези 12-ки ми се виждат малко големички за 13кв.метра.
Тия 12ки само по име са такива, по възможностите са си горе долу 7ци.
При мен случая е същия.90м3 кухня+хол, втори етаж от добре изолирана къща, набутани вътрешни стени, част от тях останали колони.
35 ZS-ST зимата оправда доверието.
Сега правя спалня 20кв.м., която идва Г-образно с врата към тоя хамбар 9х4м и приобщавам към него ненужна южна тераса 15м3, която ще е с френски прозорци.
Имам ангажимент да спонсорирам едно помещение, където ZS-S-а евентуално би лепнал идеално...та съм пред големи дилеми.Подов в спалнята е единствената ясното за момента, а нататък вариантите в главата ми са поне 6-7.
35ZS-S е доста подценявана понякога машина. Най-вероятно заради скромните характеристики на хартия. 900W компресор, голям двуредов топлообменник, с 950гр. фреон. Запазва 60% от мощността си при -15. Вътрешното е голямо, предлагащо големи дебити, с ниски нива на шум. Скрита лимонка е, нещо, което коментирахме с Додо в темата за Фуджи. Машина, която не я плашат лигави и кофти условия. Отделно, че има доста добро управление над въздушния поток и перфектен дефрост алгоритъм.
Здравейте
дайте препоръки за климатик
помещението е 7.70/3.60 високо 2.85 или 77 кубика
до сега имах Осака от първите 12-ки
но явно му идва повечко
започна и да изпуска фреон от крановете
ще е на изплащане може би и ще пробвам енергийна ефективност
та до 2500лв мисля че е разумна цена
- - - - - - - - - -
може да даете мнение икакво да правя с Осаката
дали да я дам за ремонт или да я дам за части
Ремонт. 12-ка с 50 кг външно, не се среща от години!
Зарежи румънските сайтове. Тези машини не са за твоето помещение. В Пазарджик едва ли има смисъл да ходиш, освен ако някой не ти посочи магазин, където за 1000 лв. да намериш машина подходяща за 13 кв.м. детска стая. Прочети малко форума, отдели си един ден и слез до Пловдив. Можеш да обиколиш доста магазини за японски климатици втора употреба, където да намериш подходяща машина 22-ка за това помещение, с това предназначение и за тези пари.
Успех!
Тъкмо щях да напиша да попълните въпросника, но явно сте поредния, който вече е избрал климатизатор, но поства някакъв квази въпрос.
Има тема за МЕ AP, може да намерите повече инфо в нея.
Здравейте!Искам да закупя климатик,но ми трябва помощ!Става въпрос за панелен блок в Пловдив.Всекидневня 18кв. 2.6 височина.Има външна изолация 10см. един пвц прозорец 136х146 (обикновен стъклопакет) и една алуминиева врата към терасата(която е затворена с дограма).Апартамента е на 3 етаж западно изложение.В стаята има телевизор и хладилник.Ще се ползва предимно за отопление.Бюджета е към 1600лв с монтаж.