Страница 10 от 139 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 2084
Like Tree1832Одобрявам

Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

Цитат Първоначално публикувано от the inquirer Виж публикацията
    Малко извън темата, интересна е, но...Какво толкова ги следим тези минимуми?
    Хитаците не са машини за минимуми, но определено охлаждат добре, за отопление си е направо супер машина.
    Накрая като сравня общата консумация тя е същата, като на машини които слизат под 100 вата. Не визирам Японските супер машини, те работят по съвсем различен начин...Просто питам, като невежа и новак, който ползва климатик от съвсем съвсем скоро.
    Краста, човече, краста!

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Краста, човече, краста!
    И аз така си помислих

4. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Минимума както и максимума имат отношение към комфорта. Това на кой колко му харчи е строго индивидуално, защото помещенията не са еднакви и се намират в различни региони. Влажността на населеното място е много важна и не само зимата за дефростите (това много малко хора го осъзнават). Устойчива, но и ефективна работа на минимум е разликата между цепеница и добрия климатик. Това обаче за съжаление няма как да се разбере с ватметър и единствено може да се надяваме производителя основателно да ни е взел парите за по-скъпата машина.
    Ако не си разбрал какво искам да кажа с ефективност при минимално натоварване ти препоръчвам да почетеш това ако си го пропуснал.
    rosswen и Mig82 харесват това.

5. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    Минимума както и максимума имат отношение към комфорта. Това на кой колко му харчи е строго индивидуално, защото помещенията не са еднакви и се намират в различни региони. Влажността на населеното място е много важна и не само зимата за дефростите (това много малко хора го осъзнават). Устойчива, но и ефективна работа на минимум е разликата между цепеница и добрия климатик. Това обаче за съжаление няма как да се разбере с ватметър и единствено може да се надяваме производителя основателно да ни е взел парите за по-скъпата машина.
    Ако не си разбрал какво искам да кажа с ефективност при минимално натоварване ти препоръчвам да почетеш това ако си го пропуснал.
    Не съм пропуснал нищо, Имам наблюдение само върху два климатика - по скоро върху един. Казах че съм невежа. И аз се надявам основателно да Ви е взел парите. Освен това не мога да си позволя да изключа климатика през нощта, защото температурата се покачва много бързо до точката на потене...Климатиците работят комфортно и без да имат нисък минимум и явно харчат аналогично. Имай предвид, че аз дори не мога да се похваля с наличието на изолация.
    Rafailiev одобрява това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

За комфортната работа и високия минимум съм съгласен. Имам една такава машина вкъщи - МЕ SF 35. Много тиха на охлаждане и без шумове от фреон. Обаче много ме разочаров, като "инвертор". Днес и закачих и на нея ватметър. При настройка 26, на авто турбина и външна 27-32гр., не пада под 410W, преди да изключи. По-зле е дори от минимума на отопление, а очаквах да е обратното. Другото, фрапиращо е, че се развърта след офф до 1200W. Кому е нужно?! Та 60-ката развърта максимум до 500W, след офф.
    bobivg, като стана на въпрос, съм съгласен с това, което каза относно ефективността. Някои производители избягват ниските минимуми, именно заради това. Поне ме радва, че 60-ката и дават COP 5.3, при работа на минимум (190W по каталог, реално е 170W, на 35гр). Което си е похвално, за такава голяма машина.
    Този пост е редактиран от rosswen; 30-08-19 в 23:37.
    bobivg одобрява това.

7. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

...и без шумове от фреон. Обаче много ме разочаров, като "инвертор". Днес и закачих и на нея ватметър. При настройка 26, на авто турбина и външна 27-32гр., не пада под 410W. По-зле е дори от минимума на отопление, а очаквах да е обратното. Другото, фрапиращо е, че се развърта след офф до 1200W. Кому е нужно?! Та 60-ката развърта максимум до 500W, след офф.
    Напъва се до 1200 вата и няма шумове от фреон... да не се окаже, че и самият фреон го няма.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Напъва се доста за кратко. Според мен, това си му е заложено, като начин на работа. Секунди след това развъртане, започва да сваля. На отопление не е така.

10. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

Ако можех да комбинирам тишината на 25RPD с начина на работа на 35RPD ще се получи една много добра машина със сравнително приличен хардуер и адекватен софтуер.

11. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Не визирам Японските супер машини, те работят по съвсем различен начин...
    Японските "супер машини" стават просто машини ако са поставени в кофти среда. Имам предвид, че за да се насладиш на ниския минимум, безшумната работа и качествено написания софтуер на супр машината трябва тя да е поставена в супер среда. Ако си мислиш, че ще компенсираш липсата на изолация с преоразмеряване на супер машина, е ... няма да стане.

Имай предвид, че аз дори не мога да се похваля с наличието на изолация.
    Липсата на изолация в режим охлаждане в някой случаи дори може да е в плюс. Ако например изложението на помещението ти е Север-Изток.
    Топлотехника мамка му. Явно и тази наука си има своето приложение.

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Моля, да се придържате към същността на темата!
    Genadi80 одобрява това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Поправка, машината заработи по-адекватно.
    Външна 28-30гр., задание 26гр., турбина на автоматичен режим. Вече пиква само до 600W след офф, след което плавно слиза към минимума.
    https://youtu.be/Krrf60szJXY
    При 35 и повече градуса, вероятно ще е малко по-висок, но въпреки това е доста по-добре от предишните резултати. Не зная дали ще имам възможността да го премеря вече на подобни температури.
    П.п. @mimojev, бодни ватметъра и на твоето GE35, да видим там какво се случва. Нека внесем малко повече светлина и върху средния клас на МЕ. Защото, все едни и същи се коментират в последно време.
    Този пост е редактиран от rosswen; 31-08-19 в 14:24.

14.  

15. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

бодни ватметъра и на твоето GE35.
    Ето го и ME MSZ-GE35VA 2012г. От есента е поставен в пристройка с гредоред и 5см. външна изолация. На сенчесто място около дътвета. Хлади малко коридорче и две спалнички с обща квадратура около 25м2. поставен е в коридора, точно срещу вратите на двете спални които са една до друга.
    Настроен на 25С. Външната според синоптика беше 32С. Вентилатор АВТО.

Клип: https://www.youtube.com/watch?v=ylUDEd61JrY

Снимка:
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    rosswen одобрява това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Браво на машинката. Излиза, че старецът слиза по-надолу от наследника си. Между другото, вътрешното тяло на GE серията ми харесва повече от на SF.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Поправка, машината заработи по-адекватно.
    Външна 28-30гр., задание 26гр., турбина на автоматичен режим. Вече пиква само до 600W след офф, след което плавно слиза към минимума.
    https://youtu.be/Krrf60szJXY
    При 35 и повече градуса, вероятно ще е малко по-висок, но въпреки това е доста по-добре от предишните резултати. Не зная дали ще имам възможността да го премеря вече на подобни температури.
    П.п. @mimojev, бодни ватметъра и на твоето GE35, да видим там какво се случва. Нека внесем малко повече светлина и върху средния клас на МЕ. Защото, все едни и същи се коментират в последно време.
    Ross само като идея от опит.
    Пусни го на тих режим ( най- много на 1 ва степен)и го остави да работи да си темперира.
    Тогава минимума става още по- нисък.
    Друг е въпроса , че това е 12 ка в 15 кв .
    Преди може би 2 седмици от простотия реших да замеря FH 9 ка на охлаждане в 20 кв спалня.
    Вън беше около 30 градуса вътре го пуснах на 23 .
    Не съм барал нищо освен градусите на ДУ.
    Настоен е постоянно на тих режим , око,плазма и да не духа в хората.
    Падна на около 100-110 вата след първоначално развъртане на 350 -400 вата ( така започна)
    След около 1-2 часа слезе на минимума.
    Jack Krauser и rosswen харесват това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Оставих го цял следобед да темперира, с отворена врата към коридора. Не ще под 220-230W, което е ок за 12-ка. Честно казано и на 280W да изключи, не ми пречи. Не се разбира изобщо. Винаги си бачка на първите две степени на турбината. FH е друга бира. Той е с двойнороторен компресор.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 139 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Най добър уред за отчитане на консумация на климатик през wi-fi
    От ^Rokera^ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 87
    Последно: 23-04-22, 02:57
  2. Преоразмеряване на отоплителен уред-има ли по-голяма консумация
    От injenercheto във форум Електрическо отопление
    Отговори: 4
    Последно: 17-05-13, 22:30
  3. Реална консумация на минимум топлоотдаване
    От pilot във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 20
    Последно: 11-05-12, 00:57
  4. Консумация на 40'' LCD
    От mitakata във форум Телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 09-01-11, 20:31
  5. консумация на PC
    От etg във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 22-01-02, 14:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе