Страница 129 от 145 ПърваПърва ... 79119127128129130131139 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,921 до 1,935 от общо 2169
Like Tree1866Одобрявам

Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

Извинявам се, че пиша тук, но не успях да намеря точната тема.Има ли някой, който е отоплявал НЕИЗОЛИРАНО Панелно жилище с климатици и ако си спомня колко киловата е било най-голямото му потребление през зимата(колко е била най-високата му сметка също така, въпреки че цената на тока не се е променила драстично ЗАСЕГА ).Благодаря предварително на всички взели отношение по питането ми.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2001

Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

Спомням си колега зимите около 2005-2006г. Тогава беше много студено. За първи път в стаята сложихме климатик, 12-ка, конвенционален Мидеа. Дограмата бе от старите и вътре вятъра вееше завесите. Уплътнявах фугите с парчета плат, тип черва. Тогава чрез свален старовремски електромер го закачихме към климатика. И за денонощие отчиташе над 14-15 kWh. Същата вътрешна стая, апартамент 1-ви етаж изток/запад с дограма (2007г), изолация (2008г) и нов инверторен климатик 12-ка (2021г) не надвишава пиково 7 kWh за ден, обикновено се върти 5-6. Сега погледнах wifi контакта. Зимата на 2021г Януари работеше денонощно и е изразходил 180 kWh. Това прави по 250 вата/час. Поздрави.
    charliii, rosswen и HRS9 харесват това.

4. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от svetliof Виж публикацията
    Спомням си колега зимите около 2005-2006г. Тогава беше много студено. За първи път в стаята сложихме климатик, 12-ка, конвенционален Мидеа. Дограмата бе от старите и вътре вятъра вееше завесите. Уплътнявах фугите с парчета плат, тип черва. Тогава чрез свален старовремски електромер го закачихме към климатика. И за денонощие отчиташе над 14-15 kWh. Същата вътрешна стая, апартамент 1-ви етаж изток/запад с дограма (2007г), изолация (2008г) и нов инверторен климатик 12-ка (2021г) не надвишава пиково 7 kWh за ден, обикновено се върти 5-6. Сега погледнах wifi контакта. Зимата на 2021г Януари работеше денонощно и е изразходил 180 kWh. Това прави по 250 вата/час. Поздрави.
    Благодаря, а въпреки тежките условия справяше ли се машината и ставаше ли топло преди да смените дограмата и преди изолацията?

5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2001

Колко да се е справял климатика колега? Преди него бе акумулираща печка, после печка чудо на дърва и въглища, но хамалогия знаеш. Зимата на 2007г бе много студена. В Кнежа (Плевенско) стигна до -28С. В Пловдив трайно държеше -20С. Китайската Мидеа и даваха да не се използва под -7С, но учудващо издържа и на -20С. Колко е успяла да стопли е едно на ръка, по-важното е че не замръзна. Всичко зависи от конкретния студ. В другата ми стая/спалня (западно изложение) става течение пред блока. Там инвертерен Хитачи почна през 2017 да замръзва. Спомням си как с лейка с гореща вода обливах външното тяло. Толкова много лед имаше, че перките опираха в него. Извиках техници сутринта. Погледнаха и казаха нищо не можем да направим, само запомни съвета ни: "Всеки климатик има дефрост режим. Но когато той не може да смогне, външното тяло може да замръзне. Затова ми казаха, стопли стаята с духалка ако трябва, после обърни климатика на студено и най-ниски градуси. Така той щял да вземе вътрешната топлина и да я отправи към външното тяло, което ще спомогне да се размрази по-често". Ето в стаята изолация, прозорци, съвременен климатик, но екстремни условия. Новите климатици са по-икономични. Едва ли са останали много от старите изметнати дограми. Не би трябвало сметката за ток да е много високи при умерени топлинни загуби. Умножи навъртаните kWh по 0.22 лв средно (дневна/нощна). Ето със стария ми климатик близо 90 лв, с новия 40 лв/месец. Поздрави.

6. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Колко да се е справял климатика колега? Преди него бе акумулираща печка, после печка чудо на дърва и въглища, но хамалогия знаеш. Зимата на 2007г бе много студена. В Кнежа (Плевенско) стигна до -28С. В Пловдив трайно държеше -20С. Китайската Мидеа и даваха да не се използва под -7С, но учудващо издържа и на -20С. Колко е успяла да стопли е едно на ръка, по-важното е че не замръзна. Всичко зависи от конкретния студ. В другата ми стая/спалня (западно изложение) става течение пред блока. Там инвертерен Хитачи почна през 2017 да замръзва. Спомням си как с лейка с гореща вода обливах външното тяло. Толкова много лед имаше, че перките опираха в него. Извиках техници сутринта. Погледнаха и казаха нищо не можем да направим, само запомни съвета ни: "Всеки климатик има дефрост режим. Но когато той не може да смогне, външното тяло може да замръзне. Затова ми казаха, стопли стаята с духалка ако трябва, после обърни климатика на студено и най-ниски градуси. Така той щял да вземе вътрешната топлина и да я отправи към външното тяло, което ще спомогне да се размрази по-често". Ето в стаята изолация, прозорци, съвременен климатик, но екстремни условия. Новите климатици са по-икономични. Едва ли са останали много от старите изметнати дограми. Не би трябвало сметката за ток да е много високи при умерени топлинни загуби. Умножи навъртаните kWh по 0.22 лв средно (дневна/нощна). Ето със стария ми климатик близо 90 лв, с новия 40 лв/месец. Поздрави.
    Благодаря за информацията, мен лично ми беше интересен стария период защото никога не съм имал такива тежки условия.При мен 3-те машини повече от 120 лева при тази цена на тока и при тези меки зими няма как да изхарчат.

7. Member
    Тук е от
    May 2018

Ей накрая тоя форум взе да се населява от нормални хора дочаках да го видя това иначе преди години с едни 50-60 вата се отопляваха тука разни фантазьори и спореха и си хвалеха японските климатици по на 100 години и на всичкото от горе твърдяха че ходели голи изпотявали се и отваряли прозорците а някои даже топлинни удари получавали насред зима.
    mimojef одобрява това.

8.  

9. Member Аватара на slip in
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от HRS9 Виж публикацията
    Извинявам се, че пиша тук, но не успях да намеря точната тема.Има ли някой, който е отоплявал НЕИЗОЛИРАНО Панелно жилище с климатици и ако си спомня колко киловата е било най-голямото му потребление през зимата(колко е била най-високата му сметка също така, въпреки че цената на тока не се е променила драстично ЗАСЕГА ).Благодаря предварително на всички взели отношение по питането ми.
    Какво те притеснява? Неизолираното панелно жилище е по-топло от неизолираната тухлена къща, така че в неизолиран панел разхода ще е по 30-35 лева на климатик.

10. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от slip in Виж публикацията
    Какво те притеснява? Неизолираното панелно жилище е по-топло от неизолираната тухлена къща, така че в неизолиран панел разхода ще е по 30-35 лева на климатик.
    Нищо не ме притеснява, просто питам защото ми е интересно.Моето жилище е тухлено с изолация и качествена дограма.

11. Member Аватара на ruuni9
    Тук е от
    Apr 2015
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от PPP1 Виж публикацията
    Ей накрая тоя форум взе да се населява от нормални хора дочаках да го видя това иначе преди години с едни 50-60 вата се отопляваха тука разни фантазьори и спореха и си хвалеха японските климатици по на 100 години и на всичкото от горе твърдяха че ходели голи изпотявали се и отваряли прозорците а някои даже топлинни удари получавали насред зима.
    Никой не те задължава да вярваш. Няколко пъти съм измервал през уреда консумацията. При темперирана спалня Тошибата даваше консумация 60-70w. Не казвам, че тази консумация е 24 часа, но го наблюдавах поне 3-4 часа.
    Aleksandars одобрява това.

12. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Миланов беше споменал за неговата Тошиба (европейска), че проявявала склонност към консумация без да духа вентилатора. То и няма как при минусови външни температури със 60 вата да пренесе някаква топлина вътре.
    Виж при +14,+15 съм съгласен.

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

да ама обидихте човека и вече не пише ,той поне реално казваше какво е положението с климатиците му вместо да ги хвали постоянно
    ААТ одобрява това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

.......
    Този пост е редактиран от rosswen; 01-12-23 в 00:02.

16. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2018

Видин -10, вътре 22

Изпратено от моят 21081111RG с помощта на Tapatalk

17. Member Аватара на eleena
    Тук е от
    Jun 2007
    Живее в
    Варна

Ако е спалня около 12 м², няма нищо чудно..

18. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2018

Цитат Първоначално публикувано от eleena Виж публикацията
    Ако е спалня около 12 м², няма нищо чудно..
    Хол 20 кв отворен коридор и спална 9кв да сме точни

Изпратено от моят 21081111RG с помощта на Tapatalk
    eleena одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Най добър уред за отчитане на консумация на климатик през wi-fi
    От ^Rokera^ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 87
    Последно: 23-04-22, 01:57
  2. Преоразмеряване на отоплителен уред-има ли по-голяма консумация
    От injenercheto във форум Електрическо отопление
    Отговори: 4
    Последно: 17-05-13, 21:30
  3. Реална консумация на минимум топлоотдаване
    От pilot във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 20
    Последно: 10-05-12, 23:57
  4. Консумация на 40'' LCD
    От mitakata във форум Телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 09-01-11, 19:31
  5. консумация на PC
    От etg във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 22-01-02, 13:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе