А нали сме си задавали въпроса, как при еднакви обороти на турбината, се получават разлики в кубиците на охлаждане и отопление.
Искам да кажа, че кубиците ти зависят и от тва колко загрят е въздуха. Имаше нещо там за разширения и свивания. Май по Физика се учеше.
Та както каза Джак. Трябва си дебитомер.
Ти много си се задълбочил с тези изчисления и събиране на данни.
Ако искаш да си изчислиш загубите при различни температури... Най лесно става с реотан.
Не съм се задълбочил, просто направих едно грубо изчисление.
Отчетена е температурата в стаята 20 градуса.
Отчетена е входящата температура 22,5 градуса
Отчетена е изходящата температура 30 градуса
Отчетена е външната температура минус 0.4 градуса
Отчетена е консумацията 320 вата
Всичко това е в рамките на един час, като единствено се промени външната температура от минус 0,4 градуса на минус 0,8 градуса.
Това което се получи т.нар. heating capacity за този един час е 1210~1215 вата. Или КОП 3.78.
Декларирания от Хитачи при външа 0 градуса, вътрешна 20 градуса при номинал е 3.44
Таблицата е малко сбъркана. Няма как при по-висока вътрешна да топли повече, че и с по-ниска консумация.
Тоя климатик можеш ли да го ограничиш да харчи като за номинал?
Има ли ЕСО, или 50% ограничение на тока?
Трудно може да сравниш, като няма ограничения. При Фуджи LGC, ECO-то ограничава на номинална консумация винаги при всяка външна температура.
Меря при +7, каква разлика дава, после при всяка друга външна мога да си направя извод какво отдава.
Само гоня да е същата входяща температура. Дебита е на макс, за другите не съм сигурен, че са колкото са обявени.
Таблиците на Хитачитата са сбъркани. Преди време като разглеждах данните на PSA модела, същото нещо ми направи впечатление - написали са, че при по-висока вътрешна температура уж отдава повече, което няма как да стане, всъщност е обратното.
Мен ме съмнява, че на всички производители таблиците са изсмукани от пръстите. И при Панасоник съм забелязал много небивалици - може ли модел с двойно роторен компресор при една и съща консумация да отдава същото колкото еднороторен? А на последните няколко серии, данните им при различни температури са почти едни и същи, въпреки, че понякога има сериозна разлика в хардуера.
Подозирам, че в тези фабрики в Китай/Малайзия отдавна вече няма кой да се занимава да мери мощности на климките - пишат им "на око" някакви изсмукани от пръстите данни за да привличат клиентите и да могат да се продават...
Спряха ми тока за 2мин. Сигурно за да ми off-нат климатика. Беше 250W на -5° външна. За тошибата иде реч.
Този пост е редактиран от milanov; 06-12-19 в 10:11.
Това Тошибата или Мицубишито?
540 вата консумация в момента, при Econavi: on и турбина на 1-ва степен. Външните условия са доста кофти, температура -1°, влажност 88% и гъста мъгла. Всичко е побеляло от скреж. След около час и половина работа климатикът все още не е размразявал, но питата отвън е побеляла и е на път да се зашие от скреж. Скоро ще трябва да я изчисти.
Русе.