Страница 117 от 143 ПърваПърва ... 67107115116117118119127 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,741 до 1,755 от общо 2136
Like Tree1863Одобрявам

Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

Цитат Първоначално публикувано от morfei1 Виж публикацията
    Мери, мери, просто опреснява през 0.1C. на всеки 20-30сек.
    Както кажеш на мен ми е съмнително в рамките на 15мин. да има промяна от над 5 градуса и после в обратна посока 5.
    Иначе по темата.
    На селянчето му изтече карантината. От 9-ти до 26-ти януари ел. радиатор, температура в помещението между 14,5 и 17,5 градуса. С климатика се държи около 20 градуса. До 9-ти времето беше по-топло до тогава климатика беше изразходвал 11,6лв.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от bobivg; 01-02-22 в 12:15.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2021

Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    Както кажеш на мен ми е съмнително в рамките на 15мин. да има промяна от над 5 градуса и после в обратна посока 5.
    Има ли ветрец всичко е възможно според мен. Все пак това не е станция за измерване на температурата за региона, а просто един темп. сензор и го вее вятъра също както и този, който е разположен на външния ТО на климата (даже той може би е по на завет).

Бях писал по рано, че при показания 11-12C - съотвенто климата сваля и вдига минимума, както го дават по сервизно, тоест, работят в синхрон, а пък колко точно спрямо прогнозата..... колкото - толкова.

4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Има ли ветрец всичко е възможно според мен. Все пак това не е станция за измерване на температурата за региона, а просто един темп. сензор и го вее вятъра също както и този, който е разположен на външния ТО на климата (даже той може би е по на завет).
    Колко да е на завет, като непрекъснато го обдухва вентилатора на външното...
    rosswen и morfei1 харесват това.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2021

Добре, че нямам мониторинг и на него, щото кой знае кви кардиогарми ще рисува и той...

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

На шелито дето мери външната температура какъв му е сензора- ntc ( термистор) или някакъв с цифров изход. Последните ( не всички)си имат дрейф и дори да е в някаква супер изолирана камера с константна температура изхода пулсира.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2021

Сензора е DS18B20 трижилен, водо устойчив. Няколко месеца беше в стая в която не се отоплява, с постоянна температура, която бавно се покачва и бавно спада спрямо външната. Определено не можем да говорим за пулсации, защото такова нещо не се е наблюдавало. Оставен на ясната бога...... това се получава, ако ида до него и му пусна един сешоар сигурно "пулсациите" ще бъдат още по-големи.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Като беше в стаята между 5..10 опреснявания през 30сек колко е била делта Т.
    Примерно за 10мин колко е била мин/мах отчетена температура.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2021

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Като беше в стаята между 5..10 опреснявания през 30сек колко е била делта Т.
    Примерно за 10мин колко е била мин/мах отчетена температура.
    Гледайки предходните дни.... в най-лошият случай 0.1C и то не винаги - ето ти един пример от 27.01.2022, през останалите дни картинката е доста подобна.

Иначе по темата, разхода на 9-ката в 27-28m2 (три помещения, стая, коридор и баня) за Януари е поддръжайки 24/7 - 20-22C в стаята и коридора и 18-20C в банята.

Този пост е редактиран от morfei1; 01-02-22 в 16:30.
    milanov одобрява това.

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2021

Здравейте.
    За януари месец Мидеа Ултимейт Комфорт е изхарчила 220 киловата при задание 21-23°, при което в спалнята се поддържат около 23°, т.е средният разход е около 300 вата на час.
    IMG_20220201_165735.jpg
    Когато на таблицата консумацията е под 6 киловата, тогава климатикът не е работил цял ден.
    Този пост е редактиран от Guroto; 01-02-22 в 18:27.
    Alexi, GLARYS и Mig82 харесват това.

12. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Добре, че нямам мониторинг и на него, щото кой знае кви кардиогарми ще рисува и той...
    Ми по датчиците на моите климатици (от софтуер който ги чете) нещата изглеждат доста по-спокойни. Няма резки промени. Записа е на 2 секунди, най-малката стойност която може да задам за запис. Само датчика за вътрешна температура ми го показва през стъпка 0,33 градуса всички други ги показва през 0,4градуса.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2021

При мен както казах стъпката е 0.1C, доста по чувствително и от двата твои датчика.

На снимката се виждат по-малко от 2 часа.

Ето как изглежда за 2часа

Sent from my MI 8 using Tapatalk
    Този пост е редактиран от morfei1; 01-02-22 в 23:32.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2018

Какви са тези температури бе хора, при нас в София е -2

16. Member
    Тук е от
    Nov 2021

Цитат Първоначално публикувано от alextk69 Виж публикацията
    Какви са тези температури бе хора, при нас в София е -2
    Абе не знам к'ви са, ама гледай симфонията от снощи. Положителна темп. (по моя термометър) 4 - 6C, мокър сняг и много влага. 9-ката ги редеше през 1 - 1:30часа. 24-ката и нея я слушах да ги реди на оринтировъчно 1час докато бях буден. 12-ката не съм я наблюдавал.

Не че имах проблеми със спането или ми пречат дефростите, но предпочитам сух студ. Трябваше да затворя вратата на 9-ката да не я изтезавам толкова, тази вечер може да се смиля над нея, да видя дали ще има разлика .

17. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

При мен както казах стъпката е 0.1C, доста по чувствително и от двата твои датчика.

На снимката се виждат по-малко от 2 часа.

Ето как изглежда за 2часа
    Sent from my MI 8 using Tapatalk
    Това сега някаква загладена графика ли е, през колко време записва стойност?
    Много е хубаво, че е чувствителен 0,1 градуса, това сигурно продава. Въпроса е каква е грешката при измерване не само чувствителността. Това обяснение с вятъра не мога да го приема. Ако приложението му е да мери външна температура и по някаква неясна за мен причина му влияе вятъра на показанието с такова голямо отклонение, значи приложението му не е за такъв вид измервания. Ако климатика ти отчиташе такива флуктуации щеше да се побърка.
    Не го приемай като заяждане, просто ми направи тази аномалия впечатление, но не ме убеждавай че външната температура от графиката на миналата страница е с точни измервания.
    10:11ч - 8,8С
    10:15 - 5С
    10:22 - 10С
    Guroto одобрява това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

...
    The core functionality of the DS18B20 is its direct-to digital temperature sensor.
    The resolution of the temperature sensor is user-configurable to 9, 10, 11, or 12 bits,
    corresponding to increments of 0.5°C, 0.25°C, 0.125°C, and 0.0625°C, respectively.
    The default resolution at power-up is 12-bit.
    ±0.5°C Accuracy from -10°C to +85°C

Ти с какво го мериш тоя датчик?
    Ползваш ли го само с 2 кабела ? - " Parasitic Power Mode Requires Only 2 Pins for Operation (DQ and GND) "
    Този пост е редактиран от zxc0; 02-02-22 в 11:15.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Най добър уред за отчитане на консумация на климатик през wi-fi
    От ^Rokera^ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 87
    Последно: 23-04-22, 02:57
  2. Преоразмеряване на отоплителен уред-има ли по-голяма консумация
    От injenercheto във форум Електрическо отопление
    Отговори: 4
    Последно: 17-05-13, 22:30
  3. Реална консумация на минимум топлоотдаване
    От pilot във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 20
    Последно: 11-05-12, 00:57
  4. Консумация на 40'' LCD
    От mitakata във форум Телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 09-01-11, 20:31
  5. консумация на PC
    От etg във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 22-01-02, 14:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе