Srk50-ZS-W в 35 кв.м, външна изолация и стъклопакет 4 сезона при пускане към 17ч стига до 1.5 киловата, но темперира доста бързо и слиза на 6-700. Малко след това се кротва на 250-400 вата. В пловдивско не е като да няма жега.
Srk50-ZS-W в 35 кв.м, външна изолация и стъклопакет 4 сезона при пускане към 17ч стига до 1.5 киловата, но темперира доста бързо и слиза на 6-700. Малко след това се кротва на 250-400 вата. В пловдивско не е като да няма жега.
Като външната мине 35°..36° и си качва минимума почва да офи, хем студено духа, хем спарва въздуха.
С издърпан щепсел е по добре.
- - - - - - - - - -
Screenshot_20210727-194440_e-Control.jpg.....
Да бе да,..На 40С може и да го отрежеш…(и да се свариш).Като външната мине 35°..36° …..С издърпан щепсел е по добре.
На 28° няма да се сваря, толкова е без климатик. Е, по ми е гот на 27°.
Външният термометър показваше 40, после падна на 38.
Национала едва работи, колкото да не спре. На външният вентилатор мога да преброя оборотите. Около 100 са в минута.
Консумация от 1-ви до днеска 27-ми 11kWh.
Нямам запад, изтока ми е наполовина засенчен, остава юг и север. Не е интересна тая консумация.
В интерес на истината вчера работеше по-шумно от обикновено.
Иначе си работи Он-ОФФ съвсем прилично и незабележимо.
48гр. ми показваше в колата. В Плевен е 40-42гр на сянка всеки ден по Синоптика. 26-27гр. в стаите с климатик. 28гр без климатик на куково лято. И двата стари коня бачкат яко. 75% ми е юг-запад къщата. На работа също всичко бичи яко. Скоро не е било така още от юли. Август да, но още от юли не. Не е валяло вече месец, а Август тепърва предстои.
Дайкина вече не може да слезе на минимума(200W), върти м/у 300 и 400.
Досега работеше по една машина на етаж след обяд, само че май се понагря къщата и подкарах и 63ката MHI.
Да видим дали ще се наложи и да се спи на климатик в уж хладната спалня.
Не обичам да спя на климатик на охлаждане, но и не обичам да не спя плувайки в пот .
Още, още жега иде VanDan…
Пробвай да го пуснеш на обезвлажняване да поработи час-два преди да си легнеш и след това го спри.
Аз така правя и след това ми е ок, за разлика ако е работил само на охлаждане, тъй като и на мен не ми се нрави да спя на климатик, откакто веднъж сериозно настинах.
Аз не издържам и към 24ч. спирам климите и отварям прозорците. Също не мога да спя на климатик.
Не издържате щото са ви много хубави климите.
Като паднат на 60..80W ще спите като бебета.
Нищо подобно, а даже датчиците не са в буркани и фибрани.
Като външната мине 35°..36° и си качва минимума почва да офи, хем студено духа, хем спарва въздуха.
С издърпан щепсел е по добре.
Този пост е редактиран от dodo_pv; 30-07-21 в 22:28.
Момчета какви 80вата,то тия дни е въпрос на оцеляване [emoji3] . При нас всеки ден е 40-41гр . В офф не влиза...
Снимката е в движение из града,не е след престой.
Към 18:00
Аз всяко лято си спя на климатици, като и това не е изключение. Това с минимумите са глупости. Тошибата и двете Хевита, понякога слизат до 120-130W, че и по-малко, но не съм чувствал нещо повече, спрямо старото МЕ, което обикновено изключваше на 230-250W.
П.п. [mention]VanDan [/mention] в Плевен наистина голяма жега, току що се прибирам от там. Оня ден пак ходих, баш в най-горещите часове - около 14-15ч. При нас е с 2-3 гр. надолу.
Този пост е редактиран от rosswen; 30-07-21 в 22:10.