Страница 138 от 143 ПърваПърва ... 88128136137138139140 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,056 до 2,070 от общо 2137
Like Tree1863Одобрявам

Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    May 2019

Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

Да,при мен всичко е засенчено .Единствено от един прозорец за около 4 часа влиза около 20-30 см ивица слънце и там пускам плътна завеса .
    Лятото разходът със и без рекуператор не се променя .Може и да е заради високия минимум на климатиците .Помещенията ги държа на 25° ,но въздухът в рекуператора се връща на 27,5° ,защото тръбита са в тавана между изолации .И рекуператорът вкарва въздух на 28° .Сам преценява според сезона и външната Т дали да топли ,да "охлажда" или да е на байпас .Охлажда в кавички ,защото мооже да подаде само до 0,5° над връщашият се в него , въздух .Държа го на 100м3/h .Пробвала съм различни дебити,няма разлика в консумацията на климатика,защото не са с общи ,а отделни тръби .
    Интересно ми е тази година как ще е съотношението на киловатите зима/лято .2023та беше 823kWh, спрямо 500 kWh лятото .2024та отоплението бе малко под 700 kWh .
    От началото на месеца до днес охлаждането е 86Kwh ,от началото на сезона (от 1.06 до сега) общо 120 kWh .
    Този пост е редактиран от nelinalondon; 19-07-24 в 09:59.

2.  

3. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Wink Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

Цитат Първоначално публикувано от badr Виж публикацията
    Прякото слънчево греене сигурно внася киловат, че и повече лъчист топлообмен.
    Точно така е, но другите изобщо не разбраха какво им пишеш. Мислят си, че коментираш прякото слънчево огряване на външното тяло, а не на помещението Затова се забавлявам с тях. Ако при тези екстремни температури машините ни не работят поне на номинал, значи въобще не са за такива помещения. Смисълът на цялата тема е фина настройка на тъпомерите. Отчитаната от тях величина е обратно пропорционална на консумацията на "съкровищата" им
    Genadi80 одобрява това.

4. Junior Member
    Тук е от
    May 2019

Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

Ами да се позабляваме значи ! След въпросния коментар сме писали само аз и Боби и коментираме приходи и разходи от засенчване на прозорци ,не климатици . Ама ,който разбрал ,разбрал ...Опитът с външното тяло на слънце и засенчване нямаше нищо общо с дискусията ,просто любопитство .

5. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Точно така е, но другите изобщо не разбраха какво им пишеш. Мислят си, че коментираш прякото слънчево огряване на външното тяло, а не на помещението Затова се забавлявам с тях. Ако при тези екстремни температури машините ни не работят поне на номинал, значи въобще не са за такива помещения. Смисълът на цялата тема е фина настройка на тъпомерите. Отчитаната от тях величина е обратно пропорционална на консумацията на "съкровищата" им
    Вместо да се опитваш да гадаеш кой какво си мисли, което определено не ти се отдава. Що не се пробва да отгатнеш този един киловат през колко квадрата прозорец минават. Кога сутрин, обед или вечер как е ориентиран прозореца и за прозорец с какви оптични характеристики става въпрос. Ама не, ти реши че ще ни покажеш как можеш да счупиш всеки тъпомер независим от обхвата му без особени усилия просто докато се забавляваш.

6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от nelinalondon Виж публикацията
    Ами да се позабляваме значи ! След въпросния коментар сме писали само аз и Боби и коментираме приходи и разходи от засенчване на прозорци ,не климатици . Ама ,който разбрал ,разбрал ...Опитът с външното тяло на слънце и засенчване нямаше нищо общо с дискусията ,просто любопитство .
    138 страници? Засенчване? На прозорци? Не мисля. Всичките съм ги изчел и не става въп.ос за това.

7. Junior Member
    Тук е от
    May 2019

Трябва да съм станала още по-руса.И аз съм чела всички страници,дори няколко пъти ,много ми е полезна темата , като всичко в раздела .Но , не успях да разбера как някой излиза с твърдение на 137ма страница и всички изписали 136те страници преди него не са разбрали бъдещото му изказване
    Щях да пускам едни изчисления по месеци на приходите от слънчево греене на конкретна сграда ,не само през прозорци ,ама явно няма нужда .
    Alexi одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ти си отскоро тук и не "познаваш" Додо за това така крайно реагираш ,пак ви тролна

10. Member
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Usa

EDR-ра за сефте го виждам да пада на 45w (46.5W на ватметъра) ,външна температура 27*, вътре е на 25* , подържа 25.1 по термометър .
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Alexi и rosswen харесват това.

11. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Първото нещо, което правя с моя дайсейкай, когато падне на 45W, е да му издърпам щепсела от контакта. В този случай нито духа като вентилатор, нито охлажда като климатик.

12. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

35ZSX го оставих да бачка и през нощта.
    bobivg одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

Както е тръгнало,лятната консумация, ще подмине зимната.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Май, май натам вървят нещата. Аз до сега не съм виждал климатиците да работят с такава консумация лятно време.

16. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Не знам, преди се оправяхме с по една - две машини на етаж,
    сега съм подкарал цялото “кралско войнство” - точно като през зимата.
    Но пък е много по-комфортно - всички работят около минимума си. И ми се струва, че тока ще е същия като при 2-3 работещи машини.
    Към 22-23ч всичко се спира, и де що има прозорец се отваря - свежия въздух си е … .
    Genadi80 одобрява това.

17. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Отдавна не съм се включвал тук.Ето как е при мен в момента,едното 35RPC което ми е в кухнята , охлажда и коридора на апартамента.

Изпратено от моят 2201116SG с помощта на Tapatalk
    rosswen одобрява това.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

то това е около минимума .. доста дървени машинки са хитаците от това поколение ,дори пръчки по 1000 лв и надолу вече паднаха под 100 вата на охлаждане

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Най добър уред за отчитане на консумация на климатик през wi-fi
    От ^Rokera^ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 87
    Последно: 23-04-22, 02:57
  2. Преоразмеряване на отоплителен уред-има ли по-голяма консумация
    От injenercheto във форум Електрическо отопление
    Отговори: 4
    Последно: 17-05-13, 22:30
  3. Реална консумация на минимум топлоотдаване
    От pilot във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 20
    Последно: 11-05-12, 00:57
  4. Консумация на 40'' LCD
    От mitakata във форум Телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 09-01-11, 20:31
  5. консумация на PC
    От etg във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 22-01-02, 14:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе