Страница 215 от 283 ПърваПърва ... 165205213214215216217225265 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,211 до 3,225 от общо 4234
Like Tree4116Одобрявам

Избор на климатик '2018

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Избор на климатик '2018

Има готови формули, които се ползват за целта, в което е и проблема. Дебитът трябва да се МЕРИ.

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2018

Измерването се използва единствено и само за да се провери дали проектираната и изчислена система има правилен дебит, но това не е задължително понеже изчисленията са си достатъчно точни. Друг е въпроса дали са записали коректните стойности в сервизното...

4. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Аз коментирам изчисленията. Скоростта на въздуха съм я мерил в 12 различни точки, при отворени врати и прозорци. Не отговаря на теоретичната графика за разпределение. От там и заключението ми, че не се взима под внимание разреждането на въздуха между турбината и топлообменника. Не вярвам на декларираните стойности на топлоотдаване. Убеден съм, че лъжата при машини с по-гъсти размери е по-голяма, откъдето и идват разликите в СОР между японските машини с прахосмукачки и европейски аналози с по-редки ламели. Не мога да го докажа.

5. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Много се вталявате.
    dodo_pv, oska, Jack Krauser и 2 други харесват това.

6. Member Аватара на Ventsislav Negentsov
    Тук е от
    Feb 2016
    Живее в
    София

Аз също твърдя, че обявените COP при всички марки са СИЛНО завишени и неверни, но също не мога да го докажа.
    По-точно нямам време ...
    Vizi, Genadi80 и Mig82 харесват това.

7. Тук е от
    Sep 2018

Цитат Първоначално публикувано от ydimitrov Виж публикацията
    Здравейте!

В момента правя основен ремонт на наскоро закупено жилище (апартамент) и съм решил да се отоплявам/охлаждам на климатици.
    Много съм некомпетентен по темата и ще бъда много благодарен ако ми посочите правилните машини, с които да го оборудвам.

1. Кaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo;

-
    а: хол, трапезария, кухненски бокс
    -б: детска стая
    -в: спалня

2.
    За охлаждане, за отопление или и за двете
    Цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление

3. Kaĸвa e ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;

-
    а: около 50кв; 130 кубика
    -б: около 13кв; 32 кубика
    -в: около 12кв; 29 кубика

Вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa
    Trocal 76mm 3ен стъклопакет (к-бяло-к)

Kaĸвa e ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;

-
    а: около 15,7 кв
    -б: около 3кв
    -в около 2,6кв

Kaĸво e изложение нa пoмeщeниeтo;

-a
    : североизточно изложение
    -б: северозападно
    -в: западно

Етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa

-
    2ри етаж

4.B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)?

- Гр.
    Благоевград

5.Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?

- 22/23
    /24 градуса

6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?

- Има външна изолация на стените, 10 см стиропор
    , както и гипс-картон с 5см каменна вата на таваните на целия апартамент

7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?

-
    а: телевизор, home cinema, компютър, печка, миялна, хладилник и тн
    -б: телевизор, компютър
    -в: телевизор

8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)?

-
    предпочитам да сложа нещо среден към висок клас което да си заслужава парите от към надеждност, икономичност, комфорт

9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?

- Около -15 градуса за отопление
    +38 за охлаждане

Гледам има URURU SARARA рециклирано на около 2000лв.. Заслужава ли си да се занимавам с нещо подобно (рециклирани машини) ?
    Също бих помолил да ми кажете кои са най-подходящите места за монтиране на климатиците.
    В апартамента имах завещан един Carrier 42NQV012S (вътрешно тяло) 38NYV012S (външно тяло). Може ли да се ползва и за коя стая?

Благодаря предварително за оказаната помощ!
    Някой?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2013

Като идея - в спалните 20 zs-s, в хола стария климатик/ако работи адекватно/ и 18 gree U crown.
    ydimitrov одобрява това.

10. Тук е от
    Sep 2018

Здравейте, както повечето колеги тук, търся си климатик. Спрял съм се на няколко варианта 12-ки и 18-ки. По-долу ще сложа линкове и подробности.
    За мен е важно климатикът да има една идея повече мощност, защото смятам с него и с климатика от спалнята да отоплявам частично и коридора ( 5-6 кв.м. )
    Желателно, но не критично важно е и двете тела да са по-тихи, защото външното тяло е до прозореца на спалнята...
    Ако Вие имате други марки/модели който бихте ми препоръчали, ще се радвам да споделите с мен.
    От изчетеното по форума разбирам, че от дайкин няма смисъл, ако няма да е от високия клас, но ако можете да препоръчате някой с хубаво съотношение цена/качество, ще съм благодарен. Другата марка, която често се препоръчва е фуджицу, но там имам нужда от съвет да разбера кой климатик си струва парите и кой е по-скоро "купуваш марката".
    Много често виждам климатици ( особенно грее ) на по-ниски цени, но със същите или дори по-високи характеристики..
    Много Ви моля, ако нямате желание да ми помогнете с избора, просто подминете темата ми без да отговаряте.
    Предварително Ви благодаря, както на отзовалите се, така и на подминалите.

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    · жилищно;
    2. ще се пoлзвa за охлаждане и за отопление
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 28.5 кв.м. 2.6м височина на тавана - около 75 куб м.
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa - ПВЦ чисто нова, Ка стъкло
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; около 2.3 кв.м. общо врата към двора и прозорец
    · изложение нa пoмeщeниeтo; Север-Юг
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, - Къща, 1ви етаж
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- хол с кухненски бокс
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe - Къща, Северна и западна стени са външни, южна и източна - вътрешни.
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - Пловдив
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? Лятна температура - 20-24 градуса, зимна температура 18-23 градуса.
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? чисто нова изолация от вън 10 см стериопор, вътрешна - част 2 см стериопор, част минерална вата ( за кухненския бокс ), гипсокартон на стени и таван, 5мм подложка с 8мм ламинат на пода
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - готварска печка, хладилник, телевизор
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? Спрял съм се на климатици в диапазона 1300 до 2500 лв. Не мога да преценя до колко е оправдана, по-голямата инвестиция. При необходимост съм склонен да инвестирам
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? При всякакви външни температури
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.

Климатиците на който ми се струват интригуващи заради ниска цена или високи показатели. Мога да изброя още много, но това само ще Ви покаже колко съм объркан

1
    Инверторен климатик Gree GWH12YD-S6DBA1-I/GWH12YD-S6DBA1-O AMBER NORDIC WiFi, 12000BTU, Клас A+++ 1619 лв
    2
    Хиперинверторен климатик Fujitsu GeneralASHG12KGTA/AOHG12KGCA, 12000 BTU, Клас A+++ 1749 лв
    3
    Инверторен климатик Daikin FTXM42M/RXM42M9Perfera, 14000 BTU, Клас A++ 2500 лв
    При 12-ките за да е достатъчно мощен, изглежда трябва да е с по-висока цена.

за 18000 БТУ

1
    Инверторен климатик Gree GWH18ACD-K6DNA1DI/GWH18QD-K6DNA1D-OFAIRY WiFi, 18000 BTU, КласA++ 1499 лв ?!?
    2
    Инверторен климатик Gree GWH18YE-S6DBA1-I/GWH18YE-S6DBA1-O AMBER NORDIC WiFi, 18000BTU, Клас A++1959 лв
    3 Инверторен климатик Toshiba RAS-18PKVSG-E/RAS18PAVSG-E SHORAI, 18000 BTU, Клас A++ 2000 лв

При 18-ките ми се струва, че има по-евтини и по-мощни от някой 12-ки ...
    Благодаря на всички включили се в опит да ми помогнат
    Този пост е редактиран от GeorgiStefanov; 16-09-18 в 19:58.

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

GeorgiStefanov, предвид условията които сет упоменали, ще Ви посъветвам, че Ви е необходима машина която да отдава номинално 4.2~5.0 kW. Залагам една идея по голяма мощност, предвид факта, че живеете в къща. Въпреки, че при евентуален оглед нещата могат да бъда по различни. Модели които отговарят тези условия са:
    General Fujitsu ASHG12LTCA Winner Silver като може да бъде заменен с General Fujitsu ASHG14KGTA
    Toshiba RAS-16PKVSG-E Shorai или Toshiba RAS-13G2KVP-E Super DaiSeiKai 8 (лично аз бих заложил на RAS-13PAVPG-E Super DaiSeiKai 9)
    Gree GWH12YD-S6DBA1A (LCLH) Amber упоменато от Вас
    Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE~MUZ-FH35VEH
    Hitachi RAK-42RPD/RAC-42WPD Performance
    Panasonic CS-Z42TKEW~CU-Z42TKE Etherea
    Mitsubishi Heavy Industries SRK45ZSP-S~SRC45ZSP-S Standart
    rosswen и GeorgiStefanov харесват това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Градски ако ти харесва Дайсекай 8 мога да ти предложа една 16 ка на разумна цена ( работела е около 1 година ) има 5 години гаранция
    Тъй като си от Пловдив може да се разберем и даже да ти го монтиран .( дори преди монтажа да го почистят и проверят както правят с втора употреба )
    Нямам технически проблеми с климатика. , ! На мен не ми харесва просто начина на работа.
    Jack Krauser, Genadi80 и GeorgiStefanov харесват това.

13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Rafailiev, защо не си предложиш машината в правилната тема. Така мисля, че ще по разумно, а и ще бъде видяно от повече хора.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от Rafailiev Виж публикацията
    На мен не ми харесва просто начина на работа.
    Рафа, би ли споделил какво точно не ти харесва в работата му, спрямо тази на FH? Интересно ми е, защото аз имам един приятел, който има и 2-те машини, като теб. Той наскоро си взе 2-ра Тошиба Дайсейкай 8-ца. Каза, че му допада повече от FH, но като цяло е доволен и от 2-те машини. Можеш да ми отговориш в темата за Дайсейкай или тази за FH.

16. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

rosswen, въпроса който си задал, ще разпали отново диспут, който може да бъде направен в темите за съответните машини. А сам знаеш, че подобни диспути, тук не завършват културно... А и темата е за избор, а не за сравнение.
    chany, rosswen, Genadi80 и 1 други харесват това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Рафа, би ли споделил какво точно не ти харесва в работата му, спрямо тази на FH? Интересно ми е, защото аз имам един приятел, който има и 2-те машини, като теб. Той наскоро си взе 2-ра Тошиба Дайсейкай 8-ца. Каза, че му допада повече от FH, но като цяло е доволен и от 2-те машини. Можеш да ми отговориш в темата за Дайсейкай или тази за FH.
    Имаш лично !
    Сашо има обява ....
    Genadi80 одобрява това.

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от Rafailiev Виж публикацията
    Сашо има обява ....
    Извинявай, не съм разбрал.
    Genadi80 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Samsung телевизори 2018
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 443
    Последно: 02-01-19, 16:43
  2. LG телевизори 2018
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 257
    Последно: 02-01-19, 15:59
  3. Panasonic телевизори 2018
    От kod във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 164
    Последно: 02-01-19, 15:01
  4. SONY телевизори 2018
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 911
    Последно: 02-01-19, 14:40
  5. ЧНГ 2018, колеги
    От FearMe във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 11
    Последно: 01-01-18, 18:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе