Първоначално публикувано от
mimojef Ако е свикнал човека на конвенционалка трудно ще свикне на инвертор. Дори и да не е Дайкин. При мен отне доста повече от една седмица
Ама му намерих цаката на клапите, свикнах му на монотонния шум от турбинката и сега даже ме приспива.
Страхотна машина е. Може малко, може и много.
Ако софтуера на другите ми климатици може да се събере на една страница А4. На този сигурно всички листи от списание "Жената Днес" няма да му стигнат.
Вдига консумация, намалява върти турбини нагоре, надолу...... Но винаги намира начин да държи точно стайната без да ОФФ-и.
Като казвам стайната имам предвид по стайния термометър а не по неговия.
Дори на фиксирана турбина нощен режим с нисък дебит температурата на нивото на спалнята не мърда. И на +2 и на -10. В същото време температурата при неговия датчик може да достигне и до над +5 градуса, над заданието но климатика не ОФФи.
Ако беше нормален хубав климатик щеше да си направи +2 градуса над заданието на ниска турбина(както и на висока) и да изключи. Нищо, че с нисък дебит и външна -10 за да не мърда температурата в стаята тази разлика трябва да е по-голяма.
Този смотания, как разбира колко трябва да е тази разлика не знам. Ама му се получава.
По някога дори при много ниска температура смъква разхода до ненужно ниска стойност 80-90W и започва много бавно да покачва буквално през 1-2 вата с много ниско въртене на турбината. Стига до една определена стойност и задържа там за по-дълго време пак с много ниска скорост на турбината. После връща турбината в изходна позиция, вдига консумацията след което плавно снижава и я закотвя малко над тази на която преди това я беше задържал.
Не знам каква е целта на това упражнение. Дали смята нещо, дали е някаква "ненужна операция", но това е положението.
Машината работи безупречно!
П.С. Дано твоя познат не е направил грешка като го е сменил.
П.С.2 какво стана с климатика му и с какво го смени?
П.С.3 УВАЖЕНИЕТО СИ ГО ИМАМЕ ВЪПРЕКИ, ЧЕ ВЪЗГЛЕДИТЕ НИ СЕ РАЗЛИЧАВАТ.