Минимума както и максимума имат отношение към комфорта. Това на кой колко му харчи е строго индивидуално, защото помещенията не са еднакви и се намират в различни региони. Влажността на населеното място е много важна и не само зимата за дефростите (това много малко хора го осъзнават). Устойчива, но и ефективна работа на минимум е разликата между цепеница и добрия климатик. Това обаче за съжаление няма как да се разбере с ватметър и единствено може да се надяваме производителя основателно да ни е взел парите за по-скъпата машина.
Ако не си разбрал какво искам да кажа с ефективност при минимално натоварване ти препоръчвам да почетеш това ако си го пропуснал.
Не съм пропуснал нищо, Имам наблюдение само върху два климатика - по скоро върху един. Казах че съм невежа. И аз се надявам основателно да Ви е взел парите. Освен това не мога да си позволя да изключа климатика през нощта, защото температурата се покачва много бързо до точката на потене...Климатиците работят комфортно и без да имат нисък минимум и явно харчат аналогично. Имай предвид, че аз дори не мога да се похваля с наличието на изолация.
За комфортната работа и високия минимум съм съгласен. Имам една такава машина вкъщи - МЕ SF 35. Много тиха на охлаждане и без шумове от фреон. Обаче много ме разочаров, като "инвертор". Днес и закачих и на нея ватметър. При настройка 26, на авто турбина и външна 27-32гр., не пада под 410W, преди да изключи. По-зле е дори от минимума на отопление, а очаквах да е обратното. Другото, фрапиращо е, че се развърта след офф до 1200W. Кому е нужно?! Та 60-ката развърта максимум до 500W, след офф.
bobivg, като стана на въпрос, съм съгласен с това, което каза относно ефективността. Някои производители избягват ниските минимуми, именно заради това. Поне ме радва, че 60-ката и дават COP 5.3, при работа на минимум (190W по каталог, реално е 170W, на 35гр). Което си е похвално, за такава голяма машина.
Този пост е редактиран от rosswen; 30-08-19 в 23:37.
Напъва се доста за кратко. Според мен, това си му е заложено, като начин на работа. Секунди след това развъртане, започва да сваля. На отопление не е така.
Ако можех да комбинирам тишината на 25RPD с начина на работа на 35RPD ще се получи една много добра машина със сравнително приличен хардуер и адекватен софтуер.
Японските "супер машини" стават просто машини ако са поставени в кофти среда. Имам предвид, че за да се насладиш на ниския минимум, безшумната работа и качествено написания софтуер на супр машината трябва тя да е поставена в супер среда. Ако си мислиш, че ще компенсираш липсата на изолация с преоразмеряване на супер машина, е ... няма да стане.
Липсата на изолация в режим охлаждане в някой случаи дори може да е в плюс. Ако например изложението на помещението ти е Север-Изток.
Топлотехника мамка му. Явно и тази наука си има своето приложение.
Моля, да се придържате към същността на темата!
Поправка, машината заработи по-адекватно.
Външна 28-30гр., задание 26гр., турбина на автоматичен режим. Вече пиква само до 600W след офф, след което плавно слиза към минимума.
https://youtu.be/Krrf60szJXY
При 35 и повече градуса, вероятно ще е малко по-висок, но въпреки това е доста по-добре от предишните резултати. Не зная дали ще имам възможността да го премеря вече на подобни температури.
П.п. @mimojev, бодни ватметъра и на твоето GE35, да видим там какво се случва. Нека внесем малко повече светлина и върху средния клас на МЕ. Защото, все едни и същи се коментират в последно време.
Този пост е редактиран от rosswen; 31-08-19 в 14:24.
Ето го и ME MSZ-GE35VA 2012г. От есента е поставен в пристройка с гредоред и 5см. външна изолация. На сенчесто място около дътвета. Хлади малко коридорче и две спалнички с обща квадратура около 25м2. поставен е в коридора, точно срещу вратите на двете спални които са една до друга.
Настроен на 25С. Външната според синоптика беше 32С. Вентилатор АВТО.
Клип: https://www.youtube.com/watch?v=ylUDEd61JrY
Снимка:
Браво на машинката. Излиза, че старецът слиза по-надолу от наследника си. Между другото, вътрешното тяло на GE серията ми харесва повече от на SF.
Ross само като идея от опит.
Пусни го на тих режим ( най- много на 1 ва степен)и го остави да работи да си темперира.
Тогава минимума става още по- нисък.
Друг е въпроса , че това е 12 ка в 15 кв .
Преди може би 2 седмици от простотия реших да замеря FH 9 ка на охлаждане в 20 кв спалня.
Вън беше около 30 градуса вътре го пуснах на 23 .
Не съм барал нищо освен градусите на ДУ.
Настоен е постоянно на тих режим , око,плазма и да не духа в хората.
Падна на около 100-110 вата след първоначално развъртане на 350 -400 вата ( така започна)
След около 1-2 часа слезе на минимума.
Оставих го цял следобед да темперира, с отворена врата към коридора. Не ще под 220-230W, което е ок за 12-ка. Честно казано и на 280W да изключи, не ми пречи. Не се разбира изобщо. Винаги си бачка на първите две степени на турбината. FH е друга бира. Той е с двойнороторен компресор.