385 W. -7° С външна температура (05:47), 24°С на управлението... Разкош....
385 W. -7° С външна температура (05:47), 24°С на управлението... Разкош....
Графика от тази сутрин с максимално развъртане и консумация на Midea 09 Breezeless при външна температура от минус 5 градуса. След 07.30 намалих градусите на климатика и провегрих спалнята дълго време за да се охлади добре. После зададох на климатика 30 градуса и 100 процента на турбината. Мидеята се развъртя до 1410 вата. При положителна температура от плюс 4 градуса съм я засичал да се развърта до 1500 вата.
Screenshot_20240123-083724.jpg
Това е графиката от снощи на Мидеята, в спалнята се поддържат 24 градуса турбината е на 40 процента.Спалнята ми е с вътрешна топлоизолация и сега при по студеното време Мидеята почти не влиза в ОФ, не си покачва минимума при отрицателни температури и не прави дефрости през определено време.
Screenshot_20240123-085443.jpg
Този пост е редактиран от GLARYS; 23-01-24 в 13:28.
Тошибата ги чертае равни, та равни. Между другото, това й е минимума при тези температури. Над -1 е друг, както и над +5гр. Ще споделям като се затопли.
Ето и една на Дайкина от преди няколко дни, при +3гр. външна.
Питах миналата година в темата за Дайкин ,но никой не отговори .Канален климатик FBA60A9 /RXS-L ,който в стендбай консумира 13-15 W ,при падане на външна Т под -4° ,вдига до 50 W .Вътрешното тяло няма отношение към тази консумация ,според мен, защото вентилация му е off ,когато е на стендбай .Някакъв нагревател ли ке включва ?
Иначе,по темата - под 800 W ,при -9° външна и 24° вътрешна за 260м2 .
http://ibb.co/MG8ZrjH
Този пост е редактиран от nelinalondon; 24-01-24 в 00:48.
Айде още две хубави графики на Дайкина и Тошибата, от последните 6-7ч. Външна от +2 до +5гр. Тошибата е настроена на най-ниска степен на турбината. Поддържат 23.5гр.
Дайкина:
Тошибата:
Здравейте,да ви попитам,този Tp Link tapo p110, може ли да му се настройват различни тарифи
Графика с консумацията от снощи на Midea 09 Breezeless на тих режим, за седем часа нито един дефрост и три пъти влезе в ОФ при външна температура от минус два градуса в 14 кв.м. спалня с вътрешна топлоизолация.
Screenshot_20240127-093205.jpg
Сутринта външната температурата се повиши в 9 часа стана три градуса положителна, топлозагуби те намаляха и зачестиха ОФ.
Screenshot_20240127-100004.jpg
Този пост е редактиран от GLARYS; 27-01-24 в 11:03.
Ето една графика на Тошиба Дайсейкай 6.5, 10-ка в 13.5м2 и отворена към топъл коридор врата. Външна температура около 5-6гр., настроен е на 23гр., като поддържа също толкова. Турбината е на фиксирана най-ниска степен, ако му сложа Ауто най-вероятно няма да офф-ва. Прикачвам графика, за да се види какво е поведението на машината и при он/офф.
Росене, на колко време прави запис за получаване на графиката?
Селския климатик подобри рекорда си за месечна консумация - 72,6лв предишния рекорд от преди 4години беше 69 и нещо левчета.
Нещо обаче не ме кефи как работи, имам съмнения за липса на фреон, та в неделя ще му водя човек да му бае.
Стъпката е 5мин. За това не мога да си хвана всеки път контролните дефрости на Дайкина по тези графики. Иначе при Тошибата са доста по-инертни и продължителни нещата, то се вижда и по графиките. Хистерезисът на датчика е по-голям и офф-овете са по-продължителни. При покачване на минимумите графиката изглежда по същия начин, само че вече с по-високите стойности.
Сметката за ток януари ми е 211лв, точно 3лв повече от декември.