То хубаво, но все пак, интересно ми е, не е ли по-добре в случая да си извика специалист за предварителен оглед на място? Надявам се освен колко да е дълго тялото и разположението на мебелите, е съобразено също така с техническите изисквания за минимални отстояния на вътрешното тяло, тръбен път и други "подробности от пейзажа". За да не излязат криви сметките с ширината и да не се прехвърлите в темата с монтажите накрая.
Здравейте! Ще се радвам ако някой сподели мнение кой модел на нашия пазар би бил добър избор за бюджетна стенна 9-ка (до 1200 лева без монтаж) за охлаждане през лятото (София).
Основното изискване е за тишина при работа на външното и вътрешното тяло (макар да съзнавам, че до голяма степен за външното зависи от кадърността на монтажниците, но все пак).
PM 2.5 филтър, вграден WiFi, читава гаранция и компактни размери и тегло на външното и вътрешното тяло са други плюсове, които биха наклонили избора към един или друг модел....
Благодаря ви!
Този пост е редактиран от Aquadark; 08-04-19 в 20:20.
По ред причини компакността и малкото тегло ('еле па на външното тяло) не е плюс, а по-скоро минус, все пак климатичната техника не е трекинг екипировка, примерно...
Изпратено от моят Redmi Note 5 с помощта на Tapatalk
Благодаря много за предложенията Aleksandars.Искам да питам още нещо /надявам се за последно /
Искам да отварям вратата на хола към коридора и едната спалня, за да пречупва температурата в жегите, защото няма да имам климатик в спалнята /поне за сега/ защото сме с малко бебе. Та няма ли да е необходимо да гледам за SRK35. Съществена ли е разликата между Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZSP-W Standart и Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZSP-S Standart защото разликата е около 150-180лв. Предлагат ми вторият S на 1300лв. с монтажа в Русе.
Благодаря предварително
Номерът става, когато няма малко бебе. Набавят се допълнително два хубави (тихи) вентилатора. Малките бебета не могат да си регулират телесната температура сами, затова е задължителна температурата от 25°С ~ 26°С в спалнята на бебето, за да е здраво и да не ви притеснява. Силни течения не са желателни. Поръчайте си правилния размер климатизатор и преместете бебето на първо време при него. Отигравано е упражнението 2 пъти и става перфектно през юли и август.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Ако в крайна сметка сте се кандартисали на този климатик, "S" е с хладилен агент R410A, а "W" е с по-новият R32.
Има някаква разлика в показателите на хартия в полза на "W" модела, която можете да видите на сайта на вносителя:
SRC 25 ZSP-S
SRC 25 ZSP-W
Това може би идва от по-ниската консумация на ел.енергия заради фреона. Тук ако нещо греша, спецовете да кажат.
И очевидно не би трявало да има разлика в цената между двата климатика, камо ли 180 лв. Може би трябва да смените "доставчика". Още повече, че крайна цена с монтаж от 1300 лв. не е много ОК.
На Ваше място бих избрал 25 ZSP-W на крайна цена максимум 1260 лв. В сайта на вносителя има кои са дистрибуторите за Русе и им огледайте внимателно сайтовете, само това мога да Ви посъветвам.
Ако все пак не можете да се ориентирате, ми пишете на лично.
Извинявай, моя е грешката. Става въпрос за SRC 35 ZSP-S за 1300 с монтажа , който ми предложиха при посещение в Русе с оглед да имало запас, ако искам да се отваря към други стаи. Иначе в сайтовете на повечето вносители цената е 1300лв без монтаж.
Това е друга работа вече. Добре е като оферта за 35-ца. Като имаш предвид, че е базов модел на Мицубиши и искаш да отваряш врата към коридор, може би не е лоша идея да има запас. Аз го правя същото с вратата към коридора, въпреки че моят е в помещение от 22 квадрата и много ми е добре даже. Но все пак от другата страна "бръмчи" и една Мидея 12-ка лятото и помага. Но ние сме възрастни. Тука въпросът е, че като има бебе и не е ясно какъв ще е ефектът в този вариант или във варианта, в който dodo_pv ви предлага. Интересно ми е какво би казало медицинско лице. Ако не е добре да има каквито и да е течения около него, за бюджета ви това е добра опция да лъха хладно лятото от коридора, но компромисен все пак. Ама и да не го жалите, най-важни са децата. Климатикът днес е тоя, след някоя и друга година, като се счупи, друг. Желязо да си върши работата. И да се чисти и дезинфектира най-редовно заради бебето.
Здравейте ,
предстой ми закупуване на климатик за отопление главно ще се ползва.
жилищен блок, тухлен , без изолация ( вътре и вънка ) първи етаж - стая с размери 13 квадрата / 35 кубични метра. /две външни стени - едната е с прозорец - който е с троен стъкло пакет, другата е към тераса която е остъклена със старите метални профили от 80-90 те години
Местоположението е гр. Ловеч. Желана температура от 23-24 градуса в помещението. Стаята е като цяло студена, сутрин пече слънце само до към 11:00ч , но не е от най-големите Бюджета е до 1800лв -2000лв с включен монтаж. Помещението е кухня в която живее и спи възрастен човек- целодневно има човек вътре, за това е хубаво да се поддържа постоянна температура вътре 24/7 . За това дали ще е шумен или не климатика е без значение, т.к. Дядото е леко глух.
Важното да е топло през зимата и да е надежден климатика
Какво бихте ми препоръчали ? не знам дали 9-ка ще се справи с нуждите за отопление?
09 KMTA ви е напълно достатъчен и ще ви остане от бюджета.
Направих нагледна схема на етажа от къщата в която живеем.
Целта на задачата е да се отоплява целият етаж.
Вариант 1: Климатика който е монтиран в спалнята да се премести в дневната и да отоплява кухненският бокс заедно с коридора. В детската и в спалнята да се монтира японски К2У - съвети и препоръки. Съответно подходящо решение с нови климатици.
Вариант 2: Климатика който е монтиран в спалнята остава там и отоплява спалнята и коридора, както е в момента. В детската и дневната се монтира японски К2У - съвети и препоръки. Съответно подходящо решение с нови климатици.
the inquirer, като ти гледам схемата, за другите не знам, но за мен лично възникват един куп допълнителни въпроси. Може би трябва да дадеш още пояснения за хората с опит от форума, за да могат да ти помогнат. Например: какъв етаж е това: първи, междинен, последен? Отоплява ли се отгоре или отдолу, всички стени ли са външни, вкл. при ъгъла между бокса и спалнята? Има ли други уреди със значително топлоотдаване? Дървената дограма от старите ли е, или по-нова със стъклопакет? В кой район е къщата, накъде е юг, накъде е север...??? Въобще много въпроси. Дай всички детайли, за които се сетиш. Трудно някой въобще би могъл да ти отговори и на 50% така според мен. А защо искаш да си тровиш живота и да демонтираш вече монтиран климатик и пак да го монтираш с всичките му галимации и неясноти дали ще се получи добър монтаж, ако ти харесва как работи сега Хитака? Или не си доволен от работата му в стаята и коридора нещо ли?
Да, най-вероятно е така... аз го казвам от гледна точка на това, че веднъж помещението е малко (23 квадрата) и досега там имаше един толуп Мидеа широк 120см, който стоеше като бойлер в баня - грозно и тежко. И втори път, че е 7-ми етаж без външен достъп и тераса, и външното тяло трябва да се монтира през прозореца... да му мислят монтажистите, както се казва.
Реално вграденият WiFi е по-скоро пожелателна опция, но със сигурност комфортът е по-важен (в помещението ще се работи по цял ден - от 8 до 22). Просто си помислих, че през 2019 е нелогично все още да има дори среден клас техника без WiFi, дори пречиствателите ми за въздух са вързани към интернет...