Ето, че си слизат и в по-ниския диапазон. Ама за цяло лято да не го видиш под 320................!
Ето, че си слизат и в по-ниския диапазон. Ама за цяло лято да не го видиш под 320................!
Предполагам знаете, при какви температури са посочени параметрите на охлаждане? Доколкото зная, дадените по етикет, са на 35гр. външна и 27гр. вътре. Когато температурите са такива, тогава може да говорим дали слиза или не, на обявения минимум.
Този пост е редактиран от rosswen; 26-08-19 в 09:18.
Декларираните от производител данни и капацитети на отопление са при вътрешна температура не повече от 20° и вентилатор на макс. Само че реално никой не би изтърпял зимата да стои при такива условия. С всеки градус нагоре ефективността на климатиците пада.
![]()
Днес беше 35-36С 20zs-w на затворена врата, нагласен на 25 вентиоатор авто по слух е първа. Слиза до 150w и влиза в ОФФ. Със всеки градус надолу отвън си понижава и минимума. На 32С работи с около 130w, при вечер на 26-27 външна бачка сус 110-115w. Тази сутрин на 21 външна харчеше 94-98w.
От към управление на инвертора се справя чудесно.
Ама си има трески за дялане.
Бях обещал да снимам Хевито с консумация под 100W
MHI SRK-20ZS-W в 13 квадрата на отворена врата нагласен на 26С. В цялата къща 26-26.5. Външна температура 23С.
Общата консумация на ватметъра е от 13.06.2019г. когато го монтираха. През по-голямата част от времето сам хлади жилището.
Клип: https://youtu.be/US4esEerLhE
Снимка:
![]()
Този пост е редактиран от mimojef; 30-08-19 в 15:37.
Много добре.
Нон стоп ли върви?И при какви условия-изложение,остъкляване,изолация. И,ако имаш наблюдения,когато се включи първоначално на не темперирано помещение, каква консумация дава,докато си постигне температурата?
Изпратено от моят SM-G935F с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от stoianmitkov; 30-08-19 в 10:02.
При мен е сравнително хладно, както съм казвал и преди, та не всеки ден пускам климатика, но намерих една цяла седмица когато е работел.
Пускам го 10-11ч. и го спирам към 17-18ч. Слънцето напича прозореца на дневната до към 14-15ч и през това време работи на 2скорост вентилатора (аз си го задавам) без да спира. След 15ч го слагам на 1-ва скорост иначе почва он/оф. Така постоянно си работи следобеда, като изхвърля повече влага от помещението и не спира.
Средната консумация на работа е 7900/38=208W
п.п моментната консумация не мога да кажа с точност каква е, защото ми я закръгля, но съм забелязал, че ако външната е под 32-33градуса я закръгля на 0,1kW ако е по-висока на 0,2kW. Държа 25-26градуса в помещението - повече на 26.
Този пост е редактиран от bobivg; 30-08-19 в 10:33.
Това "MSZ" да вземеш да го махнеш, че току виж някой се заблудил, че е Електрик, не Хеви.Работи аналогично на 60-ката. От 35гр. външна нагоре, слиза до 170W. Под 35гр. - до 110-130W, на около 25-26гр. слиза до 100W, а на около 21-23гр., слиза до 70-80W. Задание 25гр., на Автоматична турбин.
При пуск, когато има да догонва около 2гр., развърта до около 500W, след което работи около час и нещо на 300-450W, докато темперира. После си се установява около гореспоменатите минимуми. Това, при външни около 34-37гр., в 45м2 (115м3). Виждал съм го да развърта и до 1000W, когато има да наваксва повече. Ако влезе в off, тръгва на около 500W, за около минута, след което веднага си слиза на минимума.
Този пост е редактиран от rosswen; 30-08-19 в 15:34.
Да бе! Що съм писал MSZ? Слабост са ми тези Електрици и това е.
При температури около 35 ако догонва съм го виждал да работи дълго със 700+ вата. То май там някъде му е максимума.
Вечер в 1 или 2 или 3 часа (зависи кога компа ще вземе тока на сина ми) се изключва. И без друго след 12-1 си е ОФФ. Суртин тръгваме на работа и най късно в 9ч. Вратата на детската се отваря и климатика се пуска. След работа към 17ч. Като се прибера, ако работи с консумация над 500w му пускам климатика в хола да му помогне за 2-3 часа.
Редакция:
В 15:30 часа като се прибрах (преди малко) външната е 34С работи на 165W и хлади около 65м2. Вратата на хола беше затворена понеже малкия се беше осамотил там на неговия комп.
Рядко се случва да се нуждае от помощ. Обикновено когато жената забрави да го включи като тръгне за работа. Тогава големия го включва като се наспи към 10:30-11 и си бичи ежду 400 и 700W
Както се казва "Козата винаги трябва да се държи на синджира". Изложението ми е Юг-Запад и много бързо става компот. Изолацията обаче си казва думата и ако се поддържа климата резултатите са Уникални.
Този пост е редактиран от mimojef; 30-08-19 в 17:08.
Малко извън темата, интересна е, но...Какво толкова ги следим тези минимуми?
Хитаците не са машини за минимуми, но определено охлаждат добре, за отопление си е направо супер машина.
Накрая като сравня общата консумация тя е същата, като на машини които слизат под 100 вата. Не визирам Японските супер машини, те работят по съвсем различен начин...Просто питам, като невежа и новак, който ползва климатик от съвсем съвсем скоро.