Термики има, термики.
Павка някой на балкона или пък отвори да проветри и хоп далаския сензор го хваща.
- - - - - - - - - -
Шелито го мери, той само го записва с ноум асистента. Май нещо такова беше.
Термики има, термики.
Павка някой на балкона или пък отвори да проветри и хоп далаския сензор го хваща.
- - - - - - - - - -
Шелито го мери, той само го записва с ноум асистента. Май нещо такова беше.
Конкретния период не мога да го върна защото в HA пазя само 24часа история. Но ще ти покажа от преди малко 9:50 - 10:10 - 20мин.
Промяна през 0.1C. Най-къс интервал 5сек. , най-дълъг интервал 55сек.
Датчика комуникира с Shelly чрез (снимката отдолу), за съжаление не може да се зададе чувствителност от настройките, за разлика от другият им датчик. Трябва да пиша на съпорта да видим дали е възможно да го добавят като функция. Щом има промяна от 0.1C праща инфо към HA и той пише в историята. Датчика е трижилен, има и двужилни.
Малко сухи данни от мен от 27.01.21 от 10 сутринта до днес 3.2.21година 10 сутринта- 45,5 киловата за панасоника +44 киловата за мхи-то= 89,5 киловата за 168 часа=530 вата осреднено. Помещенията са същите. Мхи-то е в 12м2 а Пената в 37м2 южно изложение без помощ от никъде. Мхи-то е настроено на 24 но прави 25 градуса и последно време е постоянно на 3 турбината, гледам да не си играя с ДУ много, една вечер и един ден пуснах климата да работи на 25 и правеше 26, че жената нещо. Панасоника е на 23 градуса и турбина на 3 постоянно освен ако някой ден не е супер слънчево и го намалям на 18 за 3-4 часа.
Мхи-то е с ЕМОС-а
Панасоника с СОНОФ-а
Има ли дефрости с?
От снощи - General - ASH9LSB
От снощи Midea 09 Breezeless настроена на първа степен - 20%.
Screenshot_20220203-124635.jpg
Дефроства и он оф ли работи че изглежда така графиката. Мойте 2 хитачита стари модели топлят целия апартамент 4 стаи и коридор чак ако застуди по трайно пускам и Панасоника в спалнята, но тази зима при нас е много мека и без никакъв сняг. Работят си с дни без да си променят много консумацията, около 370-390.Така с под 800 вата си топля 80кв.в стаите без климатик е 22-23 а с климатик 24,5
В София, снощи нямаше никакви дефрости и никакви он/офф-и...
Стаите ми са със вътрешна изолация и всичките ми климатици работят ОН/ОФ. А вчера почти през целия ден валя сняг, влажноста беше 94% и имаше и дефрости.Но от графиката се вижда, че дефростите не са по време.
Силно мотивиран от това, реших и аз да кротна моят датчик. За сега ми се получава.... след 13:45 (имаше спиране на тока) ...въпреки, че още съм в период на донастройване / доизпипване за да стане още по мазно....
По всичко изглежда, че датчика си мери много адекватно защото при външна темп над 12-13C си сваля минимума на 300-310W, а под тези темп. покачва на 350-360W както е по сервизно.
-Лилавата линия от втората снимка е външният датчик
-Синята линия от втората снимка е темп. според прогнозата
-Жълтата линия от втората снимка е темп. в стаята в която е климатика според ShellyH&T
Относно работата на климатика, спирам да вярвам на прогнозата и ще си гледам датчика.
В този ред на мисли, в условията от последните 2 денонощия. Дефрости се редят през час и при +5 +7C, при 90-100% влажност, мокър сняг и .т.н.т. както 9-ката , така и 24-ката
Този пост е редактиран от morfei1; 03-02-22 в 18:28.
Чесно казано не ми се вярваше, и не съм очаквал такива разлики, но фактите са си факти и няма как да ги отрека.
morfei1, така на мен ми изглежда по-лесно разбираемо как се изменя температурата. Тази прогнозната температура която се различава много от измерената за какво я ползваш и тя каква е температура на въздуха или температура на усещане?
Намата ми е на балкона до климатика, не я грее слънце, но пекне ли откарва 10° отгоре. При облачно мъгливо е 3...5° отгоре.
Температура на въздух, имам и на усещане, но него го премахнах по отдавна (тоест не го следя) иначе гледам какво показва в момента. Прогнозата темп. също ще я махна от записите, просто още ми е интересно да съпоставям с реално измерената от датчика. за сега наблюдавам твърда разлика от 5 - 6C.
Гледаш прогнозата 0C викаш си а то нормално да дефрости в тва влажно време, поглеждаш датчика и гледаш 7C и си викаш кво става тука, що тъй..... ами от влагата, няма от кво друго да е. Това е най-големият мор поне според мен. Наскоро като беше сух студ, дефростите бяха на 4часа. жалко, че тогава не го бях монтирал сензора, за да видя колко реално е външната темп.