Страница 118 от 143 ПърваПърва ... 68108116117118119120128 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,756 до 1,770 от общо 2136
Like Tree1863Одобрявам

Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

Термики има, термики.
    Павка някой на балкона или пък отвори да проветри и хоп далаския сензор го хваща.

- - - - - - - - - -

Шелито го мери, той само го записва с ноум асистента. Май нещо такова беше.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2021

Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    Това сега някаква загладена графика ли е, през колко време записва стойност?
    Много е хубаво, че е чувствителен 0,1 градуса, това сигурно продава. Въпроса е каква е грешката при измерване не само чувствителността. Това обяснение с вятъра не мога да го приема. Ако приложението му е да мери външна температура и по някаква неясна за мен причина му влияе вятъра на показанието с такова голямо отклонение, значи приложението му не е за такъв вид измервания. Ако климатика ти отчиташе такива флуктуации щеше да се побърка.
    Не го приемай като заяждане, просто ми направи тази аномалия впечатление, но не ме убеждавай че външната температура от графиката на миналата страница е с точни измервания.
    10:11ч - 8,8С
    10:15 - 5С
    10:22 - 10С

Конкретния период не мога да го върна защото в HA пазя само 24часа история. Но ще ти покажа от преди малко 9:50 - 10:10 - 20мин.

Промяна през 0.1C. Най-къс интервал 5сек. , най-дълъг интервал 55сек.

Цитат Първоначално публикувано от zxc0 Виж публикацията
    .....

Датчика комуникира с Shelly чрез (снимката отдолу), за съжаление не може да се зададе чувствителност от настройките, за разлика от другият им датчик. Трябва да пиша на съпорта да видим дали е възможно да го добавят като функция. Щом има промяна от 0.1C праща инфо към HA и той пише в историята. Датчика е трижилен, има и двужилни.

Прикачени изображения Прикачени изображения
    zxc0 одобрява това.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Малко сухи данни от мен от 27.01.21 от 10 сутринта до днес 3.2.21година 10 сутринта- 45,5 киловата за панасоника +44 киловата за мхи-то= 89,5 киловата за 168 часа=530 вата осреднено. Помещенията са същите. Мхи-то е в 12м2 а Пената в 37м2 южно изложение без помощ от никъде. Мхи-то е настроено на 24 но прави 25 градуса и последно време е постоянно на 3 турбината, гледам да не си играя с ДУ много, една вечер и един ден пуснах климата да работи на 25 и правеше 26, че жената нещо. Панасоника е на 23 градуса и турбина на 3 постоянно освен ако някой ден не е супер слънчево и го намалям на 18 за 3-4 часа.
    Мхи-то е с ЕМОС-а
    Панасоника с СОНОФ-а
    GLARYS одобрява това.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2021

Има ли дефрости с?

От снощи - General - ASH9LSB

6. Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Любимец

От снощи Midea 09 Breezeless настроена на първа степен - 20%.
    Screenshot_20220203-124635.jpg

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

Дефроства и он оф ли работи че изглежда така графиката. Мойте 2 хитачита стари модели топлят целия апартамент 4 стаи и коридор чак ако застуди по трайно пускам и Панасоника в спалнята, но тази зима при нас е много мека и без никакъв сняг. Работят си с дни без да си променят много консумацията, около 370-390.Така с под 800 вата си топля 80кв.в стаите без климатик е 22-23 а с климатик 24,5

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2018

В София, снощи нямаше никакви дефрости и никакви он/офф-и...

Mig82 одобрява това.

10. Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Любимец

Стаите ми са със вътрешна изолация и всичките ми климатици работят ОН/ОФ. А вчера почти през целия ден валя сняг, влажноста беше 94% и имаше и дефрости.Но от графиката се вижда, че дефростите не са по време.

11. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Отговор: Re: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

Цитат Първоначално публикувано от mystikalrs Виж публикацията
    ...............в стаите без климатик е 22-23 а с климатик 24,5
    Що даваш пари на вятъра за 1 градус разлика ами не ги спреш?

12. Member
    Тук е от
    Nov 2021

Ми по датчиците на моите климатици (от софтуер който ги чете) нещата изглеждат доста по-спокойни. Няма резки промени. Записа е на 2 секунди, най-малката стойност която може да задам за запис. Само датчика за вътрешна температура ми го показва през стъпка 0,33 градуса всички други ги показва през 0,4градуса.
    Силно мотивиран от това, реших и аз да кротна моят датчик. За сега ми се получава.... след 13:45 (имаше спиране на тока) ...въпреки, че още съм в период на донастройване / доизпипване за да стане още по мазно....
    По всичко изглежда, че датчика си мери много адекватно защото при външна темп над 12-13C си сваля минимума на 300-310W, а под тези темп. покачва на 350-360W както е по сервизно.

-Лилавата линия от втората снимка е външният датчик
    -Синята линия от втората снимка е темп. според прогнозата
    -Жълтата линия от втората снимка е темп. в стаята в която е климатика според ShellyH&T

Относно работата на климатика, спирам да вярвам на прогнозата и ще си гледам датчика.
    В този ред на мисли, в условията от последните 2 денонощия. Дефрости се редят през час и при +5 +7C, при 90-100% влажност, мокър сняг и .т.н.т. както 9-ката , така и 24-ката

Този пост е редактиран от morfei1; 03-02-22 в 18:28.

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от morfei1 Виж публикацията
    Относно работата на климатика, спирам да вярвам на прогнозата и ще си гледам датчика.
    Преди време опитах да ви намекна нещо в тази посока, но се опасявам, че не бях разбран съвсем правилно.
    morfei1 одобрява това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2021

Чесно казано не ми се вярваше, и не съм очаквал такива разлики, но фактите са си факти и няма как да ги отрека.
    Kasap одобрява това.

16. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

morfei1, така на мен ми изглежда по-лесно разбираемо как се изменя температурата. Тази прогнозната температура която се различава много от измерената за какво я ползваш и тя каква е температура на въздуха или температура на усещане?

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Намата ми е на балкона до климатика, не я грее слънце, но пекне ли откарва 10° отгоре. При облачно мъгливо е 3...5° отгоре.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2021

morfei1, така на мен ми изглежда по-лесно разбираемо как се изменя температурата. Тази прогнозната температура която се различава много от измерената за какво я ползваш и тя каква е температура на въздуха или температура на усещане?
    Температура на въздух, имам и на усещане, но него го премахнах по отдавна (тоест не го следя) иначе гледам какво показва в момента. Прогнозата темп. също ще я махна от записите, просто още ми е интересно да съпоставям с реално измерената от датчика. за сега наблюдавам твърда разлика от 5 - 6C.

Гледаш прогнозата 0C викаш си а то нормално да дефрости в тва влажно време, поглеждаш датчика и гледаш 7C и си викаш кво става тука, що тъй..... ами от влагата, няма от кво друго да е. Това е най-големият мор поне според мен. Наскоро като беше сух студ, дефростите бяха на 4часа. жалко, че тогава не го бях монтирал сензора, за да видя колко реално е външната темп.
    bobivg одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Най добър уред за отчитане на консумация на климатик през wi-fi
    От ^Rokera^ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 87
    Последно: 23-04-22, 02:57
  2. Преоразмеряване на отоплителен уред-има ли по-голяма консумация
    От injenercheto във форум Електрическо отопление
    Отговори: 4
    Последно: 17-05-13, 22:30
  3. Реална консумация на минимум топлоотдаване
    От pilot във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 20
    Последно: 11-05-12, 00:57
  4. Консумация на 40'' LCD
    От mitakata във форум Телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 09-01-11, 20:31
  5. консумация на PC
    От etg във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 22-01-02, 14:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе