dodo, не знам кой ти пълни глупостите в главата.
Не си ти да знаеш.
dodo, не знам кой ти пълни глупостите в главата.
Не си ти да знаеш.
Аз съм, бе, и руло хартия мога да ти пратя по факса, да се позабършеш
И защо не може да остане тема неомазана?
За да съм по темата. Декемврийска сметка 109лв., Януарска 107лв.
А условията са: къща в Смолян, 3-ти етаж от 3. Изолацията е скромна 3см. фибран на таваните и на някои от външните стени. Всички уреди в домакинството са на електричество, бойлера и той. Отопляема площ от етажа около 50 кв.м. поддържана температура 23гр. в редки случаи 24-25гр. А машините са 20 zs-w и 35 zs-w. Не знам колко им е ефективността, СОР-а и т.н., но аз съм повече от доволен.
Това да запишеш колко ти е сметката за ток за месеца не мисля че е по темата. По разбираемо би било да се отбележи колко киловата е изразходил всеки климатик, в колко квадрата, с каква изолация, с какво изложение и на какви градуси.
Изпратено от моят JSN-L21 с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от dimitrin6405; 28-02-20 в 17:50.
Ами, за Януари 20 zs-w e изразходил 166 kw., a 35 zs-w 195 kw. по ватметър.
Аз отдавна спрях да им обръщам голямо внимание на ватметрите.
Равносметката от началото на месеца до сега е:
Хол: Hitachi RAS-S40Y2 - 174kw.h
Кухня:Hitachi 35RPC-147kw/h
Спалня:Hitachi 35RPC-126kw/h
Машините ми не се свалят по надолу от 24 градуса на отопление.
При едни и същи условия японски бракми втора употреба харчат повече ток, отколкото европейски климатици нисък и среден клас. Във форума има писано достатъчно, има мнения на хора, които се оплакват, че когато са си сменили климатиците с втора ръка японски, уж с цел да им намалеят сметките, то се получава точно обратното и плащат повече ток.
Разбира се, джак. Кюмбето ток не харчи. Затова, като смениш европейките от нисък и среден клас с японки, щото европейките вършат работа само през лятото, сметката за ток се покачва. Заради студените кюмбета, разбира се.
P.s: И стига сте им викали японки, китайски са си, но спретнати, както трябва. В Япония не ги правят такива точно.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Жаклин, искаш ли да сравним консумацията и/или енергоефективността на твоя 102 годишен Панасоник, произведен на кораб в южно китайско море, неизвестно кога и моята Тошиба PDR, произведена в Китай през далечната 2009г.?
- - - - - - - - - -
Не ме разбирай "криво", но вие сте кривите! Вместо да баннете разни екземпляри, които бълват глупост след глупост в най различни теми, вие ги заключвате. Според мен това е абсолютно грешен подход. Глупостта не трябва да се толерира, а трябва да се наказва!
Бе нямате ли ракия, салата, телевизори или жени, та си мерите глупостите. Имам две дърти японки които ми отопляват цялата жилищна площ, на всички стаи вратите са отворени постоянно. Хабят повече ток от европейските модели но дават комфорт. Няма студена струя, ненужни дефрости, пукане на пластмаси и други вируси.
Та доволен съм и не пиша много.
Изпратено от моят MI 5 с помощта на Tapatalk