Страница 136 от 143 ПърваПърва ... 86126134135136137138 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,026 до 2,040 от общо 2136
Like Tree1863Одобрявам

Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

Интересно, компресора е по-малък от 12-ката на европейския дайсекай, а покачването на минимума по-голямо. Поне аз нямам спомен някой да е споделял покачване на 500W в режим на охлаждане.
    Явно софтуера е така направен. Ако не те устройва по този начин работата прежалваш гаранцията и модваш датчиците да го залъжеш, че температура е по-ниска и да не си вдига минимума.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

Моят Дайсейкай 6.5 е с компресор 11см3, при външни около 40гр. минимумът е около 200-210W. Работи в помещение около 14м2, настроен на 26гр., поддържа около 25гр.
    60-ката ми на Хеви беше с компресор 13см3, при външна 40гр., минимумът му беше около 190W.

4. rym
    rym е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021

Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.

КГ 12-ка, външна 36°, настроен на 26 и толкова поддържа

.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

5. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Сериозно ли ги настройвате на 26*? Това е баня...
    В хола поддържам 22, а в спалнята го бях забравил няколко дена на турбо и термометъра показваше 17*
    Palev и Poco харесват това.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Usa

Цитат Първоначално публикувано от Rumb@ta Виж публикацията
    В хола поддържам 22, а в спалнята го бях забравил няколко дена на турбо и термометъра показваше 17*
    Ние ги държим на 25 , бутна ли още става много студено .

7. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

У наше село ако искаме такива температури привечер отваряме прозореца и вадим олекотените завивки

Вкъщи също го държим на 26градуса и на мен ми е добре, а жената мрънка че и било студено. Има значение и влажността за това как се усеща дадена температура.
    rosswen и HRS9 харесват това.

8.  

9. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Тук в Пловдив тоя номер не минава. Панела е огряван много време през деня и вечер е топъл и отдава. Във ваше село е добре.
    bobivg одобрява това.

10. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Тук в Пловдив тоя номер не минава. Панела е огряван много време през деня и вечер е топъл и отдава. Във ваше село е добре.
    Пловдив + Панел е смъртоносна комбинация по това време на годината.Пазете се.

11. Junior Member
    Тук е от
    May 2019

Вярно е ,в панел не става .Там е яко пържене и нощем ,но е вярно и ,че влажността оказва голямо влияние за усещането .Обаче , в изолирана къща в Пловдив става с нощно проветрение като се отвори де що е прозорец през нощта и стане течение .Тази сутрин вътре бе 22°,вън 21° ,а климатикът го изключвам най-късно в 7 вечерта (25°) .
    rosswen, нашия Daikin 60ка няма никакъв шанс да слезе до твоето Хеви .Определено съм разочарована от лятната му работа .Минимумът му при 39° външна и 25° вътре е 440 W .Точно като при nanizealot .Има ,няма нужда ,при всяко покачване на външната Т ,си вдига консумацията ,без да трябва .Градусите вътре може да паднат с 2 под зададеното ,но няма да свали консумацията .Е, и в OFF не отива ,но толкова си може .На Dry работи много по-добре и вече така го държа .Поддържа температурата ,не изсушава особено въздуха .Нормално у нас е около 52% , с dry моге да падне до 48% .Най-ниската му консумация на охлаждане(cool) я тествах през нощта миналата година - при еднаква Т вън и вътре, падна до 230 W(по спомен) .Направо смешка .
    Виж ,при 15° амплитуда зимата ,разходът му е по-нисък -към 350 W .
    nanizealot одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Usa

В спалнята го изключвам (SDR-ра )вече и отварям прозореца , живея в Браниполе на 2 км. от Пловдив и вечер падат градусите.

- - - - - - - - - -

В момента си крета на 70-77вата , вън е 35градуса вътре е настроен на 25 .

Прикачени изображения Прикачени изображения
    Alexi, bobivg, Rumb@ta и 1 други харесват това.

13. Junior Member
    Тук е от
    May 2019

Сигурно въпросът ми ще ви се стори малоумен,но откъде виждате каква мощност е компресора ?
    http://youtube.com/post/Ugkxzco_kqT5...feature=shared

14.  

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

От сервизната документация на модела. 2YC36BXD#C, Hermetically sealed swing compressor, 1100 W

16. Junior Member
    Тук е от
    May 2019

Много благодаря ,Aleksandars!
    Все пак дебелите manuals трябва да се четат .
    Погледът ми се заби на 1,7KW минимална мощност на охлаждане .Ако COP при 40° е 4 ,баш си излиза консумацията при мен -малко над 400W .Пак дойдох до извода ,че толкова си може .Поне се убедих ,че работи на минимума си .
    rosswen одобрява това.

17. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Погледни положително на нещата раздели 400W на броя на стаите. Освен това вентилатора в каналното тяло може стигне до 230W консумация.
    Знаем, че си го хвалиш, но по завоалиран начин.

18. Junior Member
    Тук е от
    May 2019

bobi,разсмя ме .
    Хваля го на отопление ,да ,но на охлаждане не съм доволна изобщо .Много висок минимум .Умишлено сега не съм споменавала каква квадратура охлажда въпросната 60ка .Зимата топли 600м3 ,но сега охлажда 300м3 и другите 300м3 ги обслужва една 50ка .На 40° ,харчат 840W за целия обем и за мен това е много ,при положение ,че максимумът без климатик е 26-27° вътре .Не ме кефи,че това му е минимума ,защото и по-малко отдавана мощност ще е достатъчна за нуждите на сградата .Не съм разбирала какви параметри да гледам като съм купувала .

П.П.Вентилаторът на максимална степен му е 36W .
    Този пост е редактиран от nelinalondon; 17-07-24 в 12:40.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Най добър уред за отчитане на консумация на климатик през wi-fi
    От ^Rokera^ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 87
    Последно: 23-04-22, 02:57
  2. Преоразмеряване на отоплителен уред-има ли по-голяма консумация
    От injenercheto във форум Електрическо отопление
    Отговори: 4
    Последно: 17-05-13, 22:30
  3. Реална консумация на минимум топлоотдаване
    От pilot във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 20
    Последно: 11-05-12, 00:57
  4. Консумация на 40'' LCD
    От mitakata във форум Телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 09-01-11, 20:31
  5. консумация на PC
    От etg във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 22-01-02, 14:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе