BTW, никога не бях поглеждал Хитачито рано сутрин, беше заковало на 140 вата без офф, вътре в стаята 24 градуса, вънка 14 градуса.
BTW, никога не бях поглеждал Хитачито рано сутрин, беше заковало на 140 вата без офф, вътре в стаята 24 градуса, вънка 14 градуса.
Ето минимума на Европейско МЕ АП35
В момента ползвам него и единия ЗС понеже стаите за с по към западно изложение и вътре става над 28 градуса.
Изключително нисък минимум на охлаждане доближаващ се до този на Даикина ми.
За да не каже пак някой, че меря със счупения измервател с с който мерих преди Дайкина, споделям, че измервателя на Дайкина е Броудлинк а на АП-то е Шели 1 ПМ
Всъщност не. Преди мерих Дайкина с конвенционален ватметър от Конрад.
Най ниска записана стойност 52,66W
Този пост е редактиран от mimojef; 08-06-23 в 07:08.
Midea 09 Breezeles на охлаждане работи с 113 вата минимум.
Screenshot_20230608-171253.jpg
това кой Брийзлес е ,че станаха няколко .. моя е от първите ,миналото лято слизаше и бачкаше с часове на 80 вата
Breezeless ми е от първия модел, миналото лято когато го ползвах на охлаждане и работеше по цял ден, работеше с 80 вата минимум, сега обаче времето не е много топло и го включвам само за малко през деня и работи ОН/ОФ а и спалнята ми е със северно изложение и е хладно вътре.
Този пост е редактиран от GLARYS; 10-06-23 в 13:26.
Днес беше по топло и оставих климатика Midea 09 Breezeles-първия модел да работи няколко часа в режим охлаждане и минимума му беше 80 вата.
https://youtu.be/roi_1vhv-Uo
Реших и аз да пробвам какъв е минимума на канален Дайкин FBA60 .Нямаше ни за уикенда и затова го пуснах дистанционно през Шели .Не съм отчитала моментни стойности ,само консумация на час .Стартирал е при вън и вътре 23° ,охлаждане на 270м3 първи етаж +отворено стълбище и навсякъде отворено на втори етаж .Около 3 часа работи на 220 W ,след това влезе в off за 4 часа ,защото вътрешната температура на първи етаж е паднала до 21° .При 30° външна слиза до 300W ,отново при 23° вътрешна .
Бре, 30С в полунощ. Случвало ми се е, но … хм, в Африка.
Емурата(20ска/7) слезе на 100W, даже и офи, но чак сега…
Тая нощ ще се спи на климатик, ясно.
Ние от месец някъде спим на климатик. [emoji16]
И при мен не е спиран от 1 месец едното Хитачи охлажда целия апартамент 4 стаи, даже май няма нито един оф, защото го гледам на смарт контакта 24 часа назад. Консумацията вечер 250 вата през деня 350 сега в жегата и 400 и нещо, но пуснах и другото Хитачи, защото при нас е адска жега, от 2 седмици насам, тази сутрин в 7 часа беше 31 градуса а вчера през деня 42
Последната ми сметка за ток е равна на тази от месец януари. Значи, трите машини харчат сега повече, отколкото през зимата. Бойлерът ни е на ток.
Аз като цяло съм с ниски сметки за ток лятото. Холът и голяма част от апартамента ми са на завед и съм нисък етаж. Основния товар поема 35ZSX. Той обикновено е на 300-350W, като пусна и другите две машини, си слиза и на 130-140W. Дайкина има ватметър и е на припек, южно изложение. Обикновено бачка на около 200W, но слиза и до 170-180W. Когато паднат под 29-30гр навън, пада и на 100-ти а вата. Под 25-26гр слиза на 70-80W. Като цяло гледам да поддържам 24-25гр.
Пропуснах да напиша, че и 35ZSX под 30гр слиза на 100-110W.
Този пост е редактиран от rosswen; 26-07-23 в 17:49.
Малко разнообразие - два представителя на олд скула, които не си знаят годините - един конвенционален Panasonic 9-ка и едно инверторно Hitachi 10-ка от зората на инверторите. Данните са за моментната мощност и консумацията през уикенда, че само тогава работят нон-стоп. При температурите този уикенд и западно изложение Hitachi-то изразходва по 2,2-2,3кВч, като през нощта 7 часа е на sleep режим за малка спалня 11кв.м, а Panasonic-а се спира на 4.4-4.5кВч за хол от 22 кв.м., и двата на 1-ва скорост. Он-Офф дискотеката е пълна
Panasonic CS-SA9CKP
Hitachi RAS-10EH1
Измервано е с Shelly EM, а логвано в HA.